Γενικά Να πάρω καλύτερα ένα άγριο Κοκατίλ;

Κωστας dist

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2017
Μηνύματα
22
Πόλη
Λιβαδειά
Ειχα πάρει ενα ημερο κοκατιλ απο γνωστο εκτροφεα...3μηνων αλλα ψωφησε. Να παρω καλυτερα ενα αγριο; Εχω ενα κλουβι 120χ100χ80. Το μονκ το εχω ξεχωριστά σε αλλο κλουβι, σκεφτομουν να παρω ενα ζευγαρι ρινκνεκ και να βαλω το κοκατιλ στο μικρο
 
Όπως σου είπα και στο άλλο θέμα που άνοιξες, πριν προβεί κανείς σε φιλοξενία πετ, φροντίζει να προγραμματίσει το ευρώ ζην αυτών.
Πρώτα από όλα διαβάζει σχετικά με τις βέλτιστες συνθήκες κατοχής του είδους για το οποίο ενδιαφέρεται, κι έπειτα σκέφτεται τις δυνατότητες του να ικανοποιήσει τους ζωντανούς του φίλους.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι να ξεκινήσεις διάβασμα. https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-ρίνγκνεκ-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/
 
Το καθάρισμα είναι μία σημαντική παράμετρος, αλλά δεν αρκεί για την ευζωία ενός πτηνού. Η διατροφή, το ημερήσιο προγραμμα, ο κατάλληλος χώρος κλπ είναι επίσης μεγάλης σημασίας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το καθάρισμα είναι μία σημαντική παράμετρος, αλλά δεν αρκεί για την ευζωία ενός πτηνού. Η διατροφή, το ημερήσιο προγραμμα, ο κατάλληλος χώρος κλπ είναι επίσης μεγάλης σημασίας.
Επαιρνα χύμα τροφη αλλα τωρα περνω συσκευασμένη,laga

Επαιρνα χύμα τροφη αλλα τωρα περνω συσκευασμένη,laga
Για θεμα χώρου... Εζω αφιερωσει ενα ολοκληρο δωμάτιο γθ αυτά
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Άκου λιγάκι. Γράφεις σαν να απολογείσαι. Κανείς δεν σου κάνει επίθεση. Διάβασε για τα είδη, ρώτησέ μας για όποια απορία έχεις, σκέφτεσαι και καταλήγεις στο τι θα κάνεις, πως είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις και έπειτα πράττεις. Απλά μην βιάζεσαι.
 
Η καλύτερη λυση πιστευω ειναι να χωρισω το κλουβι... Παλι μεγαλο θα ειναι τοσο για το ζευγάρι οσο και για το θηλυκο
 
Μα αυτο είπαμε δεν γίνεται διότι αφενός δεν χωρίζεται εύκολα ενα κλουβι, κι αφετέρου το παλιό και τα νεα πουλιά πρεπει να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, τουλάχιστον για οσο διαρκεί η καραντίνα.
Γιατι δεν αγοράζεις ενα νέο κλουβι;
 
Γτ δεν ειναι ευκολο τουλαχιστον για τωρα... Εχω διαθεσει 400€ σε ενα μηνα για τους παπαγαλους.
 
ΟΚ, τότε δώσε πίσω τους νέους να στους φυλάξει το καταστημα απο όπου τους πήρες και μόλις βρεις τα χρήματα για κατάλληλο κλουβι, πάρε τους πίσω.
 
Ένα λεπτό...
μόλις πήρες το νέο ζευγάρι. Πώς το μετέφερες σπίτι σου; Όχι σε κλουβί;
Και που θα δώσεις το θηλυκό; Θα το φροντίζουν σωστά;
 
Τι να πω δεν ξέρω. Δεν έχω κάποια άλλη ιδέα. Απλά, για επόμενη φορά, κοίταξε πρώτα να προγραμματίσεις κι έπειτα να δράσεις
 
Μια άλλη προσωρινή λύση θα ήταν να γράψεις στο facebook ότι ψάχνεις για φθηνό κλουβί. Αρκετοί έχουν κλουβιά που δεν τα χρειάζονται και τα πουλάνε ή χαρίζουν. Αν στην αναζήτηση γράψεις πωλείται χαρίζεται και το όνομα της περιοχής θα σου βγάλει πολλές ομάδες. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να δει την ανάρτηση σου κάποιος φίλος/γνωστός και να σου δανείσει δικό του κλουβί.
 
Back
Top