Γενικά Να επιλέξω κοκατίλ, ροζέλα ή κακαρίκι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kaldera
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kaldera

PB New Member
Εγγραφή
22 Νοε 2008
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδια και καλη χρονια! Υγεια και αγαπη για ολους...
Το ζητημα ειναι ισως για τους περισσοτερους απο εσας ανευ ουσιας αλλα εμενα μου'χει σπασει το κεφαλι😕
Ο. Κ. μπαινω κατευθειαν στο θεμα:κοκατιλ,ροζελα ή κακαρικι;
Εχουμε (ο αντρας μου κι εγω that is) ενα καναρινακι και θελω να παρω εναν παπαγαλο μεσαιου μεγεθους και τιμης οχι πανω απο 150 ευρω. Προσωπικα προτιμω τη ροζελα για τα υπεροχα χρωματα της, ο Σταυρος θελει ενα κοκατιλ και καπου αναμεσα παρεμβαλει και το κακαρικι.Ακουσαμε οτι αν υπαρχει ενα ειδος που θα πρεπει να αποφυγουμε αυτο ειναι το κοκατιλ (λογο θορυβου). Ειναι αληθεια;Χωρος υπαρχει για ενα τετοιου μεγεθους πουλι (και κλουβι), παιδια δεν υπαρχουν και η διαθεση για φροντιδα περισσευει:). Τι με συμβουλευετε να κάνω;Ευχαριστω...
 
Τα κοκατίλ είναι πολύ φιλικά και καλόβολα πουλάκια για αρχάριους.. Εξημερώνονται πολύ εύκολα ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία. Ροζέλα προσωπικά δεν είχα ποτέ αλλά από ότι διαβάζω δεν είναι και από τους πιο εύκολους χαρακτήρες! Το βασικό δεν είναι η τιμή ούτε η εμφάνιση αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του πουλιού και εσείς τί μπορείτε να του προσφέρετε ανάλογα με αυτό που σας ταιριάζει! Εδώ στο forum έχει πληροφορίες για να ενημερωθείτε κατάλληλα..
 
καλή χρονιά και σε εσένα!
Πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέτετε για έναν μεσαίου σε μέγεθος παπαγάλο;
Από τα λίγα που ξερω, μπορώ να σου πω ότι η ροζέλα δεν δένεται και δεν ανοίγεται εύκολα σε άνθρωπο, είναι ιδιότροπη σε πολλά θέματα αλλά δεν κανει και φασαρία. Εγώ έχω δυο κοκατίλ εδω και αρκετα χρονια, και ναι ο ήχος που κάνουν είναι δυνατός. Ωστόσο ειναι πολυ ευκολο να τα εκπαιδεύσεις και συνήθως έχουν πολύ γλυκό χαρακτήρα..
Ρίξε μια ματιά και στον Συγκριτικο Πίνακα παπαγάλων, ίσως σε βοηθήσει.
Από κακαρίκια δεν ξέρω σχεδόν τίποτα, είμαι σίγουρη όμως οτι καποιο άλλο μέλος θα μπορεσει να σε διαφωτίσει.
Κύριο μέλημα σου είναι να σκεφτείς τον χρόνο, τα χρήματα για τις ανάγκες του πουλιού (τροφές, κλουβί, εξοπλισμός, παιχνίδια) κι έπειτα όλα τα άλλα..
Καλή τύχη :)
 
Καλησπέρα! Το κοκατιλ είναι από τα πιο φιλήσυχα πουλάκια και μπορείς να τα εκπαιδεύσεις εύκολα αν ασχοληθείς αρκετά μαζί τους.
Οι ροζέλες είναι πιο δύσκολοι χαρακτήρες, αλλά όντως έχουν πανέμορφα χρώματα!

Αν θες ρίξε μια ματιά εδώ:
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις. Εχετε δικιο, η τιμη δεν ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας αλλά το ανεφερα μονο και μονο για να δωσω μια αισθηση του πλαισιου που θα κινηθω οσον αφορα στην αγορα.Απο κει και περα, χρονος υπαρχει λογω του οτι εγω δεν δουλευω. Μακαρι να ειχαμε τη δυνατοτητα να φροντισουμε περισσοτερα ζωακια αλλά μενουμε σε διαμερισμα και κατι τετοιο ειναι αδυνατο. Ειχαμε καποτε ενα ζευγαρι Lovebirds και καναμε το λαθος να τα χαρισουμε λογω εξωσωματικης. Τελικα ειναι μυθος.Αν εχεις το πουλακι καιρο και το προσεχεις, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα αλλά τοτε δεν ειχαμε τις καταλληλες γνωσεις και παρασυρθηκαμε. Τελος παντων...
Και παλι σας ευχαριστω για τις πληροφοριες, βοηθανε αρκετα.:)
 
