Διατροφή Να μην πετάμε τα σπόρια που περισσεύουν

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Είδα οτι τα καναρίνια μου αλλα σπόρια τα τρωνε και αλλα οχι. Ακόμα και οταν δεν ανανέωνα την τροφή παρά μόνο φύσαγα τα φλούδια, προκειμένου να φάνε όλα τα σπόρια, εξακολουθούσαν να αγνωούν επιδεικτικά καποια απ αυτά. Ίσως ευθύνεται η σκληρότητά τους. Είχα παρατειρήσει όμως ότι αυτά τα σπόρια από προηγούμενες φορές βλαστίζουν. Συνεπώς η λύση κατ εμένα είναι να τα βλαστίζουμε και να τους τα δίνουμε 😉
 
Συνήθως τα σπόρια που δεν τρώνε τα πουλιά είναι ακατάλληλα και όσο κι αν επιμένουμε δεν θα τα φάνε.
Έχει όντως αλλάξει η σκληρότητα και είναι πιο μαλακά από όσο πρέπει για να μπορούν να τα σπάσουν γιατί ο φλοιός με τον καιρό απορροφά υγρασία από το περιβάλλον και μαλακώνει.
Τώρα για το αν υπάρχει δυνατότητα βλάστησης αυτών των σπόρων... όσες φορές έχω δοκιμάσει το ποσοστό περιορίζεται στα πολύ μικρά νούμερα... και γι αυτό σταμάτησα τις προσπάθειες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
εξακολουθούσαν να αγνωούν επιδεικτικά καποια απ αυτά
Από ποιο μείγμα σπόρων ήταν; Συσκευασμένο και αν ναι, ποια μάρκα; Μήπως θυμάσαι ποια ήταν τα είδη σπόρων που άφηνε συνήθως;
 
Bεβαίως όλα τα θυμάμαι. Συσκευασμένη Rio (πηρα μια φορά και τελειώνει οπου να ναι, μετά έχω την deli nature την απλη δεν την εχω ξαναδοκιμασει) O σπόρος ήταν στρογγυλός στο χρώμα της μουστάρδας περίπου που αν δεν κανω λάθος τον αναφέρει ως άσπρο κεχρί στο πακέτο (όχι μακρόστενο, αυτό ειναι άλλο). Βλάστησε και τον εξουδετερώσανε!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω πως ο σπόρος που λες είναι αυτό που χρησιμοποιείται και ως βάση στα μείγματα για budgie. Είναι αρκετά μεγαλούτσικος και σκληρός και δεν μου φαίνεται παράξενο που δεν τον προτιμούν. Αυτή της deli nature νομίζω δεν έχει αυτό το σπόρο. Δοκίμασε την και πες μας.
 
Back
Top