Αναπαραγωγή Να βάλω ταίρι στο καναρινάκι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lina

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2016
Μηνύματα
526
Πόλη
Ιωάννινα
Γειά σας παιδιά. Μερικες ερωτήσεις για το μπαμπικο μου. Το καναρινακι μου(είναι κοριτσάκι άσχετο με το όνομά του. Της είχε μείνει από όταν το πήρα που νόμιζα πως είναι αγοράκι). 1) κάποιες φορές όταν ξύνει; η περιποιείται τα φτερακια του ακούω να κάνει κάτι σαν κριτς με το ράμφος λέτε να έχει ψείρες αν και το έχω κοιτάξει πολλές φορές σχολαστικά το ίδιο και το κλουβί δεν είδα κάτι. Που κ που του ριχνω μια ψειροσκονη δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πως λέγεται ειδική για πουλάκια. Αλλά το ίδιο συνεχίζει.
2)το καημενουλη μου βρίσκεται σε οίστρο και όταν το αφήνουμε μόνο του γιατί με τα παπαγαλάκια μου πάμε στην κρεβ/μάρα για να ξαπλωσουμε το μεσημέρι όλη την ώρα φωνάζει κ όταν πάω να το πάρω κ αυτό μαζί μου περνει μια στάση με χαμηλό το κεφαλάκι του κ σηκωμενη την ουρίτσα του κ κάθεται και το χαϊδεύω ξέρω μόνο κεφαλάκι και λαιμουδακι. Είναι κρίμα λέτε που το αφήνω χωρίς ταίρι; κ από την άλλη αντε και του πήρα ταίρι τα μωράκια μετά τι τα κάνω; οκ τα χαρίζω χμ νομίζω πως δύσκολο να τα αποχωριστώ. Που θα ξέρω αν τα αγαπάνε και τα προσέχουν; Να τα κρατήσω; θα πρέπει να βγω εγώ από το σπίτι. Να τα βάλω στο μπαλκόνι δεν θέλω τι απλά να λέω ότι εχώ πουλάκια κ να τα έχω έξω; κ πότε θα προλάβουμε να μιλάμε σε όλα χωριστά. Κ δυστυχώς ο χρόνος είναι τόσο λιγος. Συγνώμη αν σας κούρασα. Πες τε μου τις απόψεις σας αν θέλετε
 
Καλησπέρα @lina ! Αυτος ο ήχος που κάνει δεν είναι ανυσηχειτικος, απλά τακτοποίει τα φτερά της! Τώρα θεωρώ πως υπερβάλεις λίγο! Τα καναρίνια δεν είναι σαν τα παπαγαλους! Δεν επιζητούν την συντροφιά μας! Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να την πιάνεις και να την χαϊδεύεις! Τώρα για το αν θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή είναι καθαρά δική σου απόφαση! Φιλικά...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχάς δεν μας κουράζεις.. Οι απορίες είναι πάντα έναυσμα για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Μόνο έτσι εξελισσόμαστε όλοι μας.

Σχετικά με τα πουπουλάκια συμφωνώ με τον @Γιαννης17.
Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που το θηλυκό θέλει να φτιάξει φωλιά και μη έχοντας τα κατάλληλα υλικά, τα βρίσκει στα.. Πούπουλα της. Όμως εκεί θα το έβλεπες ότι θα είχε μαδηθεί ελαφρώς..

Σχετικά με την μοναξιά.. Τα καναρινιά δεν αισθάνονται μοναξιά..Αυτό είναι καθαρά δίκη μας οπτική και πηγάζει από τα δικά μας συναισθήματα που όμως δεν είναι ίδια με αυτά των μικρών μας φτερωτών φίλων.. Οπότε εάν αυτό και μόνο σε οδηγεί στο να του βρεις συντροφιά μην αγχώνεσαι. Μια χαρά είναι και έτσι όπως είναι.

