Αναπαραγωγή Να δώσω στους νεοσσούς αυγοτροφή με βότανα;

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω 3 απορίες ακόμα: 1. Διάβασα εδώ σε κάποιο άρθρο ότι μετά την έβδομη μερα από την εκκόλαψη αφαιρούμε το υλικό φωλιάς και αφήνουμε τους νεοσσούς στην τσόχα αφού έχουμε απομακρύνει τις βρωμιές. 2. Είδα εδώ μια συνταγή αυγοτροφής της Αλίκης την οποία την έκανα και είχα πολύ καλή αποδοχή απο τα πουλιά, αλλά επειδή έχει πολλά βότανα κάνει να τα δώσω σε νεοσσούς? ( έβαζα, 1κτσ θυμάρι, 1κτσ βασιλικό, 1κτσ ρίγανη, 3κτσ κουακερ, ένα αυγό και 3κτσ σκόνη φριγανια.) 3. Ριγανολαιο μπορούμε να βάλουμε στην ποτίστρα όταν έχουμε νεοσσούς? ( στα ενήλικα πουλιά έβαζα της landmark).
 
Διάβασα εδώ σε κάποιο άρθρο ότι μετά την έβδομη μερα από την εκκόλαψη αφαιρούμε το υλικό φωλιάς και αφήνουμε τους νεοσσούς στην τσόχα αφού έχουμε απομακρύνει τις βρωμιές.
Προσωπικά το κάνω την 10-12 ημέρα που τα πουλάκια έχουν μεγαλώσει αρκετά, έτσι μεγαλώνει ο χώρος της φωλιάς και είναι πιο άνετα.
Για να ακριβολογώ έχω μια 2η φωλιά έτοιμη με τσόχα και την αλλάζω.
2. Είδα εδώ μια συνταγή αυγοτροφής της Αλίκης την οποία την έκανα και είχα πολύ καλή αποδοχή απο τα πουλιά, αλλά επειδή έχει πολλά βότανα κάνει να τα δώσω σε νεοσσούς? ( έβαζα, 1κτσ θυμάρι, 1κτσ βασιλικό, 1κτσ ρίγανη, 3κτσ κουακερ, ένα αυγό και 3κτσ σκόνη φριγανια.) 3. Ριγανολαιο μπορούμε να βάλουμε στην ποτίστρα όταν έχουμε νεοσσούς? ( στα ενήλικα πουλιά έβαζα της landmark).
Πιστεύω ότι μέχρι να κλαρρώσουν οι νεοσσοί είναι ασφαλέστερο να παραμείνεις στο βραστό αυγό, την έτοιμη αυγοτροφή και το καθαρό νερό.
 
Back
Top