Αναπαραγωγή Να βγάλω την φωλιά ή όχι;

spirtoulis

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
54
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα,
Χθες μόλις το 3ο καναρινάκι μου έκανε την πρώτη έξοδο από την φωλιά. Η κάνάρα όμως σκίζει πάλι χαρτιά και παίρνει κι άλλα από την ήδη υπάρχουσα φωλιά. Τον αρσενικό τον έχω χώρια. Τί πρέπει να κάνω;Να βάλω άλλη φωλιά και τον αρσενικό μέσα;Να βοιτηίσω το πουλάκι που είναι μέσα να βγεί και να βγάλω την φωλιά;
 
όσο το πουλάκι έιναι μέσα η κανάρα δεν πρόκειται να ΄κανει αβγο. σε καμία περίπτωση μην την αφήσεις να γεννησει στην ίδια φωλία γιατί θα γεμίσεις πιθανότατα ψέιρες. Βάλε νέα φωλια αν έχεις χώρο στο κλουβί και γέμισε την ο ίδιος με υλικό και η κανάρα θα την αποτελειώσει μόνη της. απλά σου λέβω αν βάλεις εσύ μέσα τις κλωστές για να μη κουραστεί το πουλάκι. αν δεν γίνεται να βάλεις δέυτερη φωλιά με το που πετάξει ο νεοσσός απολύμανε την παλιά και ξανατοποθετησέ την. Τον αρσενικό γιατί τον χώρισες αφού ήθελες και δεύτερη γέννα; Εννοείται πως μαζί με τη φωλία βάζεις μαζί το ζευγάρι πάλι.
 
Τον χώρισα γιατι την κυνηγαγε πριν βγουν τα πουλάκια.
Θα βάλω νέα φωλια, αλλα θα ταίζει τα μικρά ή θα τα παρατήσει;
 
Δεν τον είχα δει. Μπορει ναι μπορει όχι.
Πάντως το ένα κοιμάται ήδη στο κλαρί. Πόσο μέχρι να τα ξεχωρίσω;
 
8α τα ξεχωρισεις οταν μπορο΄ν να τρώνε σποράκια μόνα τους. αν το κλουβί έχει χώρισμα βαλε τα μικρά μόλις πετάξουν στη μια μερία και το ζευγάρι στην άλλη. Οι γονεις θα ταίζουν μέσα α΄πο το χώρισμα.
 
Back
Top