Αναπαραγωγή Να ξαναβάλω στη φωλιά το μωρό ζεμπράκι που έπεσε από αυτή;

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας,ένα μωρό απο τα ζεμπρακια βγήκε από τη φωλιά,δεν ξέρω εάν έπεσε. Πρέπει να μπει ξανά μέσα;
 

Συνημμένα

  • received_303244070769233.webp
    received_303244070769233.webp
    28,7 KB · Προβολές: 33
Ιωάννα, φαίνεται αρκετά μεγάλο, αν ζητάει να ταϊστεί και το ταϊζουν οι γονείς του θα το άφηνα ως έχει. Νομίζω πως και να το βάλεις μέσα θα ξαναβγεί σε αυτό το στάδιο.
 
Άρα πρέπει να παρατηρήσω εάν τρώει μόνο του.
Αρχικά να πω πως το είδαμε πως οεταριζει και ανεβαίνει πάνω στη φωλιά μόνο του.
Το χρώμα είναι λευκό,μεγαλώνοντας θα αλλάξει;
 
@melagio80 Aποκλείεται να βγήκε μόλις απο τη φωλιά και να τρώει κατευθείαν μόνο του. Θα το ταΐζουν οι γονείς για λίγο ακόμη και σιγά σιγά παρατηρώντας τους θα αρχίσει να δοκιμάζει. Οι ανοιχτές ταΐστρες βοηθάνε πιο πολύ αυτή την περίοδο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι ηλικία έχει το μικρό Ιωάννα;
Το χρώμα του είναι CFW (chestnut franklin white). Δυστυχώς από την φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω αν θα γίνει continental ή regular.
Αν αναρωτιέσαι το πως το μικρό βγήκε με αυτή την απόχρωση από δύο γκρι (αρχέγονα) πουλιά η απάντηση είναι απλή.
Ο αρσενικός, προφανώς, είναι φορέας (split) για το CFW το οποίο είναι μία φυλλοσύνδετη μετάλλαξη. Για μια φυλλοσυνδετη μετάλλαξη τα θηλυκά δεν μπορούν να είναι ποτέ φορείς, μόνο τα αρσενικά. Αν τα θηλυκά έχουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο τότε αυτό θα το φέρουν μόνο οπτικά. Βάση γενετικής λοιπόν το μικρό είναι θηλυκό. Θα περάσει πτερόρροια και το χρώμα του, αν είναι regular θα γίνει σαν το θηλυκό που έχω στην φωτογραφία προφίλ μου αλλιώς αν είναι continental θα έχει παρόμοιο χρώμα μόνο που αντί για καφέ ρίγες στην ουρά θα έχει μαύρες όπως επίσης και δάκρυ(η γραμμή κάτω από το μάτι). Αν είναι κι άλλα μικρά με αυτό το χρώμα τότε να είσαι βέβαιη πως πρόκειται για θηλυκά άτομα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Είναι κάτι καινούργιο για εμένα να έχω τέτοια πουλάκια,άρα τώρα μαθαίνω.
Το μικρό το είδε ο άντρας μου στις 11 Αυγούστου, πρέπει να ήταν ήδη 2 ημερών. Οπότε προφανώς δεν τρώει μόνο του ακόμα και το αφήνω μέσα όπως έχει. Το κακό είναι πως εγώ λειπω από το σπίτι,είμαι ναυτικός και ο άντρας μου όσο μπορεί προσπαθεί να το παρακολουθεί,άρα δεν έχω καθαρή άποψη.
 
Τελικά κοιμήθηκε από πάνω από τη φωλιά. Απλά θέλω να την αφαιρέσω για να μη κάνει άλλες γέννες η μάνα. Μπορώ; Και πότε να τη βάλω ξανά μέσα; Μήπως θα ήταν καλύτερο να τα βάλω και τα 3 σε ένα μεγαλύτερο κλουβί; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, πρώτη φορά έχω ζεμπρακια. Εάν τα έχω σε ένα μεγάλο όλα υπάρχει πρόβλημα;
 
Μπορείς να την βγάλεις σε μερικές ημέρες. Πες στον άντρα σου να παρακολουθεί αν μπορεί μια φορά την ημέρα την φωλιά για τυχόν αυγά και αν βλέπει κάποιο να το αφερεί. Σε καμία εβδομάδα ή και λιγότερο τα μικρά δεν θα την έχουν ανάγκη.
Περίπου 40 ημερών το μικρό θα απογαλακτιστεί. Τότε θα πρέπει να το βάλεις μόνο του,η αν υπάρχουν με τα αδέρφια του, ώστε να περάσει μια ήρεμη πτερόρροια. Αργότερα θα μπορούσες να τα έχεις όλα μαζί αρκεί το κλουβί να είναι μεγάλο και να υπάρχει χώρος για όλους. Δυστυχώς μια ζευγαρωστρα των 60cm δεν κάνει.
 
Back
Top