Εάν θέλεις να μπεις σε αναπαραγωγική διαδικασία δικαίως σε απασχολούν το όσα σε απασχολούν με την απαραίτητη δόση υπερβολής που χαρακτηρίζει όλους εμάς τους πρωτάρηδες σε αναπαραγωγικά θέματα:)

Ωστόσο, είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου.
Έχεις πιάσει την βασική ιδέα απολυτά σχετικά με το πως διαχειρίζεσαι μια αναπαραγωγή κι αυτό φαίνεται από τις απορίες σου οι οποίες είναι εύστοχες και προς την σωστή κατεύθυνση.

Αν, τελικά, προχωρήσεις ασφαλώς και σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου ώστε η διαδικασία να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα. Ακόμα κι έτσι όμως να είσαι σίγουρη πως τις εκπλήξεις δεν μπορεί να τις αποκλείσει κανείς. Ακόμη και οι πλέον έμπειροι (στους οποίους δεν ανήκω παρεμπιπτόντως)

Υπάρχει ένα κατατοπιστικό αρθρο για να πάρεις μια ιδέα γύρω από τις απαιτήσεις που έχει μια αναπαραγωγή.

Επίσης, υπάρχει ολόκληρη θεματική ενότητα αφιερωμένη στην αναπαραγωγή των καναρινιών με πολλά ενδιαφέροντα θέματα και απορίες από τα μέλη μας.


Ενημερώσου, ρώτα μας και θα σε βοηθήσουμε όσο γινεται 😉
Όπως πολύ σωστά σου είπε ο φίλος @Γιαννης17 , είναι δική σου η τελική απόφαση. Αφού όμως πρώτα έχεις ενημερωθεί σωστά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλό βράδυ. Εύα η δική μου άποψη είναι τελείως διαφορετική από τις παραπάνω . Πρέπει να την ζευγαρώσεις ή σε διαφορετική περίπτωση να την δώσεις σε κάποιον, που έχει καναρίνια, να την αναπαράγει και να σου δώσει ένα αρσενικούλι για να σου τραγουδάει. Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις.
 
Όχι δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε αναπαραγωγή για τους λόγους που έχω γράψει Ταίρι θα του έπαιρνα μόνο για παρέα κ για την ικανοποίηση των ενστικτων του.
Παντως όσο τρελό κ αν σας φαίνεται πραγματικά φωνάζει όταν είναι μόνο του και μετά κάθεται και το χαϊδεύω δεν είναι ότι το πιάνω εγώ με το ζόρι. Άλλωστε είναι τόσο ήμερο που το βγάζω κ από το κλουβί του κ αν έχω έξω και την Λίνα την παπαγάλινα μου πάει κ κάθεται στην πλάτη της
αυτή το διώχνει αλλά δεν πτοείται
 
Αυτό δείχνει ότι έχει αποκτήσει οικειότητα μαζί σου και είναι πολύ όμορφο. Να το προσέξεις με την Λίνα μην υπάρχει καμιά ξαφνική επίθεση με άλλα αποτελέσματα..
 
Επειδή η ζωή είναι μικρή και ιδιαίτερα η ζωή των καναρινιών στο δικό μας χρόνο,
εάν έχεις την δυνατότητα μην της στερήσεις ένα από τα βασικά ένστικτα που έχει. Την μητρότητα.
Σε κανένα δεν αρέσει να είναι μόνο του από επιλογή άλλων.
 
Εφόσον δεν έχεις σκοπό να την ζευγαρώσεις δεν υπάρχει λόγος να της πάρεις ταίρι. Θα την ξεσηκώσει περισσότερο και θα γεννάει κατά διαστήματα άσπορα, εξαντλώντας χωρίς λόγο τον οργανισμό της. Επίσης, έχω κάπου διαβάσει ότι τα θηλυκά πτηνά δεν πρέπει να τα χαϊδεύουμε στην πλάτη, γιατί είναι ερωτογενής ζώνη.
 
Back
Top