Τα κοκατιλ ειναι γλυκυτατα πουλια και εκπαιδευονται αρκετα ευκολα απο αυτα που εχω δει εγω. Πηρε η αδερφη μου ενα το Σεπτεμβριο, οχι εξημερωμενο, και τωρα το βγαζει εξω απο το κλουβι, το χαιδευει στελνει φιλακια και κανει και προσπαθεια να πει το ονομα του. Εγω πηρα ενα ζευγαρι πριν 2 βδομαδες ακριβως. Εψαχνα μηνες στο ιντερνετ και διαβασα πολυ για αυτο το ειδος πριν αποφασισω να παρω. Τις πρωτες μερες χτυπιοταν και ουτε λογος να τα πλησιασω. Σιγα σιγα μετα απο αρκετη ενασχοληση μαζι τους εχουν φτασει στο σημειο να τρωνε απο το χερι μου.Απο το κλουβι δεν τα χω βγαλει ακομα, εχουμε αρκετο δρομο μεχρι να γινει αυτο, ομως αυτο ειναι ο τελικος στοχος! Οσο αφορα το επιπεδο φασαριας που κανουν, δεν ειναι και κατι φοβερο! Τις πρωτες μερες φωναζαν αρκετα δυνατα αλλα τωρα εχουν ηρεμησει και ειναι σχετικα ησυχα, λιγες φορες φωναζουν αλλα σταματουν γρηγορα!
Παντως αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει ζωντανο που θα του δωσεις αγαπη και δε θα στην επιστρεψει πισω, αργα η γρηγορα!
Ευχομαι να κανετε την καλυτερη επιλογη! 🙂
 
Χρονια πολλα και σε σενα,
Δεν ξερω πολλα για ροζελες και τιποτα για το κακαρικι. Αλλα ειμαι τρελα fan των κοκατιλ, απ'τη στιγμη που πηρα το δικο μου κ γνωρισα αυτο το ειδος.
Το κοκατιλ οντως μπορει να κανει φασαρια. Τις πιο πολλες φορες ομως που συμβαινει αυτο, απο διαφορους ανθρωπους που μιλησα και ειχαν κοκατιλ, ειναι επειδη δεν επαιρναν αρκετη προσοχη και ηταν κλεισμενα στο κλουβι τους συνεπως φωναζαν για να παρουν λιγη σημασια. Σε κανεναν δεν αρεσει να τον αγνοουν και να τον αφηνουν μονο του. Εφ'οσον λοιπον εχεις χρονο στη διαθεση σου μπορεις να του δωσεις ολη τη φροντιδα που χρειαζεται κ τον ποιοτικο χρονο εξω απο το κλουβι του. Δεδομενων αυτων, τα κοκατιλ κελαηδανε (μιμουνται συνηθως τραγουδια που τους μαθαινεις, καθως και διαφορα δικα τους) κυριως το πρωι και απογευμα προς βραδυ, κατι σαν να χαιρετανε τον ηλιο οταν βγαινει και οταν πεφτει. Επισης καποιες φορες οταν δεν σε βλεπουν, φωναζουν για να δουν αν εισαι καλα(καθως ειναι παπαγαλοι που του "κοπαδιου" στη φυση). Μην ξεχνας ενα απο τα βασικοτερα σημεια για την ευτυχια του καθε παπαγαλου ανεξαρτητως τι θα διαλεξεις: πολλα παιχνιδια στο κλουβι για να παιζει και να νιωθει ανετα και για να αποκτησει μια σχετικη ανεξαρτησια. Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σου πω οτι δεν ειχα προβληματα με το κοκατιλ μου και τη φασαρια, φαντασου οτι ουτε καν το σκεπαζω. Αν δεν θελουμε οι παπαγαλοι μας να κανουν και μια σχετικη φασαρια αλλωστε, καλο ειναι να παρουμε χαμστερ :D
Παρεπιπτοντως το δικο μου ουτε εξημερωμενο ηταν, ουτε μικρο αλλα παρα ταυτα συντομα δεθηκε μαζι μου και προσαρμοστηκε στους ρυθμους του σπιτιου, ειναι κοινωνικος και μας αγαπαει ολους το ιδιο παρολο που το φροντιζω μονο εγω (ετσι ο συζυγος σου δεν θα παραπονιεται οτι ο παπαγαλος αγαπαει μονο εσενα). Περιμενουμε να μας πει που κατεληξες!
 
Back
Top