Αναπαραγωγή Να βάλω την κανάρα για δεύτερη γέννα;

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Καλησπερα παιδια. Οπως σας εχω ηδη πει εχω ενα ζευγαρακι τιμπραδο που μου εχουν κανει δυο μωρακια. Τα μωρακια τωρα ειναι 7 ημερων.Βλεπω απο χθες τη μαμα καναρα να ειναι βρεγμενη απο κατω της(στο πετο που λεμε)και ανησυχω. Ειναι φυσιολογικο αυτο;Εχει τυχει σε καποιον απο εσας;
Φοβαμαι μηπως κουραστηκε και εχει παθει κατι, μολις μεγαλωσουν τα μωρα να μην την βαλω για δευτερη γεννα; Στις 16-18 μερες απο την εκκολαψη βαζω δευτερη φωλια, οποτε εγω σε λιγες μερες αν ειναι πρεπει να της βαλω τη δευτερη.. Τα φωτα σας παρακαλω!
 
Το πέτο τι ειναι; Η γενετήσια περιοχή;
Η φωλιά ειναι επισης βρεγμένη;
Στη φωλιά, πέρα απο τα δύο πουλακια, μήπως υπαρχει και κάποιο αυγό που έσπασε;
 
Εννοω στο στηθος της. Οχι δεν υπηρχε αλλο αυγο. Να κοιταξω και τη φωλια; Παντως τα μωρα καλα ειναι.
 
Είσαι σίγουρη οτι ειναι βρεγμένη και όχι οτι απλως τα πούπουλα στο στήθος της δεν ειναι ανακατεμένα;
 
Δεν είναι βρεγμένη αλλά έχει λιπαρότητα στα φτερά, κάτι που τις κάνει να φαίνονται σαν βρεγμένες..
Σε κάποιες περιπτώσεις που η έκταση αυτού του φαινομένου είναι μεγάλη γίνεται επιζήμιο τόσο για τη μητέρα όσο και για τα αυγά - πουλιά της.
Σε μικρή έκταση βέβαια... Δεν είναι και τόσο τραγικό.

Όπως η κανάρα στη φωτογραφία.

[x]
 
Ναι κυριε Μισαλουρη, ετσι ακριβως ειναι και η δικη μου. Οποτε προς το παρον να μην ανησυχω;Για δευτερη γεννα τι λετε;

Επισης ειναι λιγες μερες τωρα που παρατηρω το μικρο της και εχει κατι στο λαιμο του, που λογω απειριας δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι.Αυτο που μπορω να σας περιγραψω ειναι σαν το μικρο να εχει για παραδειγμα καταπιει ενα μικρο μπιζελακι και να εχει μεινει στο λαιμο του. Ειναι εσωτερικο και το χρωμα του ειναι ασπρο.Βεβαια το μικρο αυτο που σας λεω μεγαλωνει φυσιολογικα σαν το αδερφακι του, αλλα δεν μπορω να δω αν και το αδερφακι του εχει κατι παρομοιο λογω της θεσης του, κατι που δεν επιδιωκω και τοσο για να μην τα ενοχλω.
 
Αυτο που μπορω να σας περιγραψω ειναι σαν το μικρο να εχει για παραδειγμα καταπιει ενα μικρο μπιζελακι και να εχει μεινει στο λαιμο του
Είναι απόλυτα φυσιολογικό, το αντίθετο θα ήταν ανησυχητικό. Είναι η τροφή στον πρόλοβό του. Σημαίνει ότι ταΐζεται από τους γονείς του.
 
Για δευτερη γεννα τι λετε;
Αν έχεις διάθεση, χρόνο περιποίησης αλλά κυρίως μέρος σωστής φιλοξενίας των μικρών που θα έρθουν τότε οριακά προλαβαίνεις να έχεις δεύτερη γέννα.
Χρειάζεσαι όμως περισσότερα καναρινακια ή αυτά τα δυο μικρά που ήδη εχεις, είναι αρκετά;
 
maria p ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ομολογω πως ανακουφιστηκα πολυ!Η αληθεια ειναι πως επειδη ειναι αρχη ακομη και τωρα μαθαινω, αγχωνομαι με το παραμικρο!

Κυριε Μισαλουρη,τα διαθετω ολα αυτα, αλλα επειδη δεν θελω να υπερβαλλω για αρχη και πανω απ'ολα με ενδιαφερει η υγεια της καναρας,τοτε θα την αφησω να ξεκουραστει. Σημερα η λιπαροτητα ειναι ακομη πιο εντονη, μηπως να την σκουπιζα;Εχει προχωρησει και στο προσωπο και ειδικα γυρω απο τα ματακια της. Σκεφτομαι με ποιο τροπο να τη βοηθησω.
 
Θα κάνεις υπομονή μια δυο μέρες ακόμη μέχρι να τη δεις να μην πολυκάθεται μέσα στη φωλιά με τα μικρά.
Αν γίνει αυτό θα βάλεις το χώρισμα ώστε αυτή να μείνει μόνη της και θα της δώσεις μπανιέρα με νερό πριν το μεσημέρι. Καλή ώρα είναι γύρω στις δέκα.
Το πλύσιμο και η περιποίηση των φτερών θα βελτιώσουν την εικόνα της.
 
Back
Top