Φροντίδα Να βάλω τα μικρά καναρινάκια όλα μαζί σε κλούβα στο μπαλκόνι;

Εγγραφή
5 Μαρ 2015
Μηνύματα
182
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Ερώτηση! Τα καναρίνια μου τα έχω άνοιξη όλο το χρόνο στο μπαλκόνι (Θεσσαλονίκη) και το χειμώνα τα βάζω στον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής δίπλα σε παράθυρο. Τώρα τα μικρά μου που γεννήθηκαν 25 - 26 Μαρτίου όμως αυτά τα έχω μέσα στο σπίτι, μπορώ να τα βάλω όλα μαζί σε κλούβα στο μπαλκόνι ή είναι νωρίς, επειδή ο καιρός έχει αλλαγές!
 
Νικολα, χωρις να εχω τεραστια εμπειρια απο καναρινια, λογω οτι γεννηθηκαν προσφατα (αρα δεν εχουν αναπτυξει πληρως φτερωμα)και οτι τα καναρινια ειναι σχετικα ευαισθητα σε ρευματα αερος (απ οτι εχω διαβασει)νομιζω οτι θα ηταν πιο συνετο να περιμενες λιγακι ωστε να σταθεροποιηθει ο καιρος σε πιο νορμαλ θερμοκρασιες και χωρις δυνατους ανεμους.Φιλικα Κωνσταντινος.
 
Σε ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω επίσης εάν ξέρεις. Πέρυσι είχα πρόβλημα με κόκκινη ψείρα την οποία εξαλλειψα. Θέλω να πλύνω τα κλουβιά τα περσινά (μην τυχόν έχει μείνει κανένα αυγό) να τα έχω έτοιμα. Εάν τα πλύνω με νερο και χλωρίνη κάνω δουλειά ή τσάμπα; Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν κάτι! Με το να τα πλύνω;
 
Παλι χωρις να ειμαι ειδικος επι του θεματος(παρε και τη γνωμη καποιου ο οποιος ασχολειται χρονια με τα καναρινια, σιγουρα θα εχει δοκιμασμενους τροπους απολυμανσης),θεωρω οτι η χλωρινη σιγουρα θα εκανε δουλεια αφου ειναι τελειο απολυμαντικο γενικης χρησης, στη θεση σου θα αραιωνα το διαλυμα τουλαχιστον 50 % δηλαδη μισο νερο μισο χλωρινη και θα προσπαθουσα να εμβαπτισω το κλουβι ωστε να μη μεινει κανενα μερος του χωρις επαφη με χλωρινη. Θα συνιστουσα επισης να αφησεις λιγο διαστημα τη χλωρινη πανω (πχ 10 λεπτα)ωστε να εξουδετερωσει τα παντα και κατοπιν αυτου θα ξεπλενα σχολαστικα ωστε να μην υπαρχει καθολου χλωρινη μετα το καθαρισμα. Επισης κανε το σε εξωτερικο χωρο ωστε να μην εισπνεεις τις αναθυμιασεις. Εννοειται πως δεν βαζεις τα πουλια αμεσα στο κλουβι παρα μονο αφου εχει περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα ωστε να μην υπαρχει το ενδεχομενο επαγης του πουλιου με υπολλειματα και αναθυμιασεις.
 
Θέλω να πλύνω τα κλουβιά τα περσινά (μην τυχόν έχει μείνει κανένα αυγό) να τα έχω έτοιμα
Αν δεν υπάρχει ζωντανό πουλί από του οποίου το αίμα θα τρέφονται οι ψείρες, τότε δεν υπάρχουν ψείρες. Έχετε υπόψη ότι η κόκκινη ψείρα όταν υπάρχει, κρύβεται την ημέρα και σε χώρους έξω από το κλουβί οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις η απολύμανση μόνο των κλουβιών δεν είναι αρκετή.

Περισσότερα
 
Back
Top