Γενικά Να κοψω τα φτερα του love bird μου;

steliosgeo

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2008
Μηνύματα
45
Πόλη
Περιστέρι
μπορω να κοψω τα φτερα του love bird μου για να μαθω να καθετε στο χερι μου και να μη πεταει
(ειναι ενος μηνος και κατι μερες)
 
Δεν είναι απαραίτητο να έχει κομμένα φτερά για να κάτσει στο χέρι σου. Η εμπιστοσύνη για να μη σε φοβάται αποκτάται με προσπάθεια, και δεν έχει σχέση με το κόψιμο των φτερών. Νομίζω ότι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να το στρεσάρεις και να το φοβίσεις τίποτα παραπάνω.

https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/

https://community.petbirds.gr/threads/Πως-μπορώ-να-εκπαιδεύσω-μωρά-lovebirds.7151/
 
Όταν το εκπαιδεύσεις με το καλό, τότε μπορείς να του τα κόψεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα δραπετεύσει. 🙂
 
Εγω πάλι είμαι κατά των κόψιμο των φτερών. Το θεωρώ ακρωτηριασμό. Χώρις να θέλω να θίξω κανέναν, είναι η γνώμη μου. Μπορούμε όταν το παπαγαλάκι μας είναι εκτός κλουβιού, να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Το να μάθει να κάθεται στο χέρι σου δεν έχει καμία σχέση με το κόψιμο των φτερών, αλλά με την εμπιστοσύνη που θα σου έχει, το παπαγαλάκι.
 
μπορω να κοψω τα φτερα του love bird μου για να μαθω να καθετε στο χερι μου και να μη πεταει
(ειναι ενος μηνος και κατι μερες)

Το να ζητάς απο ένα πουλί να μην πετάει μου ακούγεται σαν να ζητάς από ενα ψάρι να μην κολυμπάει!:D

Τα πουλιά έχουν φτερά ακριβώς για το λόγο να μπορούν να πετούν. Εχεις καθήσει ποτέ να απολάυσεις την πτήση ενός πουλιού; Παρατήρησε τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα φτερά τους, την ουρα τους σαν πηδάλιο... Ολα αυτά έχουν μια μαγεία...

Μην αφήνεις την θεληση σου να το εχεις υπο τον απόλυτο έλεγχό σου να σου στερήσει την απόλαυση μιας πτήσης...

Αν θέλεις άφηνέ το στην αρχή να πετάει σε έναν περιορισμένο χώρο πχ το μπάνιο και στη συνέχεια σε μεγαλύτερο χώρο. Αφιέρωσε του πολύ χρόνο στο να του μιλάς, να το φροντίζεις και όλα θα έρθουν την καταλληλη στιγμη! Οταν έρθει η ώρα να πετάξει φρόντισε να έχεις δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το πουλί.

Σβησε κεριά και τζάκι, απομάκρυνε γυαλινα ποτήρια και πανάκριβα βάζα, κλεισε την εστία της κουζίνας, μην αφήσεις λεκάνες με νερά, ασφάλισε τα άλλα κατοικίδια σε ξεχωριστό χώρο, κλεισε τα παράθυρα και τι ςπόρτες, σκέπασε τους καθρέπτες και απόλαυσε την πτήση. Το θέαμα θα σε αποζημιώσει!
 
να ρωτησω κατι βλεπω διαφορα βιντεο ή εικονες και βλεπω να καθονται τα love bird μες το σπιτι χωρις να πετανε εγω δεν γινετε να τα μαθω
 
Ολα μα ολα τα πουλια πετανε καποια στιγμη οταν βρισκονται εκτος κλουβιου. Τι σε προβληματιζει να πεταξουνε; 😕 Πουλια ειναι... :)

Γινεται να τα μαθεις εαν τα εξημερωσεις. 😉 Μετα θα μπορουνε να βγαινουνε βολτες ανετα μεσα στο σπιτι.
 
To βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να σε φοβάται :) Ειναι μόνο ενάμιση μηνός...Αν μπορέσεις να δείς με τα δικά του ματια τον κόσμο και το περιβάλλον, θα καταλάβεις γιατί έχει αυτήν την συμπεριφορά!
 
Back
Top