Φροντίδα Να μαλωσω κοκατιλ που δαγκωνει ακομα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

annoula

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
23
Πόλη
Θεσσαλονίκη
εδω και πεντε μηνες ακολουθω τις συμβουλες απτο φορουμ σχετικα με την εκπαιδευση του 8 μηνων κοκατιλ μου(τον πηρα 4)αλλα παρολα αυτα δεν εξημερωνεται! Σπανια μαφηνει να τον αγγιζω και ακομα μαγριευει, οχι οπως στις αρχες αλλα καπως. Γενικα δεν μου δινει σημασια.σημερα σκεφτικα οποτε με δαγκωνει να τον "μαλωσω"πηγαινοντας το κλουβι του στην γωνια του δωματιου που δεν με βλεπει. Το εκανα 5 λεπτα, σαν να παραπονιοταν κλαψιαρικα, τον πηρα παλι κοντα μου και μολις εβαλα το χερι στο κλουβι με δαγκωσε! Στεναχωριεμαι πια. Μαυτα που ακουω στο φορουμ, ολοι εχουν μια χαρα σχεση με τα πουλακια τους, ακομα και οι φρεσκοι "κηδεμονες", εχω αρχισει να πιστευω πως η εγω η ο ρικο εχουμε προβλημα.
 
Και το δικο μου οταν δεν της αρεσει κατι ριχνει καμια δαγκωνια! Αλλα δεν νομιζω να σε δαγκωνει πολυ δυνατα...
;)
 
οχι πολυ δυνατα, δειχνει πως ενοχληται την περισσοτερη ωρα, σαν να του αρεσει να ειναι μονος του. Ουτε κατα διανοια παντως δεν καθεται στο χερι μου.
 
Υπομονη και πολυ δουλειαΣυμβουλεψου κι αλλες συζητησεις που θα βρεις στο φορουμ και θα τα πας μια χαρα 😉
 
κ τα δικα μου ετσι... Δν ξερω τι να πω; Κ γω τουσ ζηλευω ολουσ εδο, αλλα εγο το κακο ειναι οτι φοβαμε πιο πολυ απ αυτο κ να παει να φαει απ το χερι μου, καμια φορα τραβιεμαι δν ξερο τι θελει να κανει να ορμηξει; Ή να φαει. Αλλα ρε παιδια αν με δαγκασει πολυ δυνατα τι θα μπορουσε να μου κανει;να τρεξει κ αιμα τοσο δυνατα δαγκανε... Ισοσ αν ξερω οτι δν ποναει κ δν σου βγαζει κ καμια πετσα ανοιχτο κ γο πιο πολυ μαζι τουσ... Ευχαριστώ
 
το χερι το βαζουν στο κλουβι συνοδευομενο απο τροφη, αλλιως υπαρχει παντα αντιδραση.Ακομα κ αν σας δαγκωσει ποτε μη δειχνεται οτι το φοβαστε(απομακρυνση χεριου). Παντα το κλουβι να ειναι πιο χαμηλα απο το υψος των ματιων οταν ειστε κοντα. Υπομονη και συνεχης απασχοληση.Αυτα απο μενα. Καλη τυχη.
 
Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε όταν χτίζουμε τη σχέση μας με ένα πουλί είναι να τραβιόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν τραβάμε το χέρι μόλις πλησιάσει το πουλί. Με αυτό τον τρόπο χάνει την εμπιστοσύνη του. Αν ενοχληθεί ή νοιώσει ότι εισβάλετε στον χώρο του τότε επιτίθεται και πολλές φορές δαγκώνει. Με το μάλωμα δεν κόβεται αυτό. Η καλύτερη λύση είναι να μην αντιδράμε ώστε να του περάσουμε το μύνημα ότι δαγκώνοντας δεν πετυχαίνει τίποτα. Αν ένα πουλί δαγκώσει η φωνάξει και το μαλλώσουμε ή τραβηχτούμε τότε έχει πετύχει το σκοπό του, ξέρει ότι αυτό που κάνει έχει αποτέλεσμα και δεν το κόβει ποτέ. Βέβαια όταν σε δαγκώνει δεν είναι και ότι πιο εύκολο να τον αφήνεις και να το παίζεις αδιάφορος αλλά...
Επίσης πολλές φορές το παρακάνουμε με τα πουλιά. Υπάρχουν στιγμές που δεν θέλουν παιχνίδι και η εισβολή του χεριού (ακόμη και κουβαλώντας γλύκισμα) είναι ενόχληση. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις καταλαβαίνουμε και να μην πιέζουμε υπερβολικά τα πουλιά. Καλή επιτυχία και στις δύο και ελπίζω σύντομα να διαβάσουμε ευχάριστα για τις σχέσεις σας με τους παπαγάλους σας. :)
 
ευχαριστο, αλλα εγο νομιζο δν θα κατσο ποτε υσηχη σαν να μην συμβενει τιποτα κ να με δαγκοσει, δυστυχοσ ειμαι πολυ φοβιτσιαρα, αλλα τοσο δυνατα δαγκωνουν; Που βωρισκουν τοση δυναμη; Αν με δαγκωσει τι μπορει να μου κανει... Ευχαριστώ!
 
μαρακι δεν υπαρχει λογος να φοβασαι. Εμενα ο δικος μου παρολο που ειναι ατιθασος ποτε δεν με δαγκασε τοσο που να με πονεσει. Επισης οπως ολα τα ζωντανα διαισθανονται το φοβο μας και αντιδρουν αναλογως. Παντως αφου φοβοσουν πως και αποφασισες να παρεις πουλακια;
 
ε, νομιζα δν ορμανε τοσο οι παπαγαλοι... Κ επειδη στο πετ σοπ εχουν ενα κοκατιλακο που οταν σε βλεπει σκυβει το κεφαλι για να το ξυσεισ γιαυτο εκεινο δν το φοβηθηκα, αλλα τα δικα μου ολο κχχχχ ειναι γιαυτο φοβαμε κανουν κχχχ κ ορμανε στην πατηθρα γιατι δν βρισκουν το δαχτυλο μου..😱. (μονο το αρσενικο το θυληκο οχι τοσο)κ παλια ειχα κ λοβερ μπιρντ αλλα δν ορμουσαν πρωτη φορα το βλεπω αυτο...☹
 
η αγαπη και η εμπιστοσυνη θα ερθει με τον καιρο. Ετσι θελω να πιστευω(οπως ειπα εχω κι εγω δυσκολιες με το ρικο ακομα και μετα απο 4 μηνες). Εσυ δειξε την αγαπη σου ανιδιοτελως και ολα θα ολα θα παρουν το δρομο τους. Και προπαντως μη φοβασαι! Δεν θα τραυματιστεις απο τοσο μικρα πουλακια. Καλη επιτυχια σου ευχομαι. Τα λεμε!
 
σευχαριστω πολυ αννουλα, θα το προσπαθησω.. Κ θα χω κ υπομονη... Ο υπομενον νικα! Κ σε σενα ευχομαι καλη επιτυχια!
 
Back
Top