Αναπαραγωγή Να βγαλω τον καναρο απο τη ζευγαρωστρα;

αιγινα

PB New Member
Εγγραφή
29 Οκτ 2013
Μηνύματα
31
Πόλη
Αίγινα
η καναρα μου σημερα εκανε το πρωτο αυγο. Να βγαλω τον καναρο; Επειδη ειναι καινουργιος στο κοπαδι μου και δεν ξερω τη συμπεριφορα του. Για σιγουρια.
 
Όχι.. Να μην τον βγάλεις.. Το αρσενικό χωρίζεται από το θηλυκό μόνο όταν είναι εχθρικό απέναντι στη θηλυκιά ή τα αυγά.. Είναι σπάνιο αυτό για καναρίνι. Άμα τα χωρίσεις είναι πολύ πιθανό η θηλυκιά σου να παρατήσει τα αυγά. Αφού είναι καινούργιος και δε ξέρεις πώς θα αντιδράσει πρέπει να παρατηρείς το ζευγάρι, και ιδιαίτερα το αρσενικό, από μακριά χωρίς να τα ενοχλείς. Την ταίζει τη θηλυκιά;
 
η καναρα μου σημερα εκανε το πρωτο αυγο. Να βγαλω τον καναρο; Επειδη ειναι καινουργιος στο κοπαδι μου και δεν ξερω τη συμπεριφορα του. Για σιγουρια.
Οχι Νικολα δεν χρειαζεται να τον βγαλεις... Παρακολουθησε το και αν δεις τσακομους τοτε χωρισε τα... Ο καναρος βοηθαει την καναρα στο μεγαλωμα των νεοσσων !
 
Γεια σου Νικο! Θα ηταν προτημοτερο να επερνες τα αυγα νωρις το πρωι αντικαθιστωντας τα με ενα ψευτικο μεχρι η καναρα σου να εκανε και το τεταρτο αυγο. (μετα την τεταρτη μερα τα βαζεις ολα μαζι). Ολες αυτες τις μερες θα παρατηρουσες την συμπεριφορα του καναρου και αναλογα θα επρατες.
 
Οχι νικο ποτε δεν αφαιρουμε αρσενικο χωρις λογο... Κανε αντικατασταση των αυγων για να γεννηθουν ολα την ιδια μερα και θα εισαι οκ. Μην αγχωνεσαι σπανια τα αρσενικα σπανε αυγα. Οταν εχει τον αρσενικο διπλα της η καναρα την ταιζει, ακομα και τα αυγα κλωσσαει καμια φορα. Επισης τα πουλακια αμα ειναι πολλα η καναρα δεν μπορει να τα βγαλει περα, οποτε για να βγαλουμε ενα αρσενικο απο την θυληκια πρεπει να ειμαστε τελειως σιγουροι οτι αυτος κανει τις ζημιες. Ποτε χωρις λογο η αφαιρεση του αρσενικου.. Φιλικα χαρης!
 
Back
Top