Αναπαραγωγή Να βαλω τον αρσενικο με τους δυο νεοσσους ξεχωριστα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GALEKOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GALEKOS

PB Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
326
Πόλη
Θήβα
η θυληκια μου κλωσσαει 2 μερες τωρα, εχει κανει 5 αυγα.
τον αρσενικο τον εχω με χωρισμα μαζι με δυο μικρα, σε εσωτερικο χωρο, να βαλω τον αρσενικο με τους δυο νεοσσους 20 ημερων σε χωριστο κλουβι εξω στο μπαλκονι μεχρι να αρχισουν τα μικρα να τρωνε μονα τους και μετα να ξαναβαλω τον αρσενικο μαζι με την θηλυκια;
μπορει να μου απαντηση καποιος;
 
γιατι να το κανεις αυτο; 😕αστα ετσι οπως ειναι και μολις αρχισουν να τρωνε μονα τους περνας τον αρσενικο διπλα στη θηλυκια..
 
σε 5 μερες περιπου θα αρχισουν να τρωνε μονα τους να τα αφησω μεχρι τοτε;
 
το πιο σωστο θα ηταν να ειχες απο την 1 πλευρα της ζευγαρωστρας το ζευγαρι σου και απο την αλλη τα μικρα σου. Ετσι και τα μικρα θα τα ταιζαν μεσα απο το χωρισμα και θα μαθαινανε να τρωνε μονα τους. Τα μικρα θα αρχισουν σιγουρα να τρωνε και μονα τους ετσι. Εγω αυτο το κανω οταν τα μικρα ειναι 19-20 ημερων και δεν ειχα ποτε προβλημα. Να τους εχει ομως στα μικρα μηλο, αυγο και αυγοτροφη. Και φυσικα σπορους και νιζερ. Οταν τα μικρα μετα γινουν 30 ημερων μπορεις να τα βαλεις σε δικο τους κλουβι.
 
ΓΙΩΡΓΟ ομως αμα διαβασεις το αθρο ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΝΕΟΣΣΟΙ και το θεμα απο την πρωτη γεννα στην δευτερη, λεει εντελως το αντιθετο η καναρα μονη της και τα μικρα με τον πατερα μαζι στο χωρισμα, εως οτου αρχισουν να τρωνε μονα τους γιαυτο το λεω.
 
σωστη η απορια σου ομως αν ο καναρος αν ειναι μαζι με την καναρα και αυτη βοηθαει στο ταισμα και τα μικρα. Αν ειναι μαζι με τα μικρα σου θα αργησουν να ξεκινησουν να τρωνε μονα τους γιατι θα τους δινει τροφη ο πατερας τους. Επιπλεον ο καναρος που θα μεινει με τα μικρα μεχρι να ξεκινησουν αυτα να τρωνε μονα τους δεν θα τρωει, αυγο, αυγοτροφη;αυτο τον πυρωνει και μπορει οταν θα τον ξαναριξεις στην καναρα να θελει να ξαναζευγαρωσει.η δικια μου αποψη ειναι οτι οταν η καναρα ξεκιναει γεννα και στο κλουβι υπαρχουν μικρα τα βαζουμε μονα τους στην αλλη πλευρα της ζευγαρωστρας.
 
Νικόλα το άρθρο δε λέει μόνο αυτό που λές.
Είναι ένας τρόπος όμως και αυτός.

Απλά εσύ διαλέγεις το πώς θές να τα βάλεις.

Ότι διαλέξεις πάντως θα σου συνιστούσα λίγο παρατήρηση για να δείς ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Υγ Για ποιο λόγο βρε παιδιά βάζετε αυγό και αυγοτροφή;
 
Sainer...
Είναι και αυτό που λές αλλά εξηγησέ μου κάτι, τι θα ταισει ο πατέρας τα μικρά αν δε του βάλεις αυγό ή αυγοτροφή. Σπόρια;

Μέσα απο το χώρισμα δηλαδή τρώνε μόνα τους πιο νωρίς;
 
πρεπει να κοιταξεις καλυτερα και θα δεις οτι γραφω '''οταν ο καναρος ειναι μαζι με τα μικρα δεν θα τρωει αυγο, αυγοτροφη;'' που σημαινει οτι στα μικρα θα υπαρχει και αυγο και αυγοτροφη και μηλο! Στην 1η απαντηση σου ρωτας για ποιο λογο χρειαζεται αυγο και αυγοτροφη και στην 2η απαντηση σου απαντας στον εαυτο σου! Χρειαζονται για να ταιζουν τους νεοοσους!
για το αλλο που ρωτας... Αν τα μικρα τα χωρισουμε απο τους γονεις 22-23 ημερων και πιο γρηγορα μαθαινουν να τρωνε και κερδιζουμε μερες για την επομενη γεννα!
 
Back
Top