Αναπαραγωγή Να βγάλω τον αρσενικό τελείως από το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα. Ο αρσενικός είναι με τα μικρά αλλά που και που περνάει και από την μεριά της κανάρας όταν δω αρκετές αψιμαχίες. Σήμερα έβγαλα το χώρισμα να ξεμουδιάσουνε λίγο και η κανάρα όχι μόνο δεν τάιζε αλλά τσίμπαγε και κανά φτερό από το μικρό κίτρινο. Ξαναχωριστήκανε και τώρα ο πατέρας είναι με τα μικρά πάλι. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Σήμερα η κανάρα έκανε 4ο αυγό το οποίο πετάχθηκε καθώς θα σταματήσω για περαιτέρω αναπαραγωγή. Τα μικρά είναι 24,23 και 22 ημερών. Σήμερα λίγα ταίζματα από τον αρσενικό στο μικρό αν και έλειπα αρκετές ώρες λόγο δουλειάς. Τί να κάνω να τον βγάλω τελείως από το κλουβί αλλά είναι ο μόνος που ταίζει έστω λίγο πλέον. Δείχνει διάθεση να ταίσει αλλά τα μικρά του την ψιλοπέφτουνε.Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως δεν σιτίζεται καλά ο στραβομύτης γιαυτό και τον κρατάω μέσα τον αρσενικό. Πάντως ο στραβομύτης αυγουλάκη και αυγοτροφή δείχνει να τρώει με τον δικό του τρόπο. Η κανάρα είναι στη φωλιά και δεν ταίζει καθόλου.
 
Πάγια τακτική μου, για την οποία αισθάνομαι και περήφανος, είναι να μην χωρίζω ποτέ τους γονείς από τα παιδιά τους.
Το διαχωριστικό μου επιτρέπει ανάλογα με τις καταστάσεις να έχω τα πουλιά στο κατάλληλο διαμέρισμα.
Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία κινδύνου για τα μικρά τότε μένει με την κανάρα στον ένα χώρο και τα μικρά στον άλλο.
Είναι κάτι που συνιστώ και για την περίπτωσή σου...
Δεν υπάρχει φόβος για να υπάρξει γόνιμη ωοτοκία αυγών αλλά και τα μικρά θα είναι ασφαλή και έτοιμα να δεχτούν από το κάγκελο το φαγητό... όταν τους δοθεί.
Στις 22-25 μέρες είναι απίθανα δύσκολο να σιτιστούν μόνα τους.
 
Σήμερα έκανε και 6ο αυγό. Το οποίο το πήρα και αυτό. Ο αρσενικός περνάει πιο πολύ χρόνο με τα μικρά και λιγότερο με τη μάνα και είχαμε και βάτεμα χθες αν δεν κάνω λάθος. Τα μικρά είναι 24-26 ημερών. Πόσες ακόμα μέρες να την αφήσω να τα κλωσσήσει;
 
Σήμερα έκανε και 6ο αυγό.
Ε την άτιμη!

και είχαμε και βάτεμα χθες αν δεν κάνω λάθος.
Ε τον άτιμο!

Πόσες ακόμα μέρες να την αφήσω να τα κλωσσήσει;
Όσο πιο πολύ τόσο θα περνάει ο καιρός. Άστην και 14-15 μέρες να τα κλωσήσει. Όλο το διάστημα αυτό όμως θα πρέπει να απομακρυνθεί ο αρσενικός. Τουλάχιστον να μην έχουν οπτική επαφή. Και μετά της αλλάζεις διατροφή μπας και ξεπυρώσει..
 
Και ποιός θα ταίζει τα μικρά;Η κανάρα δεν ταίζει καθόλου.
 
