Αναπαραγωγή Να βγάλω τα παπαγαλάκια από τη φωλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evilar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evilar

PB New Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!
Μετά απο μια αποτυχία το Πάσχα τα παπαγαλάκια μου γέννησαν και πάλι 4 αυγά αυτή τη φορά. Το ένα αυγό ήταν άσπορο τα άλλα τρία βγήκαν επιτυχώς. Για να μην σας τα πολυλογώ τα δύο από τα τρία βγήκαν όταν είμασταν διακοπές. Τα είχαμε μαζί μας φυσικά-τα κουβαλήσαμε αυγουλάκια και τα πήραμε πουλάκια! 🙂 Οι γονείς ξετρελάθηκαν(φαντάζομαι) με τη θάλασσα σε απόσταση 30-40 μέτρων από το μπαλκόνι. Για να μην τα πολυλογώ όλα κανονικά επιστροφή κλπ
Πριν λίγες μέρες το πρώτο παπαγαλάκι 15 περίπου ημερών ψόφησε ξαφνικά. Τα άλλα δύο οκ. Τώρα είναι περίπου 30 ημερών και σκέφτομαι να τα βγάλω απο τη φωλιά γιατί είναι τεράστια! Ειδικά το ένα είναι μεγαλύτερο από τον πατέρα του!
Τα έβγαλα λοιπόν αλλά πρόσεξα πως δε μπορούν να σταθούν πάνω σε ξυλάκια και ούτε περπατάνε εύκολα στα σύρματα του κάτω μέρους του κλουβιού. Τι μικρότερο έχει ξεθαρρέψει περισσότερο και κάνει πολλές βόλτες παραπατώντας φυσικά! Οι γονείς τα ταΐζουν κανονικά. Αυτά δε μπορούν να φάνε ακόμη κι αν τα βάλω πάνω στην τροφή. Τι με συμβουλεύετε;
Υ. Γ. Θέλω κι άλλη μια γέννα για το λόγο αυτό θέλω να τα βγάλω χώρια τα μικρά. Ζητάω πολλά;
 
μην τα βαλεις να ξαναγεννησουν! Κριμα ειναι θα χουν αρχισει και την πτερορροια! Μπορει να τα οδηγησεις και στο θανατο... Δωσε πολυβιταμινες και αστα να ξακουραστουν.. Οσο για τα μικρα κακως που τα βγαλες... Θα πρεπε να βγουν οταν αυτα νιωθουν ετοιμα χωρις πιεση.

φιλικα!
 
Καλησπερα, κατ'αρχην τι παπαγαλακια εχεις; Τα μικρα ειδη θελουν απο 36 εως 45 μερες για να ολοκληρωθουν. Γεννα τωρα καινουργια μην προσπαθησεις γιατι ειναι ηδη κουρασμενοι οι γονεις και με την πτερροροια θα κινδυνευουν να χαθουν.Ασε λιγο ακομα τα μικρα αν δεν τα ταίζεις εσυ με τους γονεις και μετα αστους να ηρεμησουν.
 
Back
Top