Γενικά Να βαλω το νεο budgie με το ζευγαρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lampros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lampros

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
128
Πόλη
Λάρισα
Καλησπερα παιδια!Χθες μου εκαναν δωρο 1 μικρο Budgie! Δεν ειμαι σιγουρος για το φυλο του(θα βαλω φωτογραφια αργοτερα).. Το θεμα ειναι ο,τι δεν ξερω που να το βαλω😕.. Μπορω να το βαλω μαζι με το ζευγαρι ή δεν ειναι καλη ιδεα;... Παντως το ακουνε και οι δυο και το φωναζουν!
 
οχι στο ιδιο κλουβι, πρωτα καραντινα κ μετα αναλογως το κλουβι, αν ειναι τοσο μεγαλο ωστε να ειναι ανετο κ για τα τρια, θα δεις πως τα πανε μεταξυ τους κ αναλογως θα πραξεις, αλλα πρωτα καραντινα
Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Εννοειται καραντινα! Πλεον με αυτα που εχω διαβασει εχω καταλαβει τη σημασια της 😉! Το θεμα ειναι αν θα μπορεσω τα τα εχω και τα 3 μαζι, δηλαδη αν "διαλυθει" το ζευγαρι! Το κλουβι τους το αλλαξα πριν 1 μηνα, πηρα μεγαλυτερο(80Χ50Χ40).. Ειναι καταλληλο για 3?
 
βαλε μια φωτο του κλουβιου για να μπορεσουν οσοι ξερουν να σου πουν αν κανει!Λυπαμαι αλλα εγω δεν τα παω καλα με τα νουμερα κ δεν μπορω να αντιληφθω ενα χωρο αν δεν το δω

αν το κλουβι ειναι ΟΚ, μετα την καραντινα, θα βαλεις τα 2 κλουβια διπλα διπλα, για να γνωριστουν οπτικα τα πουλια κ να συνηθισουν την παρουσια το ενα του "αλλου"(ζευγαρι στην περιπτωση σου), θα τα αφησεις διπλα μερικες μερες κ θα δεις αντιδρασεις
 
Παντως σε περιοδο αναπαραγωγης οι αντιδρασεις των πουλιων μπορει να γινουν κ απροβλεπτες κ το ζευγαρι μπορει να θελει το δικο του χωρο!

Κ να προσθεσω επισης οτι ολα τα πουλια δεν ειναι τα ιδια, γενικα τα παπαγαλακια ειναι πουλια που ζουν σε μεγαλα σμηνη, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι σιγουρο οτι θα ταιριαξουν ή οχι τα 3 πουλια!

Αυτα που σου λεω ειναι αυτα που εχω διαβασει κ αυτα που ζω με τα δικα μου παπαγαλακια που ζουν αρμονικα ολα μαζι
 
Νομίζω πως ο χώρος του κλουβιού ειναι καλός για να συμβιώσουν αρμονικά 3 Budgie. Oταν τελειώσει η καραντίνα μπορείς να τα βαλεις μαζί. Τα κοινά παπαγαλάκια είναι γενικά κοινωνικά πουλιά που ζουν σε σμήνη. Μονο την εποχή της αναπαραγωγής μπορεί να αντιμετωπίσεις ίσως πρόβλημα γιατι μερικα γινονται κυριαρχικά με τον χώρο τους προκειμένουνα διασφαλίσουν την ηρεμια στην φωλιά τους. Ολα βεβαια εξαρτώνται απο την προσωπικότητα των πουλιών. Φρόντισε να βαλεις περισσοτερες ταίστρες απο τον αριθμό των πουλιών για να αποφύγεις πιθανες διαμάχες. Επίσης οταν βαζεις φρούτο ή λαχανικό βαζε σε 2-3 διαφορετικά σημεία.

Ανατολη μου συγνωμη μολις τωρα διαβασα το ποστ σου!
 
Μπορω να το βαλω μαζι με το ζευγαρι ή δεν ειναι καλη ιδεα;... Παντως το ακουνε και οι δυο και το φωναζουν!

