Φροντίδα Να βάλω τα budgie σε διαφορετικά κλουβιά για να εκπαιδευτούν ξεχωριστά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Msrina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Msrina

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2021
Μηνύματα
33
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλημέρα και πάλι. ερώτηση όταν πάω να ταισω τα μικρά μπάντζι κολλάει το ένα πάνω στο άλλο. Κάποιες φορές το ένα που είναι πιο ήμερο ξεκινάει να έρθει στο φαγητό του χεριού μου αλλά το άλλο το ενοχλεί. Επειδή είναι και τα 2 αγόρια μήπως να τα βάλω σε διαφορετικά κλουβακι και να εκπαιδευτούν ξεχωριστά θα τα έχω δίπλα τα κλουβιά απλά δεν θα είναι στο ίδιο. Στο ένα από ότι είδα αρέσει το κεντρί και το άλλο δεν έδωσε σημασία. Πιστεύω τα παιδιά μου θα ασχοληθούν περισσότερο από ότι μπορώ εγώ οπότε το σκέφτηκα έτσι. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε?
 
@Msrina αν τα μπατζι σου δεν κανουν μαζι, δηλαδη δεν συμπαθει το ενα το αλλο, τοτε θα μπορουσες να τους αλλαξεις κλουβια. Τα βγαζεις καθολου εξω απ το κλουβι να ειναι ελευθερα στον χωρο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Msrina
Όχι φοβάμαι να τα βγάλω πως θα μπουν μετά πάλι μέσα?
[automerge]1617892952[/automerge]
@Natalie08 κάποιες φορές μαλώνουν δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Natalie08 κάποιες φορές μαλώνουν δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό
Οταν λες καποιες φορες την μερα και δεν εννοεις πολυ συχνα ή ολη μερα, τοτε ειναι φυσιολογικο
Όχι φοβάμαι να τα βγάλω πως θα μπουν μετά πάλι μέσα?
Αν ειναι ημερα και ανεβενουν στο χερι σου ευκολα, τοτε δεν εχεις κατι να φοβασαι, ισα ισα μπορεις να τα βαζεις πανω στο χερι σου και τα ξανα βαζεις μεσα ή δειξε τους καμια λιχουδια μεσα απο το κλουβιαν ειναι να μπουν μεσα να την φανε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Msrina
Όχι όλη την ημέρα απλά κάποιες φορές μαλώνουν στο φαγητό και έτσι όπως κάνουν φοβάμαι μην τραυματίσουν κανένα φτερό. Δεν ανεβαίνει κανένα στο χέρι μου είναι νωρίς ακόμη φαντάζομαι φοβούνται. Αλλιώς όλη την ημέρα βοτι κάνει το ένα κάνει και το άλλο.
 
Όχι όλη την ημέρα απλά κάποιες φορές μαλώνουν στο φαγητό
Αυτο ειναι φυσιολογικο
έτσι όπως κάνουν φοβάμαι μην τραυματίσουν κανένα φτερό
Αυτο πρεπει να το προσεχεις γιατι μου εχει συμβει αυτο στα μπατζι μου, αν μαλωνουν τοσο αγρια, τοτε πρεπει να τους αλλαξεις κλουβια.
Δεν ανεβαίνει κανένα στο χέρι μου είναι νωρίς ακόμη φαντάζομαι φοβούνται
Τοτε ειναι οντως πολυ νωρις για να βγουν εξω. Αστα να σας συνηθισουν καλα και να ανεβαινουν στο χερι σας και οταν γινει αυτο βλεπουμε
 
  • Like
Αντιδράσεις: Msrina
@Msrina Καλησπέρα, η γνώμη μου είναι, αν θέλεις να τα εκπαιδεύσεις και επειδή είσαι άπειρη από πουλιά, να τα εκπαιδεύσεις ξεχωριστά. Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να το κάνεις και στα δυο ταυτόχρονα. .Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι σε ξεχωριστά κλουβιά. Η εκπαίδευση των παπαγάλων θέλει υπομονή και επιμονή. Τα βήματα πρέπει να γίνονται σιγά σιγά. Φιλικά.
 
Όχι φοβάμαι να τα βγάλω πως θα μπουν μετά πάλι μέσα?
Post automatically merged: Today
Αρχικα δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Συμβουλή του @Φοίβος που συμφωνώ απόλυτα είναι να μην βγάζουμε έξω άγρια πουλιά γιατί θα πανε βήματα πίσω στην εκπαίδευση. Αν αποφασίσεις και τα βγάλεις, πρέπει να καλύψεις τα παράθυρα με κουρτίνες επειδή είναι οι πρώτες του πτήσεις. Δεν πρέπει να το κυνηγάς θα μπει μόνο του μεσα όταν πεινάσει. Να έχεις στο υπόψη σου οτι μπορεί να μην βγει καν τις πρώτες μέρες επειδή νιώθει ασφάλεια στο κλουβί
 
Μηπως αν τα χωριχω και μπορεσουμε να τα κανουμε τουλαχιστον αν ερχονται στο χερρι μας μπορουμε να τα βαλουμε ξανα μαζι?
Ουφ η αληθεια ειναι οτι εχω πελαγωσει και μπερδευτει
 
@Msrina πιστευω οτι αν τα εκπαιδευσεις θα ερθουν πιο κοντα μαζι με την οικογενεια σου και οχι μεταξυ τους. Εγω πιστευω οτι καλο θα ηταν οταν μαθουν και σιγα σιγα τα βγαζεις εξω, να κανουν παρεα μαζι
 
@Msrina πες μας λίγο ποσο καιρό τα έχεις, αν είναι αρσενικο θηλυκό, περίπου τι σχέση έχετε και την ηλικία τους στο περίπου. Επίσης απο πετ σοπ τα πήρες σωστά?
 
Θα άφηνα τα πουλάκια μαζί, όπως είναι. Δεν θεωρώ προσωπικά (απο τις περιγραφές σας) ότι έχετε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξημέρωσης με τα δύο πουλιά μαζί. Δείχνουν πολύ νεαρά και τα αρσενικά μπάτζι συνήθως τα πάνε τέλεια μεταξύ τους. Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι παπαγάλοι (πλην ελάχιστων ειδών κι ειδικών ατομικών εξαιρέσων) είναι πιο ευτυχισμένοι με παρέα του ίδιου είδους. Οι μικρο-διαξιφισμοί μεταξύ παιχνιδιού δεν είναι πρόβλημα, συμβαίνει σε όλα τα είδη κι είναι φυσιολογικό. Ίσα-ίσα το ότι έστω το ένα άρχισε να ανταποκρίνεται στο κεχρί που του προσφέρετε το θεωρώ θετικό βήμα. Τα πουλιά θέλουν τεράστια υπομονή ειδικά αυτά που δεν έχουν μεγαλώσει στο χέρι. Μην περιμένετε θαύματα απο τη μια μέρα στην άλλη.
 
Back
Top