Διατροφή Να δώσω τα αυγά ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Toliscr7

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2020
Μηνύματα
571
Πόλη
Λάρισα
Γειά σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, έχω την εξής απορία θέλω να δώσω αυγό στα καναρινια για πρώτη φορά(έδινα αυγοτροφη συνέχεια) και δεν γνωρίζω πως να τα βάλω τα αυγά στις αυγοθηκες(εννοώ αν πρέπει να είναι ολόκληρα ή κομμένα στην μέση), και δεύτερη απορία είναι ότι πρόσεξα στα αυγά ότι έχει πάνω στο τσοφλι γραμμένα την ημερομηνία λήξης και δεν ξέρω αν είναι καλό να τα δώσω έτσι πως είναι
 
Γεια σου. Το αυγό θα πρέπει να είναι σφικτό και βρασμένο (υπό βρασμό επί τουλάχιστον 12 λεπτά). Στη συνέχεια το κόβεις και δίνεις περίπου από 1/4 σε κάθε καναρίνι με το τσόφλι. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σφραγίδα, αλλά δεν είμαι και βέβαιος...Το υπόλοιπο αυγό (αν μείνει) ο ίδιος το βάζω σε ένα σακκουλάκι στο ψυγείο και το δίνω την επόμενη ημέρα.
Το αυγό όμως θα πρέπει να μείνει στο κλουβί όχι για άπειρη ώρα, διότι θα αλλοιωθεί, δημιουργώντας ενδεχόμενα προβλήματα υγείας στο πουλί. Θεωρώ ότι 2-3 ώρες είναι αρκετές και έπειτα το αφαιρείς.
Αν έχεις κλουβιά ζευγαρώστρες, σου προτείνω πριν βάλεις το αυγό με την αυγοθήκη μέσα στο κλουβί, να έχεις βάλει το χώρισμα, απομονώνοντας το καναρίνι στην άλλη πλευρά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σου φύγει σε εξωτερικό χώρο. (το ίδιο κάνω και με μπανιέρες και γενικότερα με ό,τι προσθέτω μέσα στο κλουβί). Αν δεν έχεις χώρισμα μπορείς είτε να τοποθετήσεις την αυγοθήκη στο εσωτερικό του σπιτιού είτε να βάλεις το αυγό σε μια εξωτερική ταΐστρα.
 
Γεια σου!αν φοβασαι τοσο πολυ που πανω στα αυγα εχει την ημερομηνια ληξης, σε εκεινο το σημειο ξεφλουδισε λιγο το αυγο δεν ειναι και τοσο μεγαλο κομματι αυτο το οποιο θα αφαιρεσεις με την ημερομηνια ληξης!αν και δεν νομιζω να φανε τοσο πολυ ωστε να υπαρχει προβλημα!αλλα για να εχεις εσυ το κεφαλι σου ηρεμο κανε αυτο που σου ειπα αν θελεις βεβαια. ολα τα υπολοιπα αναφερθηκαν απο τον @ianos αναλυτικοτατα.
 
Του έβαλα και εγώ χθές για πρώτη φορά αυγό, μιας και τώρα τελευταία την αυγοτροφή (κρόκος + φρυγανιά τριμμένη, homemade) δεν την τιμούσε, ίσως την βαρέθηκε, τελείωσε πρόσφατα και η πτερόρροια κατά την διάρκεια της οποίας την έτρωγε. Έκοψα το αυγό με πριονωτό μαχαίρι και το έβαλα στην κλασσική θήκη. Έπεσε με τα μούτρα σε τσόφλι και λίγο ασπράδι, αν και η εικόνα μου θύμισε λίγο κανιβαλισμό 🤣
 

Συνημμένα

  • viber_image_2020-10-03_18-58-21.webp
    viber_image_2020-10-03_18-58-21.webp
    65,4 KB · Προβολές: 12
Έπεσε με τα μούτρα σε τσόφλι και λίγο ασπράδι,
Ποια η διατροφή του πουλιού; Δλδ, θα ήθελα να μας πεις ποια μάρκα (μείγμα) σπόρων χρησιμοποιείς, και τι συμπληρώματα (π.χ. φρούτα, βότανα, χορταρικά, βιταμίνες, ...και σε τι συχνότητα τα δίνεις, π.χ. 1 φορά την εβδομάδα), καθώς και... Αν έχεις μέσα στο κλουβί μόνιμα κόκκαλο σουπιάς.
 
Ποια η διατροφή του πουλιού; Δλδ, θα ήθελα να μας πεις ποια μάρκα (μείγμα) σπόρων χρησιμοποιείς, και τι συμπληρώματα (π.χ. φρούτα, βότανα, χορταρικά, βιταμίνες, ...και σε τι συχνότητα τα δίνεις, π.χ. 1 φορά την εβδομάδα), καθώς και... Αν έχεις μέσα στο κλουβί μόνιμα κόκκαλο σουπιάς.
Χρησιμοποιώ τα σπόρια της Vadigran Original Canaries, από λαχανικά δίνω κάθε μέρα από ένα από: κουνουπίδι, αντίδι, μαρούλι, αγγούρι (σπάνια, στον κασύσωνα), από φρούτα μήλο (σπάνια), αυγοτροφή homemade πριν του βάλω το μισό αυγό (3 φορές την εβδομάδα στο δίμηνο της πτρερόρροιας, η οποία τελείωσε πριν λίγες μέρες). Οπότε αυγό πιο αραιά πλέον. Εννοείται κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στο κλουβί μόνιμα, το οποίο μάλιστα σήμερα το αφαίρεσα για να το καθαρίσω και αφού στέγνωσε, το έβαλα πάλι.
 
Εννοείται κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στο κλουβί μόνιμα, το οποίο μάλιστα σήμερα το αφαίρεσα για να το καθαρίσω και αφού στέγνωσε, το έβαλα πάλι.
Το κόκκαλο σουπιάς δεν πλένεται (αν πράγματι έκανες έτσι), αλλά ξύνεται προκειμένου να καθαριστεί ή βράζεται επί περίπου 20 λεπτά σε νερό με ξίδι και αφήνεται να στεγνώσει σε ήλιο επί αρκετές ημέρες ή στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία επί μερικές ώρες. Διαφορετικά με ένα απλό πλύσιμο με νερό, απλά αυξάνεται η υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών που έχουν αποικίσει την επιφάνειά ή το εσωτερικό του.
 
Back
Top