Αναπαραγωγή Να ενώσω το ζευγάρι ή να περιμένω τον Μάρτιο

Giorgos18

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2022
Μηνύματα
14
Πόλη
Χίος
Καλησπέρα παιδιά!ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την προετοιμασία αναπαραγωγής.αισιως βρίσκομαι στον δεύτερο μήνα από θέμα διατροφής στα καναρίνια χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τον υπόλοιπο χρόνο είχαν έλλειψη σε κάτι.βλεπω ότι τα ζευγάρια έχουν ταιριάξει(ταιζονται μέσα από το χώρισμα) δεν υπάρχουν εντάσεις...ο αρσενικός κελαδαει ασταμάτητα προς την θηλυκιά κτλ κτλ...η ερώτηση μου είναι να ολοκληρώσω και τον δεύτερο μήνα διατροφής και να έχω έτσι χωριστά η να τα ενώσω και να περιμένω αρχές Μαρτίου;
 
Καλησπέρα!ναι ξέχασα να πω είναι πάντα μέσα τα κανρινια
 
Καλύτερα να τα ενώσεις μέσα Φεβρουαρίου, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πότε θα προκληθεί ωοτοκία στις θηλυκές...εννοώ ότι αν βλέπονται με τα αρσενικά και ακούν τα κελαηδήματα τότε ίσως είναι πιθανό να ξεκινήσουν να γεννούν πριν τα ενώσεις και ζευγαρώσουν.
Η άνοιξη λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα, και αναλόγως προς τη συμπεριφορά των πουλιών αλλά και του προσδοκόμενου αριθμού γεννών από εμάς, επιλέγουμε και τον χρόνο στον οποίο θα ενώσουμε το ζευγάρι.
Θα "κόψεις κίνηση" με άλλα λόγια... αν τα θηλυκά μαδιούνται από κάτω, κόβουν χαρτιά, κάθονται σε ταΐστρες ποτίστρες, γωνίες του κλουβιού κλπ, θα δώσεις φωλιά και νήμα νωρίτερα.
Διάβασε και το άρθρο και για ό,τι άλλο συζητάμε.
 
@ianos τώρα είδα έχει κάνει αυγο στο πάτο του κλουβιου.
Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις ένα από τα ακόλουθα:
  1. Βάζεις φωλιά, νήμα και τον αρσενικό μέσα στη ζευγαρώστρα. Αφήνεις το φως επί 12 - 13 ώρες ανοικτό σταθερά κάθε ημέρα. Δεν μετακινείς το κλουβί καθόλου. Περιμένεις να δεις αν τα αυγά θα εκκολαφθούν. Σημειώνεις όμως τα αυγά μέσα στη φωλιά ώστε αν μετά από τον πρώτο κύκλο ωοτοκίας πάει σε επόμενο, να ξέρεις ποια είναι τα νέα. Περιμένεις από το 2 έως 3ο αυγό της συγκεκριμένης γέννας, να έχεις ένσπορα αυγά (τα πρώτα, όπως και αυτό που ήδη έχει κάνει θα είναι οπωσδήποτε άσπορα), εφόσον ζευγαρώσουν φυσικά.
  2. Βγάζεις από τη μέση τον αρσενικό ώστε να μην υπάρχει ούτε οπτική ούτε ακουστική επαφή. Την αφήνεις όπως είναι με φως λιγοστό σχετικά, που να ακολουθεί τον ημερήσιο κύκλο. Την αφήνεις να κλωσήσει το / τα αυγό / ά της, αν το κάνει. Δεν της δίνεις φωλιά, διότι έτσι επάγεις την αναπαραγωγική της διάθεση. Αν δεις ότι κλωσάει το κενό, τότε της βάζεις ομοιώματα αυγών. Έτσι περνούν περίπου οι 17 επόμενες ημέρες. Έπειτα βάζεις τον αρσενικό, φωλιά, νήμα κλπ και προχωράς στον δεύτερο κύκλο ωοτοκίας.
Εννοείται ότι τίποτε δεν είναι απόλυτο, από τα παραπάνω τουλάχιστον. Και πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το άρθρο που σου παρέθεσα, και πολύ προσεκτικά μάλιστα διότι θα σε βοηθήσει και θα βοηθήσει και την κανάρα σου ομοίως.
 
Αφήνεις το φως επί 12 - 13 ώρες ανοικτό σταθερά κάθε ημέρα
Γιάννη αν το κάνει με το χέρι ανοίγοντας και κλείνοντας το διακόπτη φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα μείνει η κανάρα έξω από τη φωλιά.
 
Γιάννη αν το κάνει με το χέρι ανοίγοντας και κλείνοντας το διακόπτη φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα μείνει η κανάρα έξω από τη φωλιά.
Ναι, έχεις δίκιο, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Ίσως αν αφήνει ένα πορτατίφ με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο
 
Το καλύτερο είναι να ανάβει το φως μόνο το πρωί, όσο πρωί πρέπει δηλαδή ώστε να συμπληρωθούν οι ώρες που χρειάζεται με την κανονική δύση του ηλίου. Χρειάζεται δηλαδή ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης που να ανάβει το φως στις 5:00 κάθε πρωί. Το επόμενο διάστημα, για κάθε 15 λεπτά που θα μακραίνει η δύση θα μετακυλύει για 15 λεπτά και το πρωινό άναμα του φωτός (5:15 , 5:30 κλπ) μέχρι να έρθει η μέρα στα ίσα της, στον τρέχον χρόνο δηλαδή.

 
Back
Top