Διατροφή Να δώσω στα καναρίνια βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, ανακατεμένο με αυγό;

George Ts

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2018
Μηνύματα
36
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα ισως η ερωτηση μου ειναι αφελης
Μπορω να δωσω στα καναρινακια μου (2 εχω μονο για συντροφια) αποξηραμενα πχ βασιλικο, χαμομηλι, ριγανι, θυμαρι, ανακατεμενο με αυγο;
Σας ευχαριστω πολυ
 
Καθόλου αφελής.
Βεβαίως μπορείς να δίνεις στο αυγό ή την αυγοτροφή. Μόνο επειδή έχεις λίγα πουλάκια και από δω και στο εξής το αυγό θα μένει λίγες ώρες στο κλουβί λόγω φόβου αλλοίωσης, ίσως είναι καλύτερο να τα δίνεις σε ξεχωριστό κυπελλάκι και να τσιμπολογούν κατά βούληση. Έτσι μπορείς να τ' αφήνεις στην διάθεσή τους και εβδομάδα (μόνο τα ξηρά βότανα).
Λίστα επιτρεπόμενων, χλωρών ή ξηρών εδώ https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=99.
Επίσης κάποιες συνταγές αυγοτροφών με βότανα
https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/
και γενικώς εδώ
https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/eggfoods/
Μια μικρή συμβουλή, πάντα ένα-ένα δοκιμάζουμε τα νέα τρόφιμα, ποτέ όλα μαζί, για τον φόβο αλλεργιών ή δυσανεξίας.
 
Βεβαιως και να δωσης οτι το καλυτερο ειναι αυτο να περνας μεσω του αυγου κ της αυγοτροφης που τοσο αρεση στα καναρινια, καθε λογης βοτανο. Ειδικα ριγανη ειναι ενα κ ενα για τα στομαχο εντερικα τους. Οπως ειπε κ η Μαρια παραπανω σιγα σιγα μονο στην αρχη μεχρι νατο συνηθισουνε κ να μην ξεχναμε παν μετρον αριστο.η υπερβολη δεν κανη παντα καλο.
 
Καλησπερα σας, θα ηθελα εαν ξερετε να μου πειτε γιατι τα καναρινακια μου (δυο) δεν πλησιαζουν το αγγουρι, σπανακι, μπροκολο, το καροτο οκ το τρωνε, και τι μπορω να κανω, Σας ευχαριστω
 
Να αφαιρέσεις αποβραδίς όλα τα τρόφιμά τους και το νερό, και να προσθέσεις πρωί - πρωί μόλις ξυπνήσουν κάτι από αυτά που δεν τρώνε, και να το αφήσεις μόνο του για μία περίπου ώρα. Έπειτα προσθετεις τα υπόλοιπα τρόφιμα και το νερό τους.
 
Back
Top