Γενικά Να πάρω νέα παρέα στον Παναγιώτη (budgie);

ntina2avr

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2019
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα! (είμαι καινούρια στο φόρουμ) και επειδή δεν τα πηγαίνω και καλά με τις εισαγωγές λέω να μπω κατευθείαν στο θέμα😂 τα τελευταία 7 χρόνια είχα 2 budgies, τον Παναγιώτη και την Τζένη, πριν μια βδομάδα η Τζένη, υποθέτω από δικό μου λάθος, έφυγε και έτσι έμεινα με τον Παναγιώτη μου, το κενό της είναι μεγάλο και ο Παναγιώτης στεναχωρήθηκε πολύ. Δεν ξέρω ωστόσο αν μπορώ να του πάρω καινούρια παρέα αργότερα αφού εκτός από την διαφορά ηλικίας, το αγοράκι μου ήταν συνηθισμένο στην παρουσία της Τζένη. Εδώ να αναφέρω πως είναι πολύ ήρεμος δεκτικός και με υπομονή. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
Συγγνώμη εάν σας κούρασα..
 
Καλώς ήρθες εσύ και το αγοράκι σου στην παρέα μας.
Οι παπαγάλοι ζούνε καλύτερα όταν έχουν παρέα του είδους τους, ωστόσο εάν πρόκειται για ήμερο πουλάκι που βγαίνει εκτός κλουβιου και περνάει κάποιες ώρες της ημέρας μαζί σου, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις δευτερο.
Για να του πάρεις παρέα θα πρέπει επίσης να υπολογίσεις ότι θα χρειαστείς δεύτερο κλουβακι και εξοπλισμό για τον πρώτο καιρό, και επίσης ότι θα χρειαστείς και δεύτερο χώρο (δωμάτιο) για την περίοδο της καραντίνας που θα πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε ώστε να μην διακινδυνεύσεις να μεταφέρει κάποια ασθένεια το νέο παπαγαλάκι στο παλιό.
Εάν μετά την καραντίνα, η γνωριμία τους γίνει σταδιακά και σωστά τότε δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα αποδοχής, ειδικά εάν το νέο πουλάκι είναι νεαρό σε ηλικία.
Εχε υπόψιν σου ότι εάν θέλεις να αποφύγεις την αναπαραγωγη, μπορείς να προσθέσεις στην παρέα σας ένα ακόμη αγοράκι. Το ίδιο καλά θα τα βρουν μεταξύ τους.
 
τέλεια, διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και το κλουβάκι λόγω παλαιότερης καραντίνας και εννοείται δεύτερο χώρο οπότε δεν υπάρχει θέμα από αυτήν την άποψη. Δυστυχώς ειδικά φέτος δεν θα μπορώ να διαθέσω τον χρόνο που διέθετα οπότε σκέφτηκα την λύση του δεύτερου πουλιού. Ελπίζω να τα βρουν το ίδιο καλά και να μην αντιμετωπίσω κάποιο θέμα.

Και μια τελευταία παράκληση, αν έχει κανείς να με προτείνει εκτροφέα budgie στην Θεσσαλονίκη, επειδή έψαξα σε ένα άρθρο εδώ ωστόσο με κάποιον τρόπο κατάφερα να μπερδευτώ παρά την σαφήνεια του.

ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση 🥰
 
Ωραία. Αφού έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις γνώσεις και εφόσον δεν έχεις αρκετό χρόνο, νομίζω πως καλά θα κάνεις να προχωρήσεις στην απόκτηση δεύτερου. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω εκτροφέα, όμως ίσως κάποιο άλλο μέλος γνωρίζει κάποιον.
 
Back
Top