Γενικά Να πάρω το cockatiel ή το lovebird;

konstantina10

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2021
Μηνύματα
62
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα! Εχω δύο μπατζι και προς το παρόν δεν είχα στο νου μου να πάρω άλλο παπαγαλάκι. Ωστόσο στο πετσοπ που πηγαίνω για τροφες είναι ένα κοκατιλ το οποίο έχει μείνει μόνο του, βρίσκεται εκεί παρα πολύ καιρό και είναι πολύ φοβισμένο. Οπότε αποφάσισα να το πάρω για να φύγει από εκεί. Τώρα όμως με ρωτάει μια γνωστή μου αν θέλω ένα Λοβ μπερντ το οποίο το έχουν καιρό και επειδή έχουν κάτι τρεχάματα είναι κάπως παρεμελημενο. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, αν είχα χώρο θα έπαιρνα και τα δυο
 
Απλά να ξέρεις ότι το λοβ θα πρέπει να το έχεις ξεχωριστά απτά budgie και στο κλουβί αλλά και έξω όταν θα βγαίνει. Το κοκατιλ θεωρητικά δεν θα έχει προβλήμα με τα πουλάκια σου απλά θα πω τη γνώμη μου πανω σε αυτό. Αναγνώριζω ότι το λυπάσαι και θες να το βοηθήσεις αλλά εφόσον πάρεις την απόφαση βεβαιώσου ότι δεν είναι άρρωστο (λογικά αυτό συμβαίνει γιαυτο και δεν το θέλει κανείς ) .
 
Εννοείται σε ξεχωριστά κλουβια! Έξω όμως δεν μπορούν να συνυπάρξουν; Ναι ναι είχα σκοπό να ρωτήσω αν έχει κάποιο θέμα
 
@konstantina10 από όσο ξέρω θα τσακώνονται , περίμενε να απαντήσει και κάποιος που έχει λοβακια. Άμα περιμένεις απτό πετ σοπ να σου πει την αλήθεια λυπάμαι αλλά θα σου πουν ψέματα. Πρέπει εσύ η ίδια να παρατηρήσεις αν πάει κάτι λάθος με το πουλάκι. Υπάρχουν πληροφορίες για το θέμα αυτό εδώ στο φόρουμ σε κάποιο άρθρο.
 
Καλησπέρα, δυστυχώς τα lovebird έχουν πολύ ισχυρό ράμφος και δεν μπορούν να συνυπάρξουν με μπάτζι ακόμα και εκτος κλουβιού. Τα μπάτζι είναι υπερκινητικά, υπερενθουσιώδη και δεν έχουν αίσθηση προσωπικού χώρου και χρόνου, με αποτέλεσμα να ενοχλούν πιο ευαίσθητα πτηνά όπως τα loverbird και τα παροτλετ. Τα κοκατίλ από την άλλη γενικά είναι χαλαρά και εύκολα πουλάκια, αν και πάντα υπάρχει ρίσκο, εφόσον υπάρχουν ξεχωριστές προσωπικοτητες. Πολύ πιθανό το κοκατίλ να καταλήξει να παίζει το ταξί των μπάτζι όταν βαριούνται να πετάξουν ;) Σοβαρά, πάντως, θα πρότεινα να μιλήσετε στο πετσόπ σχετικά με το κοκατίλ και τι προβήματα εδεχομένως να έχει που έχουν εμποδίσει την υιοθεσία του. Αν μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία και να την ανεβάσετε, ακόμα καλύτερα. Ομοίως, μια συζήτηση σχετικά με τον χαρακτήρα του lovebird, της εκπάιδεσης που έχει δεχθεί (ή όχι) είναι βασικό κριτήριο για να αποφασίσετε αν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιο από αυτά τα ζωάκια.
 
Λοιπόν το κοκατιλ όσες φορές έχω πάει το βρίσκω να κοιμάται αν μπορέσω την επόμενη θα το βγάλω φωτογραφία. Το λοβ δεν είναι εκπαιδευμένο, λέει κάποιες λέξεις που ακούει και επειδή δεν διαθέτουν χρόνο βρίσκεται μόνο στο κλουβί του
 
Κανένα από τα δύο δεν ακούγονται θετικά, εκτός κι αν πηγαίνετε πολύ αργά το απογευμα ή βράδυ στο κατάστημα. Θα έπρεπε να είναι ξύπνιο το πρωί, ειδικά αν υπάρχουν κι άλλα πτηνά στον χώρο. Όσο για μη εκπαιδευμένο lovebird... δύσκολα τα πράγματα. Είναι και θέμα χαρακτήρα πάντα, αλλά... δύσκολα του μαθαίνει κανείς να μην μασά ό,τι και όποιον βρει από ένα σημείο και μετά.
 
Συμφωνώ με τα παιδιά. Είναι κρίμα το κοκατιλ αλλά μπορεί να ασθενεί και να ρισκάρεις την υγεία των budgie σου. Συν ότι, σε περίπτωση που ασθενεί, για να του προσφέρεις ότι χρειάζεται θα μπεις σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία εσύ η ίδια. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, δεν γνωρίζω για lovebird αλλά η γνώμη μου είναι να μην επιλέξεις κάτι γιατί σου το επιβάλλουν οι καταστάσεις. Θα ήταν καλύτερα να είσαι εσύ που θα αποφασίσεις όταν και εάν θέλεις δεύτερο παπαγαλάκι και ποιο, να είναι ήμερο και υγιές.
 
Back
Top