Οπως ειπωθηκε και πιο πανω αν κανεις μια μικρη γνωριμια δεν θα υπαρχει προβλημα μιας και ειναι πολυ κοινωνικα πουλια.

Εννοειται καραντινα! Το θεμα ειναι αν θα μπορεσω να τα εχω και τα 3 μαζι, δηλαδη αν "διαλυθει" το ζευγαρι

Υπαρχει περιπτωση να διαλυθει το ζευγαρι. Μπορει να αλλαξουν ταιρια..Αν θες να το αποφυγεις αυτο μην τα βαλεις μαζι.
 
ναι ε;δηλαδη αν ειναι αρσενικο ας πουμε μπορει η θηλυκια να κανει ζευγαρι μαζι του;δε μπορω να το αφησω μονο του γιατι και αυτο ακουει το ζευγαρι και φωναζει και αντιστροφα και ειναι κριμα! Παντως το πουλακι ειναι albino bugie μαλλον! Ειναι κατασπρο κ εχει λιγο κιτρινο στ κεφαλι. Ο καθορισμος του φιλου ειναι διαφορετικος στα albino και lutino?
 
ναι ε;δηλαδη αν ειναι αρσενικο ας πουμε μπορει η θηλυκια να κανει ζευγαρι μαζι του;δε μπορω να το αφησω μονο του γιατι και αυτο ακουει το ζευγαρι και φωναζει και αντιστροφα και ειναι κριμα! Παντως το πουλακι ειναι albino bugie μαλλον! Ειναι κατασπρο κ εχει λιγο κιτρινο στ κεφαλι. Ο καθορισμος του φιλου ειναι διαφορετικος στα albino και lutino?

Albino λεγονται τα κατασπρα παπαγαλακια με κοκκινα ματια.

Για το φυλο δες αυτο: https://community.petbirds.gr/threads/Διάκριση-φύλου-στα-παπαγαλάκια-budgie.14607/

Βαλε και μια φωτογραφια του...
 
Πολυ ωραιο και χρησιμο το αρθρο Φωτη! Τοτε μαλλονδεν ειναι albino γιατι εχει μαυρα ματια.. Αυριο θα βαλω και φωτογραφια του!
 
Οριστε και οι φωτο!Λοιπον; Τι φυλο ειναι;Εμενα για θηλυκο μου φαινεται.. Και οποιος ξερει ας μου πει και τι ειναι(albino-pied?):)
 

Συνημμένα

  • 010120062622000.webp
    010120062622000.webp
    21,1 KB · Προβολές: 67
  • 010120062623000.webp
    010120062623000.webp
    27,3 KB · Προβολές: 82
  • 010120062624000.webp
    010120062624000.webp
    24,4 KB · Προβολές: 70
Μάλλον είναι ένα πολύ όμορφο θηλυκό. Τώρα, όσον αφορά τον χρωματισμό εμένα μου φαίνεται σαν lutino yellowface.
 
ναι ειναι πολυ ομορφα! Και το συγκεκριμενο πολυ παιχνιδιαρικο!
 
Ειναι πανεμορφο! Απο τη στιγμη που δεν εχει κοκκινα ματια νομιζω δεν ειναι ino, δηλ. Ουτε albino ουτε lutino, οπως κ να χει ειναι πανεμορφο! Τι ηλικια εχει; Εμενα μου φαινεται αρκετα μικρο για να πω με σιγουρια κατι σε σχεση με το φυλο!
<dead link>
 
Δε μου ειπαν την ηλικια.. Ειναι οντως μικρουλι γιατι δεν εχει σχηματιστει η ιριδα στα ματια του!
 
Ειναι πανεμορφο... Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο.

Συμφωνω με την Ανατολη. Δεν ειναι κατι σε ino εφοσον δεν εχει κοκκινα ματια.

Αν μπορεις βγαλε μια πιο φωτεινη φωτογραφια της μυτης αλλα να ναι σε ευθεια κι οχι απο πανω.
 
Back
Top