Αναπαραγωγή Να βγάλω τα μη γονιμοποιημένα αυγά απο ringneck;

Thanasis803

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2021
Μηνύματα
3
Για σας έχω ενα παπαγαλάκι ringneck και εχει γεννήσει 2 αυγα χωρίς ομως να το ζευγαρώσω. Κάθεται αρκετες ωρες στον παρο του κλουβιού και τα κλωσσαει , να τα αφησω στο κλουβί ή να τα βγαλω (γενικα δεν εγινε επιθετική)
 
Θανάση ναι, μπορείς να τα αφαιρέσεις. Πες μας όμως που και πως ζει το πουλί και τι τρώει καθώς και πόσες ώρες κοιμάται? Είναι ήμερο? Έχεις κι αρσενικό αλλά σε ξεχωριστό κλουβί ή γενικά είναι μόνη της?
 
Το πουλί ειναι μεσα στο σπίτι τωρα που είναι ακόμα κρύο, τρώει κανονικά ξηρά τροφή και τον ταΐζω στο χέρι φρούτα και λαχανικά κατα την εβδομάδα. Οχι δεν εχω αρσενικό ειναι μονη της
 
@Φοίβος εννοώ ηλιοσπορους, φιστίκια, καρύδι κ.α. Ναι ειναι ήμερη την εχω μεγαλωσει με hand feeding οπότε ειναι πολυ εξοικειωμένη
 
Εαν χαιδεύεις/αγγίζεις το πουλάκι οπουδήποτε αλλού κάτω απο το κεφάλι και το λαιμό το βάζεις άθελα σου σε φάση αναπαραγωγής αφού το υπόλοιπο σώμα αποτελεί ερωτογενή ζώνη, στα θηλυκά περισσότερο η πλάτη απ'οτι στα αρσενικά. Για να το βοηθήσεις να βγει απο αυτή την φάση πρέπει να σταματήσεις να το χαϊδεύεις οπουδήποτε στο σώμα του και να αυξήσεις τις ώρες ύπνου στις 14-15. Οι σκέτοι ηλιόσποροι όπως και τα φιστίκια είναι πολύ φτωχή έως κακή διατροφή. Χρειάζεσαι ένα σωστό μίγμα σπόρων (όπως το Prestige Versele laga μιγμα για lovebirds ή κοκατίλ) με λίγους ηλιόσπορους και καθόλου φιστίκια.
 
@Xrisi9025 Γι'αυτό, και γι'αυτό ακριβώς δεν κάνει. Τα θηλυκά που ερεθίζονται σεξουαλικά σύντομα μπαίνουν σε ωοτοκία με τον κίνδυνο της δυστοκίας να υπάρχει.
 
Back
Top