Αναπαραγωγή Να μετακομίσω το κλουβί αναπαραγωγής για το Πάσχα;

Γιωργος Λαμ.

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2017
Μηνύματα
95
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα, εχω ενα ζευγαρι σε αναπαραγωγη και σημερα βγηκε το δευτερο αυγο. Με υπολογισμο της συνεχειας σε περιπου 20 ημερες θα πρεπει να εχουν βγει οι νεοσσοι αν πανε ολα καλα(περιπου 23 Απριλιου). Θελω να μαθω αν θα χρειασθει, να μετακομοισω το κλουβι αναπαραγωγης για τις εορτες του Πασχα μαζι μου, για να συνεχισω την πλουσια διατροφη των πουλιων,θα εχω προβλημα με την αλλαγη χωρου; Η μεταφορα θα ειναι διαρκειας 1 ωρας. Ευχαριστω.
 
Η διάρκεια της διαδρομής δεν είναι το πρόβλημα όσο πρόβλημα είναι η αλλαγή της ρουτίνας τους που έτσι κι αλλιώς προκαλεί στρες στα πουλάκια.. Πόσο μάλλον κατά την διαδικασία της αναπαραγωγής όπου η ηρεμία είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Στην θέση σου.. Εαν θα έλειπα για κάποιες μέρες..
Α. ή θα φρόντιζα να υπάρχει τροφή και νερό και δεν θα τα πείραζα,
Β. ή θα έδειχνα σε κάποιον, φίλο, γείτονα κλπ για το τι πρέπει να κάνει.

Προφανώς και καλό θα ήταν να μην γίνει καμία αλλαγή.. Εφόσον όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς ας γνωρίζεις ότι δεν είναι το καλύτερο για τα πουλάκια.
 
Για τέτοια μετακίνηση όλα εξαρτώνται από τη φάση ή καλύτερα την ηλικία των νεοσσών και αν ο πατέρας έχει ξεκινήσει να ταΐζει τα μικρά.
Στη δική σου περίπτωση θα είναι πολύ μικρά και είναι απίθανα δύσκολη κάθε προσπάθεια μετακίνησης...
Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις.. και αν δεν γίνεται να βρεις άλλη λύση τότε μπορεί να οργανωθεί η μεταφορά αλλά πάντα θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο.
Ασφαλώς όμως θα πρέπει να εκτιμήσουμε εκείνες τις μέρες την όποια κατάσταση ώστε να βρεθεί η όσο το δυνατό καλύτερη λύση.
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,θα κανω μια προσπαθεια μηπως μειωσω τον χρονο απουσιας εστω στο μισο. Σιγουρα θα υπαρχει επαρκεια τροφης και η μεγαλυτερη ανησυχια μου ειναι στο αυγο.Ας περιμενω ως εκεινο το διαστημα τα αποτελεσματα. Επισης θα ηθελα τη γνωμη σας για τα αυγα τα οποια εχω αλλαξει με πλαστικα, (τα πουλια βρισκονται εξω, )να τα φυλαξω εξω σε σκιερο μερος η μπορω να τα βαλω στο σπιτι για περισσοτερη θερμοκρασια. Ευχαριστω.
 
Άρα σχεδόν εβδομάδα..Αρκετός καιρός για να μείνουν εντελώς μόνα.. Δεν έχεις κάποιον να του δειξεις τι πρέπει να κάνει;
Οι διακοπές του καθενός από εμάς είναι χρόνος απαραίτητος και είναι κρίμα να τις..ψαλιδίζουμε.

Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, δεν προγραμματίζουμε αναπαραγωγή εάν πριν δεν έχουμε φροντίσει ότι θα είμαστε παρόντες κατά την διάρκεια της. Άρα, ήθελε λίγο καλύτερο προγραμματισμό από την πλευρά σου.
 
Δηματρη εχεις δικιο στο προγραμματισμο, ειναι μαζι απο αρχες Μαρτιου,Συμβιωσαν απο 15 Μαρτιου, φωλια στις 22 Μαρτιου και το πρωτο αυγο στις 2 Απριλιου. Ετσι μαλλον το ηθελε η φυση τους, οπως παντα αναφερεται και ο κος Γιαννης στις εκαστοτε αναφορες του. Ευχαριστω,
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε σπορους ειναι τοποθετημενα, η θερμοκρασια εξω κυμαινεται απο 7-17 βαθμους(βεβαια ειναι τοποθετημενα σε εξωτερικη ντουλαπα), ενω η εσωτερικη σταθερα απο 20-23 βαθμους. Το ερωτω μηπως σε εσωτερικη θεση με αυτες τις θερμκρασιες γινεται καποιο ειδος εκκολαψης οποτε η αλλαγη ειναι δωρο αδωρο για ισες ευκαιριες επιβιωσης των νεοσσων; Ισως και λαθος η σκεψη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλό θα είναι να περιμένεις τους έμπειρους εκτροφείς μας να σου απαντήσουν σε αυτό Γιώργο.
Οι δίκες μου γνώσεις στο κομμάτι της αναπαραγωγής είναι μόνο θεωρητικές.. Προς το παρόν.
 
Οι θερμοκρασίες που έχει το περιβάλλον τώρα την άνοιξη δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη συντήρηση των προς εκκόλαψη αυγών.
Αντίθετα του καλοκαιριού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να λαμβάνουμε μέριμνα.
Συνεπώς ούτε οι μονοψήφιες θετικές θερμοκρασίες αλλά ούτε και τα 25αρια μπορούν να μας επηρεάσουν...
Από κει και πάνω όμως...
 
Back
Top