Αναπαραγωγή Να βαλω τα αυγα για κλωσσημα σε αλλη καναρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης santzos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

santzos

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
58
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Το ενα ζευγαρι μου μετα απο 2 επιτυχης:D γεννες<2-4 μικρα>εκανε και την τριτη του<5 αυγα>,το αλλο ζευγαρι μου μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια☹, εχει σημερα 2 αυγα, που νομιζω οτι και αυτα δεν θα ειναι ενταξει.
Τωρα καθως σκεφτομαι να σταματησω την πρωτη καναρα απο το κλωσημα θεωρειται οτι ειναι εφικτο να βαλω τα αυγα τις να τα κλωσησει και να τα μεγαλωσει η αλλη καναρα, σημειοτεο οτι ειναι δυο διαφορετικες ρατσες(μαυροκοκκινα το πρωτο-timbrados το δευτερο).
 
Εαν τα αυγα ειναι ιδιες μερες μπορεις. Εβαλα 3 αυγα απο μαλινουα σε κονσορτ και τωρα ειναι 18 ημερων χωρις κανενα προβλημα. Μονο που ειναι λιγο αστειο να βλεπεις 3 κατακιτρινα μωρα με μια μαμα σκουρη καφε και σωματικα καμμια σχεση.
 
Οι μερες ειναι ακριβως ιδιες(σημερα τα εβαλα κανονικα και στις 2 για κλωσιμα)θα κανω μια ωοσκοπιση σε 6-7 ημερες και αναλογα τα ασπορα θα πραξω.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι για την χρηση τις χρωστικης, πως θα μπορεσω να τα δωσω χωρις να παρεμβαλεται η παραμανα(ταιζμα με το χερι);
 
εφοσον ειναι ιδιες οι μερες μπορεις να κανεις αυτο που λες. Οσο για τις χρωστικες μπορει να τις δινεις στα μικρα απο 40 ημερων και μετα. Το ιδιο κανω και εγω στα δικα μου και δεν εχω κανενα προβλημα.
 
Οι μερες ειναι ακριβως ιδιες(σημερα τα εβαλα κανονικα και στις 2 για κλωσιμα)θα κανω μια ωοσκοπιση σε 6-7 ημερες και αναλογα τα ασπορα θα πραξω.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι για την χρηση τις χρωστικης, πως θα μπορεσω να τα δωσω χωρις να παρεμβαλεται η παραμανα(ταιζμα με το χερι);

Ανδρέα, γιατί δεν πρέπει να παρεμβάλλεται η παραμάνα;
Ταίζουμε πάντα, σύμφωνα με τα θέλω και τα πρέπει των νεοσσών.
Αν χρειάζεσαι χρωστική για τους νεοσσούς θα δώσεις κανονικά.
Τί φοβάσαι μήπως βαφτεί η παραμάνα; Μα τα ενήλικα πουλιά δεν βάφονται
πλέον παρά μόνο αν υπάρχουν πούπουλα χαμένα πρόσφατα ή αν άρχισε
η πτερόρροιά τους. Αλλά και να πάρει σε κάποια σημεία χρώμα τί σε απασχολεί;
μήπως θα εκθεσιαστεί;
 
Μάκη μάλλον φοβάται μην βαφτούν τα τιμπραντάκια. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάρουν και αυτά λίγο χρώμα (αν δίνεις καταξανθίνη πιθανόν να πορτοκαλίσουν λίγο).

Γιώργο μετά τις 40 ημέρες λένε ότι δεν βάβονται οι οδηγοί επειδή τα φτερά αυτά είναι από τα πρώτα που βγαίνουν και δεν αλλάζουν στην πρώτη πτερόροια. Δεν έχω προσωπική εμπειρία με κόκκινα αλλά αυτά έχω διαβάσει και μου φαίνεται λογική η αιτία που δεν βάφονται. Εσύ όταν δίνεις χρωστική μετά τις 40 μέρες βάφονται οι οδηγοί;
 
