Γενικά Να μάθω κάποια πράγματα για την φροντίδα του παπαγάλου

GiannisGenesis

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2016
Μηνύματα
8
Πόλη
Αργυρούπολη
Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούργιος στο φόρουμ μπεικα με το σκοπο να μάθω κάποια πράγματα για την φροντίδα του παπαγάλου

Χθες τεταρτη πείρα ένα παπαγάλο κοκτέιλ white face pearl (άγριο)φυσικά λίγες ώρες πριν μου το φέρουν του πείρα ένα κλουβι αρκετά βολικό του πείρα τροφή από ένα pet shop αφού το πείρα και το έβαλα μέσα στο κλουβι πρόσεξα ότι φοβόταν αρκετά απολύτως φυσιολογικό πιστεύω για ένα άγριο παπαγάλο και σε ένα άγνωστο μέρος για αυτό όλη την μέρα δεν το ειδα να τρώει ούτε να πίνει νερό όπως και σήμερα του εχω βάλει και μήλο βραστο αυγό και εχει και την τροφή του αλλα εγώ δεν το εχω δει να τρώει η να πίνει δεν ξέρω αν το βραδυ όταν κοιμόμουν έφαγε η ήπιε νερό που μακάρι αλλα μέχρι τώρα τίποτα εχω μιλήσει και με τον άνθρωπο που μου το έδωσε μου ειπε λογικά σήμερα θα φάει αλλα μέχρι στιγμής τίποτα. Θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας παιδιά δεν εχω ασχοληθεί με παπαγάλο ποτέ και δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω.
 
Γεια σου καλώς ήρθες στο φόρουμ και να σου ζήσει το cockatiel σου! 🙂
Αυτά που σκέφτηκες είναι κατ' αρχήν σωστά. Το πουλάκι μετά την μεταφορά σε καινούργιο χώρο, χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί ψυχολογικά και να πάψει να φοβάται.
Βάλε το σε ένα ήσυχο μέρος και η παρουσία σου κοντά του να είναι πάντα με μαλακές κινήσεις και όχι θορυβώδης.
Γενικά διάλεξε ένα καλό σημείο για την μόνιμη θέση του κλουβιού του.
Ξέρεις την ηλικία του πουλιού;
Προς το παρόν για περίπου μία εβδομάδα, δίνε του μόνο σπόρους και νερό.
Πρόσεξε την διατροφή του και για την γενική φροντίδα του, διάβασε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, όπου υπάρχουν τα περισσότερα άρθρα που σ' ενδιαφέρουν.

Για το αν τρώει ή όχι, θα το καταλάβεις αν βρεις τσόφλια στην τροφή. Ίσως επειδή φοβάται τρώει όταν δεν είσαι παρών.
Επίσης θα το δεις από τις κουτσουλιές του. Όταν τρώει, στις κουτσουλιές υπάρχει αρκετό σκούρο χρώμα, διαφορετικά είναι περισσότερο το άσπρο.
Γενικά τις κουτσουλιές τις παρατηρούμε σχολαστικά σε ένα νεοφερμένο πουλάκι.
Βάλε μας φωτογραφίες να το δούμε :)
 
Την ηλικία δεν την γνωρίζω σε αυτό ήμουνα λάθος ότι δεν ρώτησα αλλα ο άνθρωπος που μου το έδωσε μου ειπε ότι δεν είναι 100% σιγουρο ότι είναι αρσενικό επειδή του ειχα ζητήσει αρσενικό επειδή σε στο white face pearl μου είπε θέλει τεστ DNA και δεν του εχει κάνει μου είπε ότι θα το καταλάβω μέσα σε 6 μήνες και ότι αν είναι θηλυκό και θέλω να το αλλάξω με κάποιο αρσενικό δεν εχει κάποιο πρόβλημα οποτε βασει από αυτά που μου είπε δεν θα είναι κάτω από 6 μηνών.

Τις φωτογραφίες τις τράβηξα χθες μόλις το έβαλα εχω κάνει κάποιες αλλαγές στο κλουβι.
Από ότι εχω διαβάσει για τα κοκατιλ αυτό μάλλον για αρσενικό πιστεύω πως είναι.

rsz_1rsz_wp_20160511_17_00_55_pro.webp rsz_1rsz_wp_20160511_19_14_53_pro.webp
 
Πανέμορφο φτου φτου!
Ελπίζω οι αλλαγές που έκανες να αφορούν τις πατήθρες :)
Χρειάζεσαι μεγάλες στρογγυλές, ξύλινες πατήθρες και όχι τόσο χαμηλά για να μην ακουμπάει η ουρά του στα κάγκελα. Θα χαλάσει.
Κάνε το τεστ 5 ευρώ κοστίζει, δεν είναι τίποτα. Ναι από τα συμφραζόμενα, μικρό σε ηλικία πουλάκι είναι.
 
