Γενικά Να πάρω αρσενικό ή θηλυκό budgie για παρέα στο θηλυκό μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anast1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anast1

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2021
Μηνύματα
77
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!

αφού κατάφερα να αποκτήσω μεγαλύτερο κλουβί σκέφτομαι να πάρω ένα ακόμα Budgie..

Δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή .. απλά θα ήθελα την γνώμη σας αν θα ήταν καλύτερα να πάρω αρσενικό ή θυληκό .. για καλύτερη συμβίωση..

Αυτό που έχω ήδη είναι θυληκό😊
 
Βρέθηκα στην ίδια θέση πριν ένα μήνα και με όσους εκτροφείς μίλησα, αν θέλεις να αποφύγεις την αναπαραγωγή, ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι άλλο ένα θηλυκό, παρόλο που γενικά τα θηλυκά μπάτζι είναι κάπως νευρικά και πιο δύσκολα στην εκπαίδευση. Γιαυτό προτίμησα να πάρω μεγαλωμένο στο χέρι και ενήλικο, με την ελπίδα ότι και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη εκπαίδευση, αφού είμαι αρχάρια, και θα δώσει το καλό παράδειγμα στο αλλο θηλυκό που είναι άγριο. Πάντως και αρσενικό να πάρεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταπιέζει το αρσενικό, υπάρχουν διάφορες τετοιες ιστορίες εδώ. Γενικά αν θέλει κανείς δύο μπάτζι χωρ'ις αναπαραγωγή, δύο αρσενικά ειναι το κλειδί. Εκπαιδεύονται πιο εύκολα, τραγουδούν περισσότερο και είναι παχνιδιάρικα χωρίς να σκοτώνονται. Αλλα μιας και μας έχει προκύψει θηλυκό...
Υπάρχει βέβαια και μια άλλη επιλογή: κοκατίλ. Κατά τους εκτροφεις και σε πολλά δημόσια κλουβιά μπάτζι και κοκατιλ συζούν άριστα και φυσικά δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Είναι όμως ένα άλλο είδος, και κάπως μεγαλύτερο.
 
@Nausicaa σε εσένα πως παει η συμβίωση με τα 2 θυληκά?

βασικά αρέσουν τα parrolet αλλά δεν ξερω αν μπορούν να συμβιώσουν με budgie🙃
 
Ο γενικος κανόνας ειναι να μην μπλεκουμε διαφορετικα ειδη στο ιδιο κλουβι.
Τα parrotlets ειναι κυκλοθυμικα και πολυ δυναμικα πουλακια και μην σε ξεγελα το μεγεθος τους,οταν δαγκωνουν δεν αστειεύονται.
 
@anast1 Δεν συζουν ακομα, εχουμε αλλες 11 μερες καραντινα. Παντως απο αποσταση που ακουν και μιλουν, φαινεται να τα πηγαινουν καλα πια. Εχει ενδιαφερον πώς εξελισσονται οι βοκαλισμοι τους στον μηνα που εχω και τα δυο. Στην αρχη εκαναν κλητικες νοτες, μετα αυτον τον θορυβο του τσακωμου, τωρα ειναι λιγο απολα, κυριως μακρα τραγουδια η μια στην αλλη.
Ελπιζω να τα πανε καλα, αν κια ειναι σαφως πολυ διαφορετικοι χαρακτηρες. Δεν ξερω ποιοι και πώς ειχαν την Ιριδα πριν (πρασινο, μπηκε απο το παραθυρο) αλλα συχνα παρουσιαζει και συμπεριφορα αρσενικου, ας πουνε κανει αυτο το head bobbing που ειναι συνηθες φλερταρισμα αρσενικου σε θηλυκο. Ίσως απλά είναι πολύ καλή στον μιμητισμό, και το ελπίζω, γιατί καλό θα ήταν να μάθει από την Αυγή κόσμια συμπεριφορά σε ανθρώπινο σπίτι, πχ ότι τα βιβλία δεν είναι τουαλέτα.
Σε κάθε περιπτωση, ακριβώς επειδή τα θηλυκά μπορεί να είναι κάπως επιθετικά, θα κάνω πολύ αργά την συγκατοίκηση. Πρώτα εξ αποστάσεως, τώρα με την καραντίνα, μετά θα φέρω τα κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο. Καθώς η Αυγή δεν πετάει καλά (κλιπαρισμένο ένα φτερό από τον εκτροφέα, όχι τον κύριο από τον οποίο την αγόρασα), μάλλον θα την αφήσω να βγαίνει και να πηγαίνει στο πάρκο της (αν θέλει), με την Ίριδα να βλέπει, να ψιλοκαταλάβει, όσο μπορεί, τι παίζει. Και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Θα ζουν και οι δύο στο κλουβί της Ίριδας, οπότε δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει η Υψηλοτάτη όταν ένα άλλο πουλάκι πλησιάσει την μπανιέρα ή την κούνια της. Θα δούμε.
Ο @Tony Forpus έχει φυσικά δίκιο για τα πάροτλετ, κι εγώ τέτοιο ήθελα, αλλά μην υποτιμάς την δύναμη του ράμφους ενός μπάτζι. Τις προάλλες η Αυγή, σε ντελίριο άνηθου, πήγε να φάει ένα κομματάκι που είχε πέσει στον αντίχειρά μου και η μελανιά χρειάστηκε δυο μέρες για να φύγει.
 
@Nausicaa ευχαριστώ Ναυσικά τελικά θα δοκιμάσω με θυληκό όταν βρω και ελπίζω να πάει καλά..

🤞🤞🤞


μέχρι στιγμής είναι λίγο στρεσαρισμένη επειδη της αλλαξα κλουβί (την έβαλα σε μεγαλύτερο) δεν με έχει δαγκώσει δυνατά.. θα δούμε στο μέλλον..χαχα
 
Back
Top