Φροντίδα Να πάρουμε συντροφιά για το budgie μας ή όχι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikoskon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikoskon

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2020
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα
Ο Σιφης είναι μόνος του στο κλουβί, η κοπέλα στο Pet Shop μας είπε να μην τον έχουμε ζευγάρι, για να δεθεί περισσότερο μαζί μας.
Μια φορά που του έβαλα ήχους στο κινητό μου από άλλους παπαγάλους, έκανε σαν τρελός και άρχισε να ψάχνει, τον είχα έξω και ήρθε και έκατσε πάνω στο κινητό μου 😂.
Μήπως δεν είναι καλό να του το κάνω αυτό? Μην τον πιάσει μελαγχολία φοβάμαι. Μου είπαν ότι θα ήταν καλό να του βάλω έναν καθρέφτη για να νιώθει ότι έχει συντροφιά, ειδικά τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι.
 
@Nikoskon καλημέρα! Το καθρεφτάκι απαγορεύεται να μπει στο κλουβι, αν βλέπει ένα άλλο πουλάκι χωρίς να του ανταποκρίνεται εκεί να δεις κατάθλιψη! Πόσες ώρες περνάτε μαζί; Αν είναι λίγες γιατί να μην του πάρετε μια συντροφιά; Δεν σημαίνει ότι δεν θα δεθεί μαζί σας απλά θα είναι λίγο καλύτερα με το άλλο παπαγαλάκι.
 
@Nikoskon από την στιγμή που είστε όλη μέρα μαζί, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Και λίγες ώρες μόνος του να μένει δεν θα πάθει κάτι. Εγώ δεν βάζω γιατί ψάχνουν για άλλο παπαγάλο και πιστεύω δεν τους κάνει καλό, προτιμώ να βάλω χαλαρωτική μουσική (την οποία ακούω και εγώ)
 
Θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή να πάρεις συντροφιά στο μπάτζι σου. Οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά πτηνά και στη φύση, συνήθως, ζουν σε κοπάδια (τα περισσότερα είδη). Οπότε η καλύτερη παρέα για έναν παπαγάλο είναι ένας άλλος παπαγάλος. Καθρέφτη απαγορεύεται να βάλεις όπως σου έγραψαν και παραπάνω.
 
Κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν με τον @jk1980 . Φυσικά και η παρέα από άτομο του ίδιου είδους, είναι πιο κατάλληλη από την παρέα του με ανθρώπους.
Αλλά στην περίπτωση που αποφασίσετε να του αγοράσετε άλλο μπάτζι, θα πρέπει εκ' των προτέρων να σκεφτείτε ζητήματα που σχετίζονται με :
  • το φύλο...π.χ. προσβλέπετε σε αναπαραγωγή; Αν ναι, έχετε ανθρώπους να διαθέτετε τους απογόνους; Αν όχι, θα μπορούσατε να του φέρετε ένα ομόφυλο μπάτζι, ώστε να έχει συντροφιά.
  • την καραντίνα: κάθε νέο εισερχόμενο πτηνό θα πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση από τα υπόλοιπα περίπου για 40 ημέρες, ώστε να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του, για να μειωθεί ο κίνδυνος να φέρει κάποια μολυσματική ασθένεια στα πτηνά που ήδη έχουμε. Αυτό σημαίνει άλλο κλουβί, ιδανικά άλλο δωμάτιο, και φυσικά να μην μπερδευτούν τα σκεύη των δύο κλουβιών. Και στο σημείο αυτό, το κλουβί του νεοεισερχόμενου θα πρέπει να είναι κατάλληλο για να μπορεί να φιλοξενήσει στο μέλλον, άνετα και τα δύο πουλιά.
 
Μπορείτε να δουλέψετε λίγο πρώτα με την εξημέρωση του Σήφη αν δεν είναι ήμερος και έπειτα να πάρετε το δεύτερο πουλάκι. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις θα χρειαστεί καραντίνα σε ξεχωριστό δωμάτιο και σταδιακή γνωριμία για να μην έχετε καυγάδες και πιθανούς τραυματισμούς.
 
Back
Top