Καλημέρα, Μάκη δεν πρόκειται να εκθεσιαστουν απλώς σκεπτόμουν, Α)μήπως από την στιγμή που οι δεύτεροι γονείς δεν έχουν έρθει σε επαφή με χρωστικές τους έβγαζε προβλήματα, Β) επιδει θέλω να σταματήσω την Μαυροκκοκινη μου από μια τρίτη ολοκληρωμένη γέννα όσα είναι ενσπορα να τα έβαζα να τα κλωσήσει, αναθρέψει, απογαλακτίσει, η timbrados, και ΑΝ υπάρχει έστω και ένα timbrantaki απλά να μην βαφτεί,(ο Βασίλης το αναφέρει παραπάνω).
Σκεπτόμουν εάν είναι εφικτό να παίρνουν φαί από την παραμάνα και 2 η 3 φορές την ημέρα να τους την χορηγώ με το χέρι.
Εάν φυσικά δεν υπάρχει κανένα Τimbrantaki,τοτε με μεγάλη μου λυπη,τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα με την χρήση τις καταξανθινης.
 
βασιλη εγω απο τα αποτελεσματα που εχουν τα δικα μου βλεπω οτι βαφονται μια χαρα. Τωρα δεν ειμαι και ''κριτης'' για να το βαθμολογηση αλλα καποια απο ατα που σκεφτομαι να τα παω σε εκθεση φετος οταν θα μου τα βαθμολογησουν θα ξερω αν εχουν βαφτει σωστα.
 
Ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα. Αν έχεις καμιά φωτό από πουλιά που βάφτηκαν με αυτό τον τρόπο θα βοηθούσε και τον φίλο να αποφασίσει τι θα κάνει τελικά, αν δηλαδή θα δώσει χρωστική από τη φωλιά βάφοντας και τα τιμπράντος ή αν θα τη δώσει μετά τον απογαλακτισμό.
 
Αυτό που κατάλαβα εγώ απ' την αρχική σου διατύπωση είναι οτι δεν υπάρχουν δύο διαφορετικών ειδών νεοσσοί.
Απλά, τους κοκινόμαυρους θα τους αναστήσει η Τιμπράντος.
Αν δώσεις χρώμα εκτός απο τα κοκκινόμαυρα, οπωσδήποτε θα βαφτούν και όλα τα κίτρινα
σημεία του Τιμπράντο (αν υπάρξει). Αλλά εδώ δεν ξέρεις αν θα υπάρχουν νεοσσοί απο
Τιμπράντος, ( " εχει σημερα 2 αυγα, που νομιζω οτι και αυτα δεν θα ειναι ενταξει. ")
Αρα, τί συζητάμε, δεν καταλαβαίνω. Με μπέρδεψε περισσότερο ο Βασίλης 😕
Ταίζεις ακριβώς σαν να τα μεγάλωνε η μητέρα τους, χωρίς κάποιο πρόβλημα.
 
Αν δεν υπάρξουν τιμπραντάκια δεν υπάρχει και θέμα βαψίματος. Συμφωνώ με το Μάκη, κανονικά χρωστική από την αρχή στη μάνα.
 
Μακη, συζηταμε την περιπτωση να υπαρχουν ενσπορα αυγα και απο τις δυο μανες και το μεγαλωμα των νεοσων απο την πιο ξεκουραστη,(ισως εκανα λαθος στην διατυποση τις ερωτησης).
Φυσικα εαν υπαρχουν μονο απο την μια τα πραγματα ειναι πιο ευκολα, αλλα εαν υπαρξουν και απο τις δυο και ταυτοχρονα θελεις να διακοψεις την πρωτη τοτε;
Ειναι εφικτο,(οπως λεει και ο sainer να αρχισουμε την χρηση τις χρωστικης μετα τις 40 ημερες)θα βαφτουν κανονικα, η,θα εχουμε μπερδεμενα χρωματα;
;Η πολυ απλα αφηνεις και τα δυο μανες να τελειοσουν την δουλεια τους.
Φιλικα
 
, αλλα εαν υπαρξουν και απο τις δυο και ταυτοχρονα...

Eάν υπάρχει τέτοια πιθανότης βέβαια τα μικρα Τιμπράντος
θα πάρουν χρώμα παντού με ιδιαίτερη έμφαση στα κίτρινα
που θα πορτοκαλίσουν. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος
λόγος ανησυχίας αν δεν έχουν στόχο την έκθεση.
Μετά απο 40 ημέρες δίνουμε χρωστικές στα μωσαικού τύπου
που δεν θέλουμε να υπάρχει χρώμα στους οδηγούς. Σε όλων των ειδών
τα φέροντα κόκκινο παράγοντα πρέπει να δωθούν χρωστικές απο την αρχή
για σωστή εμφάνηση.
 
Back
Top