Αναπαραγωγή Να καθαρίζω την φωλιά των lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΧΑΡΑ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΧΑΡΑ

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Ταύρος
εγω θα ηθελα να σχολιασω τις φωτογραφιες που αναρτηθηκαν πιο πανω! βλεπω οτι και αλλα Lovebirds γεμιζουν τη φωλια με εφημεριδες και νομιζα πως μονο η δικια μου το κανει! ωστοσο στο petshop μου ειπαν πως αυτο ειναι επικινδυνο για τους νεοσσους και συστησε να το καθαρισω. τι προτεινετε; (ειμαι σιγουρη πως παλι γραφω σε λαθος topic αλλα ειμαι νεα ακομη συγχωρεστε με!)
 
δεν ρωτησες το γιατι. Αυτα τα πραγματα τα ρωταμε. Δεν λεμε ναι ενταξη και φευγουμε. Ισως να ειναι οντως επικίνδυνο ή να ήθελε να σου πουλήσει ένα δικό της προϊόν.
 
φυσικα και ρωτησα γιατι! απλα μη φανταστεις οτι καιγονται να απαντησουν! Λεει οτι η εφημεριδα ειναι εστια μικροβιων και η μελανη μπορει να επηρεασει τα μωρα. Επιπλεον τα Lovebirds δεν ειναι σαν τα καναρινια να θελουν νημα στη φωλια. Τα μωρα μπορει να μπλεχτουν με τις εφημεριδες και να πνιγουν. (τωρα γιατι να μη συμβαινει το ιδιο με τα καναρινια δεν ξερω) η δικια μου παντως επιμενει να γεμιζει τη φωλια της με κομματια εφημεριδας τα οποια οφειλω να ομολογησω κοβει με απιστευτη ταχυτητα σε ολοισιες λωριδες!
 
ξέρουν τα πουλια τι κανουν. Καταλαβες τι ειπες;

"κοβει με απιστευτη ταχυτητα σε ολοισιες λωριδες"

θα το κοψει και θα το φτιαξει ετσι ωστε να ειναι καταλληλο για αυτη τη δουλεια. Δεν το βάζει ετσι οπως ειναι.
Ειμαι της γνωμης πάντως να μην ανησυχεις. Και άλλοι το χρησιμοποιούν, αρκει η κολλα να ειναι καθαρη, χωρις μελάνι.
 
Χρειάζεται καθάρισμα της φωλιάς μετά τη κάθε γέννα.
 
καλητερα επειδη η εφημεριδα εχει μελανει και ειναι οντως τοξικη για τα πουλια να βαζεις στο κλουβι λευκες κολλες Α4 για να χρησιμοποιει στο κλουβι. εχει κανει αυγα το ζευγαρακι σου ή ειναι στους νεοσσους;
 
Back
Top