Αναπαραγωγή Να βάλω τον αρσενικό σε άλλο κλουβί όσο η κανάρα κλωσάει τα αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Erifili
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Erifili

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2023
Μηνύματα
19
Καλημέρα, ερώτηση: όσο η κανάρα κλωσαει τα αυγά μπορώ να βάλω τον αρσενικό σε άλλο κλουβί για λίγο για να τον βγάλω έξω στην αυλή ή δεν επιτρέπεται?
Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Εγώ θα σου προτεινα να σταματήσεις τα πειράματα να αφαιρέσεις τον αρσενικό να διαβάσεις τα άρθρα και να ξαναπροσπαθήσεις παλι του χρόνου αφου εχεις κανει όλη την σωστή προετοιμασία.
 
@PantelisTs δεν το κάνω για πείραμα, απλά για να μην βγάλω όλη την ζευγαρωστρα στην αυλή έλεγα να βγάλω για λίγο το αρσενικό, αφού η θηλυκιά είναι στη φωλιά με τα αυγά
 
@Erifili
Από την έναρξη του βασικού σταδίου της αναπαραγωγής, έως την ολοκλήρωση της δεν πρέπει να μετακινείται το κλουβί γιατί υπάρχει πιθανότητα η κανάρα να εγκαταλείψει την φωλιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης ο αρσενικός έχει ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια της αναπαραγωγής.
Συγκεκριμένα την περίοδο επώασης των αυγών πολλές φορές το θηλυκό καναρίνι φοβούμενο την καταστροφή των αυγών , παραμένει στη φωλιά και δεν βγαίνει έξω από αυτή για να τραφεί.
Τότε ο αρσενικός ωθούμενος κυρίως από ένστικτο και παρασυρόμενος από τους χαρακτηριστικούς ήχους και καλέσματα του θηλυκού, πλησιάζει τη φωλιά και στοργικά την ταΐζει. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται πολλές φορές τη μέρα σχεδόν αδιάκοπα, όσο το θηλυκό επωάζει τα αυγά.
Διάβασε και το παρακάτω άρθρο.
 
@Stavros ωραία ευχαριστώ, επειδή έχει καλή μέρα ήθελα να τον βγάλω έξω για λίγο
[automerge]1684411602[/automerge]
@Vada ναι ναι έτσι είναι το έχω δει πόσο στοργικά την πλησιάζει, εγώ απλά ρώτησα επειδή έχει ωραία μέρα να τον έβγαζα για λίγο έξω, ευχαριστώ πολύ
 
Εγώ απλά λόγω ότι έχει καλή μέρα ήθελα να τον βγάλω λίγο έξω στην αυλή, αυτό μόνο όχι να τον βγάλω εντελώς,όπως και να έχει ευχαριστώ για το άρθρο
 
ευχαριστώ για το άρθρο
Ναι, αλλά διάβασε το άρθρο πολύ προσεκτικά, για να ξέρεις τι να περιμένεις, τι να κάνεις σε κάποιες περιπτώσεις, τι να αποφύγεις....
 
Γνώμη μου...και να τον βγάλεις το μυαλό του θα είναι στην "κυρά" του , οπότε αστον μέσα να την φροντίζει και μόλις με το καλό σκάσουν τα αυγά και μεγαλώσουν τα μικρά και μπορούν να τρώνε μόνα τους μπορείς να τον απομονώσεις.
 
Back
Top