Φροντίδα Να κόψω τα φτερά του zako μου το καλοκαίρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theo40gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theo40gr

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
708
Πόλη
Πειραιάς
γεια σας.. Ειμαι νεος στη παρεα σας και λατρης των παπαγαλων
Εχω εδω και ενα χρονο ενα ζακο... Το πηρα μικρο και ταισμενο στο χερι
ειναι το δευτερο που εχω παρει.. Το πρωτο ηταν αγριο.. Τοχα κανα χρονο
ειχε εξημερωθει και πεταγε στον ωμο μου και καναμε βολτες..ωσπου μια μερα στο χωριο πεταγαν κατι περιστερια.. Τα ειδε.. Με φιλαει στο προσωπο και την εκανε, σα γερακι εφυγε..
Το θεμα τωρα ειναι πως και αυτο που εχω... Του ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ..ΑΜΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΑ ΦΤΕΡΑ?ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥΠΑΝ ΓΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ..ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ..
εχει κανενας αποψη επι του θεματος;
 
Καλως ηρθες! Η καλυτερη λυση αφου θελεις να βγαζεις το πουλι εξω ειναι να το πας σε καποιον πτηνιατρο η σε καποιον που ξερει να κοβει τα φτερα πτησης σωστα ωστε να μην τραυματιστει.
Ακου αλυσιδες! Που ζουμε! Ειναι οτι πιο βαρβαρο! Εχουν ακρωτηριαστει πουλια ετσι και πολλα εχουν πεθανει. Τα πουλια δεν δενονται απο τα ποδια! Η λυση πλεον σε ολο τον κοσμο λεγεται aviator harness και ειναι η πλεον ασφαλης. Και για αυτους που θελουν να δινουν την ευκαιρια στα πουλια να πετανε εξω υπο περιορισμο παντα!

εδω μπορεις να δεις τι ειναι... Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.mybirdstore.com/87865235.jpg
εχει για ολα τα μεγεθη πουλιων!

και μια φωτο ενος γκρι που το φοραει... greyforums.net/components/com_joomlaboard/uploaded/images/Finny_the_Jungle_Bird.JPG

κι αλλη μια σε macaw... http://dolly.cside.com/e/new_harness_2.jpg

αν το βαλεις στο google εχει πολλες φωτο να δεις και πραγματα να διαβασεις... 😀
 
Καλώς ήρθες, η συμπεριφορά των ζακό είναι λίγο περίεργη για αυτό και πολλοί αποφεύγουν το κόψιμο των φτερών για λόγος αλλαγής συμπεριφοράς. Η γνώμη μου είναι να κόψεις τα φτερά μόνο και μόνο για λόγους ατυχήματος και όχι διαφυγής. Είμαι κατά της αλυσίδας για δύο λόγους. Μπορεί να αποβεί μοιραία στο πουλί (εκτός του έντονου στρές τις πρώτες μέρες) και επίσης οτί την στιγμή που κρατάμε ένα τέτοιο πτηνό ''φυλακισμένο'' πρέπει να του κρεμάσουμε και αλυσίδα με μπάλα σαν τους κατάδικους; Όταν και αν κόψεις τα φτερά του σκέπασε το προσωπό του με μία πετσέτα για να μην βλέπεις το εγχείρημα και τον άνθρωπο που του τα κόβει.
Φιλικά
 
καταρχην καλωςορισες! Περιμενουμε φοτο απο τον παπαγαλο σου!

και γω τουκοψα τα φτερα(χωρις να με βλεπει) και δεν ειχα κανα προβλημα με τη συμπεριφορά του. Και θα σου ελεγα ειναι η καλυτερη λυση για την περιπτωση σου. Μπορει να στερηθει το πεταγμα μεσα στο σπιτι αλλα δε θα τον χασεις οπως τον αλλο.
απλα ψαξε, δες μαθε πως τα κοβουν για να γινει σωστα και χωρις προβληματα.
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Καλύτερα να ξεχάσεις την αλυσίδα αν θες να έχεις ένα ευτυχισμένο πουλί! Το πουλάκι ήδη την απέρριψε!
 
Πιθανον σε μεγαλα καταστηματα της Αθηνας να το βρεις... εδω δεν το εχω δει πουθενα δυστυχως... αν δεν το βρεις και παλι μπορεις να ρωτησεις αν γινεται να το παραγγειλεις απο το καταστημα να σου το φερει γιατι δεν ειναι διαδεδομενα στην Ελλαδα και πιθανον να μην τα φερνουν σκεπτομενοι οτι δεν θα τα αγορασει κανεις... :)
 
εγω θα σου ελεγα αν εχει ξανα πεταξει να μην του κοψεις τα φτερα, ειχα διαβασει οτι δεν πρεπει να κοβουμε τα φτερα σε πουλια που εχουν ηδη πεταξει γιατι καταλαβενουν την διαφορα πετοντας και αισθανονται χαλια.Αν δεν εχει ξαναπεταξει κοψτα.
Η αποφαση δικη σου
 
Back
Top