Για τις πατηθρες όχι δεν εχω κοιτάξει για ξύλινες ακόμη εχω κάποιες του κλουβιού αλλα δεν κάνουν γιατί θα πρέπει να βάλω το διαχωριστικό του κλουβιού για να κάτσουν θα πάω αύριο κιόλας να ψάξω να βρω λίγο ποιο μεγάλες άμα υπάρχουν οι κάποιες που να κρατιούνται από την μια πλευρά

Αυτές που εχω είναι 40cm και χρειάζεται 46cm οσο είναι για το κλουβι
 
Να σου ζήσει! Με τόσο άσπρο στο πρόσωπο δεν χρειάζεται DNA, είναι ξεκάθαρα αρσενικό. Επίσης θα πρέπει να σφυρίζει μελωδικά κι όχι με ένα μονότονο ήχο σαν "τσιρ τσιρ".

Οι παπαγάλοι είναι πουλιά που δραστηριοπποιούνται μόνο την ημέρα και δεν τρώνε το βράδυ ούτε κουνιούνται ιδιαίτερα απο τη θέση του ύπνου τους. Είναι καλό να κοιμάται σε δωμάτιο με ησυχία και χωρίς φώτα και τηλεόραση για ένα συνεχόμενο δεκάωρο. Ένα φωτάκι νυχτός είναι καλό να υπάρχει στο δωμάτιο που κοιμάται διότι τα κοκατίλ παθαίνουν συχνά νυχτερινούς πανικούς και αρχίζουν ξαφνικά να χτυπιούνται μέσα στο κλουβί τους το βράδυ. Το φωτάκι θα το βοηθήσει να βλέπει και να κινδυνεύει λιγότερο να τραυματιστεί.
 
Καλησπερα

Σε ευχαριστώ Φοίβο για τις πληροφορίες

Τελικα βρήκα μόνο μια ξύλινη πατηθρα την άλλην Παρασκευή μου είπε θα φέρει και άλλες, πιστεύω άλλες δυο τις χρειάζεται, τώρα φτιάχνω λίγο το χώρο στο δωμάτιο μου να τον βάλω εκεί που εχει ησυχία, δείτε εδώ τις φωτογραφίες και πειτε μου άμα πρέπει να αλλάξω ματι η να προσθέσω
την πατηθρα πριν την βαλω την καθαρισα με νερο και ξυδι.
του εχω βαλει κατι μανταλακια ξυλινα ωστε να μην ανοιξει τις πορτες προς το παρον,

rsz_1rsz_wp_20160513_13_58_55_pro.webp rsz_1rsz_wp_20160513_13_59_06_pro.webp
 
Χρειάζεται σιγά-σιγά και ένα-ένα να του προσθέτεις κάποια παιχνιδάκια καλύτερα απλά και αυτοσχέδια δικά σου.
Την τροφή και το νερό, γιατί τα έχεις κάτω και το υποχρεώνεις να περπατάει στον πάτο; Βάλε τα δίπλα σε πατήθρα ψηλά στο κλουβί.
 
τα εχω βαλει εκει γιατi ολο κατω καθεται ποιο πολυ ειδικα μετα την ξυλινη πατηθρα ολο στον πατο ειναι.. Εχω ενα παιχνιδακι και θα του παρω και αλλα
δεν μου ειναι πολυ δραστηριος ακομη φοβαται
 
Βάλε καλύτερα το φαγητό πάνω για εμένα και αν πεινάει θα φάει. Μην είναι κάτω και το κουτσουλισει κατά λάθος. Απλως να φτανει απο καποια πατηθρα να φάει. Είναι αρχή ακόμα και φοβάται είναι λογικό. Μπορεί και να το τρομάζει για αρχή το καινούργιο ξύλο! Μην αγχώνεσαι θα συνηθίσει. Μονο δυο μερες ειναι σίγουρα στρεσαρισμενο!
 
το εβαλα ποιο ψηλα τωρα, εχει ηρεμησει ο μικρος δεν φοβαται τοσο πολυ αλλα ακομη φοβαται, εφαγε λιγο μηλο και τροφουλα σιγα σιγα σπανια βεβαια τσιμπαει και οταν ειμαι μπροστα, κανουμε προοδο. :)
 
Ανεβαίνει τωρα και στις παρηθρες του;
Εχε υποψη σου οτι αν και δεν ξερω απο που το πηρες το μικρουλι στα πετ σοπ δεν τους βαζουν πατηθρες σε οσα εχω παει τουλάχιστον εγω. Οπότε μπορει να μην εχει συνηθίσει κιολας.
 
το πειρα απο εκτροφεα, του αρεσει πολυ η ξυλινη τωρα παει εκει συνεχεια, θα του παρω 1 η 2 ακομη και θα βγαλω της αλλες 3 πλαστικες απλα περιμενω να φερει το pet shop γιατι δεν εχουν τωρα, πειρα την τελευταια.
 
Back
Top