Γενικά Να κόψω ή όχι τα φτερά του Φλάφυ;

Εγγραφή
26 Νοε 2018
Μηνύματα
803
Καλησπέρα. Σήμερα παρατήρησα με την μητέρα μου ότι έχουν μεγαλώσει κατά πολυ τα φτερά του.. Πιστεύετε ότι θα είναι καλό να τα κόψω ή να τα αφήσω μέχρι να το ηρεμήσω γιατί στο Pet Shop που θα το πάω να μου τα κόψουν θα το πιάσουν και δεν ξέρω μήπως στρεσαριστει.. Επίσης αν του το κάνω αυτό δεν θα νιώθει ποιο αδύναμος οπότε θα χρειάζεται την βοήθηα μου και ίσως να ξεθαρεψει;
 
😱 Να τον αφήσεις ήσυχο! Όταν νιώσει αδύναμος θα σε φοβηθεί περισσότερο. Εχουν τα φτερά για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έχουμε εμείς τα πόδια.
Ααα οκ. Απλός επειδή μου είχαν πει ότι όταν μεγαλώσει να το πάω να του τα κόψουν
 
Μιχάλη πήγα σε ένα σπίτι να δω ένα θηλυκό παπαγάλο ringneck πριν από δύο μήνες. Με το μπήκα μέσα η κοπέλα προσπάθησε να μου φέρει τον παπαγάλο στο χέρι. Αυτός πάλι από τον φόβο του προσπάθησε να πετάξει (με κομένα τα φτερά) κι αφού έκανε την κότα (γιατί αυτό μου θύμισε) προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από διάφορα αντικείμενα (παπούτσια, βάζο, καναπέ) και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα. Ήταν σαν να βλέπω ένα αβοήθητο πλάσμα σε σημείο που είπα στην κοπέλα ευχαριστώ που με άφησες να δω τον παπαγάλο αλλά πρέπει να φύγω. Όπως είπε και η ζιζι άστον με τα φτερά όπως είναι. Σε παλιότερο θέμα που ήταν η ίδια απορία από αλλον η απάντηση μου ήταν ότι μου θύμιζε το βιβλίο (και έργο) του stephen king με τίτλο missery. Μια θαυμάστρια έσπασε τα πόδια ενός συγγραφέα για να τον έχει στο σπίτι της. Κάτι αντίστοιχο είχα στο μυαλό μου ώσπου το έζησα και δεν θέλω να ξαναδώ ποτέ παπαγαλάκι με κομμένα φτερά... Προσωπική εμπειρία και άποψη αλλά δεν τους αξίζει ο "ευνουχισμός"
 
Όταν για κάποιο λόγο θέλουμε να κόψουμε τα φτερά του παπαγαλου μας, καλό είναι να το κάνει ένας πτηνιατρος που να γνωρίζει τον τρόπο και όχι οι υπάλληλοι των Pet Shop...
Και εγώ όχι θα σου πω... Θα είναι κρίμα άμα του τα κόψετε...
 
Απαπαπα! Οχι μη του κοψεις τα φτερά θα τον "σκοτώσεις". Είναι σαν να σου κόβουν εσένα τα πόδια όπως είπε παραπάνω και η Ζωή. Τα φτερά των παπαγάλων δεν θέλουν ΠΟΤΕ κόψιμο από εμάς, γι' αυτό υπάρχει η πτερόρροια, για να αντικαθιστούν τα παλιά τους. Ασε που το πουλάκι θα μελαγχολήσει ακόμα περισσότερο.
[automerge]1564730813[/automerge]
Ααα οκ. Απλός επειδή μου είχαν πει ότι όταν μεγαλώσει να το πάω να του τα κόψουν
Σοβαρά Μιχάλη στο πετ σοπ σου είχαν πει οταν μεγαλώσουν τα φτερά του να του τα κόψεις; Πωπω δεν έχουν ιδέα τι ειναι τούτοι; Μην τους εμπιστευτείς ξανά, λένε ότι να'ναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι έτσι μου είχαν πει
Μιχάλη όπως έχουμε πει κι εδώ όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι για το πουλάκι, βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του. Σκέψου λοιπόν να έλεγαν οι γονείς σου "μεγάλωσαν τα πόδια του Μιχάλη, μήπως να του τα κόψουμε λίγο;" 😂 Είναι λίγο αστείο αλλά και σοβαρό μαζί. Μην τους ακούς. Ασε τον Φλάφυ σου με τα φτεράκια του και όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όπως προστάζει η φύση.
 
Σοβαρά Μιχάλη στο πετ σοπ σου είχαν πει οταν μεγαλώσουν τα φτερά του να του τα κόψεις; Πωπω δεν έχουν ιδέα τι ειναι τούτοι; Μην τους εμπιστευτείς ξανά, λένε ότι να'ναι.

Μου ακούγεται κάπως σαν 10€ αυτή η πρόταση (ή όσο κοστίζει το κόψιμο των φτερών)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και δεν ειμαι ειδικος πιστευω οτι τα φτερα καθε πουλιου παιζουν σημαντικο ρολο τοσο στην ψυχολογια οσο και στην λειτουργια της καθημερηνοτητας του. Για να ειναι ετσι σιγουρα υπαρχει λογος αλλιως δεν θα μεγαλωναν απο μονα τους, δεν ειναι οπως τα νυχια που θελουν την περιποιηση τους... Εγω θα τα αφηνα στην ησυχια τους... Πιστευω η φυση γνωριζει περισσοτερα απο εμας...
 
Εγω έχω την αγάπη ένα μήνα τώρα ίσως και λιγότερο της έδειξα εμπιστοσύνη από την πρώτη μέρα και αυτό εκανε και εκείνη με εμενα έχουμε φτάσει σε επίπεδο όπου κοιμάται στο Κεφαλάρι του κρεβατιού μας το βράδυ και θα την βάλω στο κλουβί μόνο όταν θα ανοίξω το σπίτι και όταν θα πάω καπου και δεν είμαι σπίτι μαζί της (είτε εγω είτε ο άντρας μου) κι εμενα μου είπαν πως αν κόψω τα φτερά της μικρής μου πως έτσι θα αποφύγω να την χάσω ή να μου φυγει(βλακίες) δεν μου το είπαν από εκεί που την πήρα αλλά κάτι άλλοι που το παίζουν ‘’εξυπνοι’’ ότι έχουν και είχαν και πάντα έκαναν αυτό και αλλά τέτοια που εμενα από το ένα αυτί μπήκαν και από το άλλο βγήκαν, μην του κόψεις τα φτερά είναι πολυ άδικο! Άσε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του!
 
Back
Top