Όταν της χαλάσω τη φωλιά εγώ έλεγα κανά δυο πουλάκια να μείνουνε με τη μαμά τους.Λάθος ε;
 
Λοιπόν πως έχουνε τα νέα. Ο αρσενικός ταίζει λίγο το μικρό των 24 ημερών και τον στραβομύτη 26 ημερών. Ο στραβομύτης είναι αυτός που ζητάει φαί αλλά και ο αρσενικός πάει και μόνος του και ταίζει. Δεν μπορώ να πω τρώει λίγο μόνος του αλλά για να ζητάει ακόμα φαί μάλλον δεν θα μπορεί πολύ φαντάζομαι. Τα άλλα δυο τρώνε μόνα τους, δεν τα ταίζει και τα οποία την πέφτουνε στον πατέρα τους όταν τα κοιτάει να τα ταίσει. Οπότε αυτό που θέλω είναι να χωρίσω το ζευγάρι τελείως όσο πιο σύντομα γίνεται και να χαλάσω τη φωλιά γιατί και δεν θέλω να ταλαιπωρηθεί και άλλο τσάμπα η κανάρα αλλά και ο αρσενικός να μην θέλει να πάει για βατέματα. Η κανάρα πρέπει να μείνει τελείως μόνη; Ο αρσενικός μπορώ να τον αφήσω λίγο ακόμα με τα μικρά απλά βλέπω επανήλθε το θέμα με τα ακάρεα στα πόδια του και φοβάμαι μην κολλήσει τα μικρά αν δεν το έχει κάνει ήδη γιατί τα 2 τσιμπάγανε λίγο τα ποδαράκια τους. Οπότε τί να κάνω; Πιο πολύ το στραβομύτη σκέφτομαι γιατί λογικά θα αργήσει λίγο παραπάνω ίσως να ανεξαρτητοποιηθεί. Μάλιστα όταν ο αρσενικός μπαίνει στη μεριά της κανάρας ο στραβομύτης πηδάει στα κάγκελα και κάνει σαν να θέλει τους γονείς του. Δεν ξέρω πραγματικά τί να κάνω.
 
Οπότε αυτό που θέλω είναι να χωρίσω το ζευγάρι τελείως όσο πιο σύντομα γίνεται και να χαλάσω τη φωλιά γιατί και δεν θέλω να ταλαιπωρηθεί και άλλο τσάμπα η κανάρα αλλά και ο αρσενικός να μην θέλει να πάει για βατέματα. Η κανάρα πρέπει να μείνει τελείως μόνη;
Με 4-5 μέρες παράταση της παρούσας κατάστασης.. Δε χάθηκε ο κόσμος...
Οπότε τί να κάνω;.
Μετά από μια βδομάδα.. αγωγή σε όλους.
Πιο πολύ το στραβομύτη σκέφτομαι γιατί λογικά θα αργήσει λίγο παραπάνω ίσως να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αυτός ας μείνει και μια βδομάδα παραπάνω με τον πατέρα του...
 
Ο στραβομύτης έχει τόσο πλάκα που σκάει μετωπική στον πατέρα του για να τον ταίσει. Επίσης πιστεύω πως θα κάνανε καλή παρεούλα λίγο ακόμα οι δυο τους. Ο αρσενικός δεν είναι τόσο κακός ή αυστηρός τελικά.Ίσως τον αδίκησα. Τα μικρά τον κράζουνε για κάποιο λόγο και τον πετάνε κάτω από το κλαδί.
Στον αρσενικό θα βάλω σίγουρα 8 μέρες epithol. Στα μικρά να βάλω λίγο λιγότερες;
 
Ο αρσενικός δεν είναι τόσο κακός ή αυστηρός τελικά.Ίσως τον αδίκησα.
Σε αντίθεση με τους ανθρώπους... στα ζώα σπάνια ο γονιός γίνεται κακός...
Στον αρσενικό θα βάλω σίγουρα 8 μέρες epithol. Στα μικρά να βάλω λίγο λιγότερες;
Το ίδιο... Να μην μπερδεύεσαι...😀
 
Τόσες μέρες και τα μικρά; Πίστευα δεν κάνει τόσο στα μικρά.
Κακός δεν είναι καθόλου τελικά.Απλά το κίτρινο το μθκρό εχθές που καθόντουσαν δίπλα δίπλα του πήρε ένσ πούπουλο σουβενίρ.😀 πως αντιδτούν έτσι στα ανοιχτόχρωμα δεν ξέρω. Και ο ίδιος είναι παρδαλός.
Ο αρσενικός αν μείνει παραπάνω με το στραβομύτη δεν θα έχει θέμα αν τρώει ακόμα αυγό κτλ; Εννοώ να πυρώσει πιο πολύ να του βγάλω την κανάρα από μέσα και να ξεσπάσει με επιθέσεις στο μικρό ή όχι;
 
