Γενικά Να πάρω αρσενικό κοκατιλ ή να μήν πάρω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Erunion
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Erunion

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Ιωάννινα
Έχω ένα θηλυκό κοκατίλ . Σκέφτομαι να του πάρω παρέα ένα αρσενικό. Σκέφτομαι τα εξής όμως... Πολυ πιθανότατα απο όπου και να το πάρω στην πόλη μου να πετύχω αδερφάκι του στην ουσια. Υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που αποφασίσουν να μεγαλώσουν την οικογένεια;
Δευτερο.. Το κοκατιλακι μου ειναι απίστευτα "ερωτευμένο" με μένα δύσκολα θα πλησιάσει άλλον (δεν δαγκώνει ποτέ ) αλλά τους γυρίζει την πλάτη 😀.. Ιδιαίτερα στην μητέρα μου που για ένα διάστημα τα πήγαιναν πού καλά. Κάνει σαν τρελό όταν πάω να φύγω από το σπίτι και επίσης ρουθουνιζει σαν τρελό και φοβάται οταν τον βάζω μπροστά στον καθρέπτη.Όλα αυτα πώς θα επηρρεάσουν το γεγονός οτι θέλω να πάρω και άλλα κοκατιλ σιγα σιγά.
Τρίτον και τελευταίο ( συγγνώμη που σας ζάλισα) μέχρι πόσα κοκατιλ θα μπορούσαν να ζήσουν αρμονικά μαζι;
Ευχαριστω :)
 
λοιπον ακου τωρα για το προτο σκελος εαν κανουν απογονους τα αδερφακια ενοειτε οτι θα υπαρχει προβλημα, αλλα ρε φιλε ολοκλιρα ιωαννινα απο ενα ζευγαρι ειναι ολα τα κοκατιλ που κικλοφορουν εκιπερα
 
Erunion αν θες να πάρεις ένα κοκατιλάκι για να τα ζευγαρώσεις, τότε μπορείς να πάρεις, για σιγουριά, ένα που θα έχει διαφορετικό κωδικό εκτροφέα στο δαχτυλίδι.

Ναι, υπάρχει πρόβλημα όταν ζευγαρώνουμε συγγενικά πουλιά. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα λόγω αιμομιξίας, όπως το να γεννηθούν παραμορφωμένα πουλιά, ή να είναι ασθενικά κα.

Αν πάρεις άλλο θα τα έχεις στο ίδιο κλουβί; Να ξέρεις πως αυτή σου η κίνηση ενδέχεται να τα επηρεάσει. Μπορεί να ταιριάξουν και να απομακρυνθούν από σενα. Τώρα το κοκατιλάκι έχει μόνο εσένα κι έχει δεθεί μαζί σου. Μπορεί να μην σου συμπεριφέρεται έτσι όταν θα αποκτήσει ταίρι.

Αν δεν σε νοιάζει και θες να του πάρεις ένα ταίρι, τότε θα πρέπει να τηρήσεις την καραντίνα όταν θα πάρεις το καινούριο πουλάκι. Αφού τελειώσει η καραντίνα, και διαπιστώσεις ότι το καινούριο πουλάκι δεν έχει κάποια ασθένεια, μπορείς να βάλεις τα κλουβιά κοντά κοντά για να γνωριστούν κι αφού δεις ότι γνωριστήκανε κι έχουν φιλικές διαθέσεις το ένα για το άλλο τα βάζεις στο ίδιο κλουβί. Θα συνεχίσεις όμως να τα επιβλέπεις για να δεις τις αντιδράσεις τους κι αν τα πηγαίνουν καλά.

μέχρι πόσα κοκατιλ θα μπορούσαν να ζήσουν αρμονικά μαζι;

Εξαρτάται απ' το μέγεθος του κλουβιού σου κι απ' τον χαρακτήρα των πουλιών. Κατά την αναπαραγωγική περίοδο όμως μπορεί να έχεις καυγάδες, αν είναι πάνω από δύο πουλιά στον ίδιο χώρο.
 
@manos : εχεις δίκιο αλλά όλα τα υπόλοιπα που εχω δεί ( πιθανότατα από άλλους εκτροφείς με άλλο δακτυλιδι ) ειναι αρκετά μεγάλα σε ηλικία και μερικά από αυτά ασθενικά. Θα περιμένω λοιπον μέχρι να βρώ κατι. ευχαριστω



@ShadyLady : σε ευχαριστώ πολυ με κάλυψες σχεδόν πλήρως.
 
Back
Top