Γενικά Να πάρω δεύτερο κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evou88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evou88

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2022
Μηνύματα
57
Πόλη
ATHENS
Καλημέρα σε όλους!
Έχω ένα κοκατιλ ημερο σχεδόν δύο μήνες τώρα,τα πάμε καλά οι δυο μας,το βγάζω κάθε μέρα έξω και έρχεται επάνω μου για κάποια ώρα.Το πηρα για αγόρι,ήταν μικρό βέβαια αλλά ο εκτροφέας μου είπε νομίζει πως είναι αρσενικό.τελικα μάλλον είναι θηλυκό γιατί έχει πάει σχεδόν τεσσάρων μηνών και δεν έχει κάνει κάποιο σφύριγμα ακόμα.
Σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα ήμερο με τεστ DNA να είναι σίγουρα αρσενικό για να έχει παρεούλα για να μην εξαρτάται από εμένα μόνο.
Έχω προνοήσει μεγαλύτερο κλουβί κλπ. εννοειται!
Η γνώμη σας ποια είναι; Καλύτερα ένα ή δύο κοκατιλ; Υπάρχει περίπτωση αν πάρω δεύτερο το πρώτο να σταματήσει να ασχολείται μαζί μου;
 
Να ξέρεις ότι οι παπαγάλοι γενικά προτιμούν την συντροφιά ενός άλλου παπαγάλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολείται καθόλου μαζί σου. Επίσης να κάνεις τεστ dna και στο κοκατιλ που έχεις τώρα.
 
Καλημέρα.
Τα cockatiel είναι πουλιά που πετούν σε σμήνη. Είναι κοινωνικά πουλιά που αποζητούν πάντα στενές, κοινωνικές επαφές. Εάν ένα cockatiel είναι μόνο του στο κλουβί και δεν έχει άλλα πουλιά του είδους του για παρέα, τότε θα δεθεί μαζί σας. Ακόμα κι αν αρχικά σας αρέσει να μη φεύγει από το πλευρό σας, όταν θα απαιτεί την αμέριστη προσοχή και τη συνεχή παρουσία σας, τότε τα πράγματα δε θα είναι τόσο ευχάριστα για εσάς. Στην πιθανόν αναπόφευκτη έλλειψη προσοχής σας, το κοκατίλ θα αντιδρά με μια διαπεραστική κραυγή. Ένα cockatiel θα χρησιμοποιήσει αυτή την κραυγή για να σας καλέσει με τον ίδιο τρόπο που θα καλούσε τα μέλη του σμήνους του. Τα cockatiel μπορεί να εκδηλώσουν διακυμάνσεις στην ψυχολογία τους και σοβαρές διαταραχές στη συμπεριφορά τους ως αποτέλεσμα της μοναξιάς, που μπορεί να βιώνουν μόνα τους μέσα στο κλουβί. Συγκεκριμένα, τα αρσενικά τείνουν να γίνονται επιθετικά, ενώ τα θηλυκά τείνουν να γίνονται αδιάφορα.
Συνοψίζοντας, είναι προτιμότερο να τα έχουμε ζευγάρι, υπάρχει όμως και το ζήτημα της αναπαραγωγής και της διαχείρισης της.
Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε σ'αυτό, τότε καλύτερα ζευγάρι.
 
@ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΤΑΣ Το έχω σκεφτεί και εγώ να κάνω για να είμαι σίγουρη.Το λέτε σε περίπτωση που είναι θηλυκό για να μην έχω γέννες; Ή άμα είναι αρσενικά και τα δύο θα τσακώνονται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν υπάρχει κανόνας για τα πουλιά . Έχω δει αρσενικά να μην τσακώνονται και θηλυκά να ξεπουπουλιάζονται. Επίσης η γέννα είναι δύσκολη διαδικασία , επικίνδυνη για τους γονείς αλλά και για τους νεοσούς αν δεν υπάρχει εμπειρία.
 
@ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΤΑΣ Θεωρείται είναι καλή ιδέα να κάνω ένα τεστ DNA σε αυτό που ήδη έχω;Απλά φοβάμαι μην πονέσει στην διαδικασία που θα πρέπει να τραβηχτούν πούπουλα.Εχετε κάποια εμπειρία από αυτό;
 
Μου ήρθαν οι οδηγίες και βλέπω πως πρέπει να πιάσω το παπαγαλάκι έτσι όπως δεν το έχω πιάσει ποτέ γιατί ξέρω ότι δεν τους αρέσει,και να τραβήξω τα φτερά.Οσοι το έχετε κάνει το τεστ μετά συνέχισαν να πτηνά σας να εχουν την ίδια καλή σχέση μαζι σας; Φοβάμαι ότι θα με φοβηθεί και δεν θα με πλησιάζει...
 
Back
Top