Φροντίδα Να πάρω και δεύτερο budgie?

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης BLUEY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BLUEY

PB New Member
Πόλη
Άρτα
Καλημέρα. Έχουμε την Bluey, από αρχές Σεπτεμβρίου. Την πήραμε από petshop και είναι σχετικά φοβισμένη. Πλέον έρχεται και τρώει από το χέρι μου κεχρί και έτσι στα κλεφτα με αφήνει να τη χαϊδέψω λίγο. Μια φορά βγήκε από το κλουβί, αλλά ήταν πολύ φοβισμένη... και δυσκολεύτηκαμε να τη βάλουμε μέσα στο κλουβί. Της έχουμε ξανανοίξει την πόρτα, αλλά δε θέλει να βγει. Το ερώτημα είναι, να πάρουμε δεύτερο bugdie για παρέα ή θα κάνουμε ζημιά στην εμπιστοσύνη που μου δείχνει σιγά σιγά?
Ευχαριστώ!

Καλησπέρα! Μια παρόμοια εμπειρία : είχα δύο μπατζις ήμερα και έτυχε να έρθει στα χέρια μου ένα άγριο το οποίο χωρίς να κάνω πολλά μέσα σε πολύ λίγο καιρό έγινε ήμερο γιατί έβλεπε τα άλλα πως δεν διατρέχουν κίνδυνο μαζί μου . Αλλά αυτό εξαρτάται απ τον χαρακτήρα του κάθε παπαγαλου . Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έπαιρνα ,τουλάχιστον οχι ακομα, κυρίως επειδή έχουν περάσει μόνο 2 μήνες. Που είναι λίγοι για να αρχίσει ένα πουλάκι να δένεται μαζί σου . Η γιασμιν (ringneck) έκανε 5-6 μήνες να αρχίσει να κάθεται πάνω μου και ακόμα με φοβάται κάποιες φορές.
Θέλει πολύ υπομονή. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο το καλύτερο. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που ένα δεύτερο μπατζι καταλήγει σε τσακωμούς κα όχι συμφιλίωση. Αν έπαιρνες άλλο, πάρε ήμερο αλλιώς άγριο θα σου πάρει τον διπλάσιο χρόνο να δεθούν μαζί σου επειδή θα πρέπει να αφιερώνεις ακόμη περισσότερο χρόνο και σε 2 πουλιά. Πιστεύω ότι είστε σε καλό δρόμο :)

Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι ο ίδιος, θα σκεφτόμουν να πάρω δεύτερο στην παρούσα φάση. Θα προτιμούσα να περάσω τουλάχιστον ένα ημερολογιακό έτος διανθίζοντας τη σχέση μου με αυτό που έχω κι έπειτα και αναλόγως των συνθηκών θα σκεφτόμουν για το επόμενο.

Back