Μόλις άλλαξε κλουβί το 27 και 26 ημερών αντίστοιχα. Κάνανε τρελά επεισόδια και με τον πατέρα τους και με τα υπόλοιπα μικρά. Πήγα τους πήρα ζευγαρώστρα πλύσιμο κτλ και μείνανε τώρα μόνα τους.Αφού κάνανε τους μάγκες ας τα βγάλουνε πέρα μόνα τους.
 
Σήμερα είδα τα δυο που μείνανε μόνα τους τρώγανε όσο μπορούσανε και σποράκια. Είδα κέχρι ξεφλουδισμένο.Αύριο λέω να χαλάσω τη φωλιά της θηλυκιάς και να μείνει μόνη της. Ο αρσενικός λέω να μπει με το στραβομύτη σε δικό του κλουβί και το κίτρινο με τα άλλα δυο. Σήμερα είχαμε πάλι επεισόδια με τον αρσενικό και το κίτρινο.Βασικά το κίτρινο είναι που αγριεύει με κράξιμο και άνοιγμα φτερών προς τον αρσενικό. Μετά από ώρα αγριεύει και ο αρσενικός και του επιτίθεται και αυτός και με το δίκιο του γιατί κάποιες φορές όταν ζητάει φαί ο στραβομύτης το κίτρινο εμποδίζει το τάισμα. Είναι λογικό να κάνει τέτοιες συμπεριφορές το μικρό; Γιαυτό λέω το κίτρινο να μπει με τα άλλα δυο που είναι ήδη μόνα τους και αν και δω παρενοχλήσεις πάλι στο κίτρινο δυστηχώς θα το βάλω μόνο του ☹. Πόσα κλουβιά να πάρω ο κακομοίρης; Τον αρσενικό τώρα μόλις τον αποσύρω από τη ζευγαρώστρα έλεγα να τον βάλω σε άλλη ζευγαρώστρα μόνο του με τον στραβομύτη για κάμποσες μέρες ακόμα.Λέτε να τσαντιστεί ο αρσενικός που θα βγει από το κλουβί της θηλυκιάς και να κάνει καμιά επίθεση προς το στραβομύτη ή να σταματήσει να τον ταίζει;Γιατί για καμιά βδομάδα ακόμα ο αρσενικός θα έχει στη διάθεσή του και αυγό αφού θα προορίζεται για το στραβομύτη οπότε δεν θα ξεπυρώσει γρήγορα μάλλον.
 
Είναι λογικό να κάνει τέτοιες συμπεριφορές το μικρό?
Απλά θέλει και αυτό να φάει απ τον μπαμπά τους! Φυσιολογική συμπεριφορά!

Γιαυτό λέω το κίτρινο να μπει με τα άλλα δυο που είναι ήδη μόνα τους και αν και δω παρενοχλήσεις πάλι στο κίτρινο δυστηχώς θα το βάλω μόνο του ☹
Πόσο ημερών είναι το κίτρινο; Τρώει μόνο του σποράκια;

Λέτε να τσαντιστεί ο αρσενικός που θα βγει από το κλουβί της θηλυκιάς και να κάνει καμιά επίθεση προς το στραβομύτη ή να σταματήσει να τον ταίζει;
Όχι.

Γιατί για καμιά βδομάδα ακόμα ο αρσενικός θα έχει στη διάθεσή του και αυγό αφού θα προορίζεται για το στραβομύτη οπότε δεν θα ξεπυρώσει γρήγορα μάλλον.
Μέχρι να γίνει 40-50 ημερών ο στραβομύτης θα τρώει και αυγό βραστό. Μην του το κόψεις νωρίτερα!
 
Δεν νομίζω να ζητάει φαί το κίτρινο Αλίκη.Απλά κάνει επεισόδια. Σήμερα είναι 27 ημερών.
Στα άλλα πότε να τους κόψω το αυγό?
 
Back
Top