Φροντίδα Να πάω σε πετ σοπ ή σε κτηνίατρο για το κόψιμο των νύχιών των budgie μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giopant

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2020
Μηνύματα
239
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια καλα Χριστούγεννα και καλες γιορτές να έχουμε.Μιας και εχω τον Ρος και την Ρειτσελ περιπου 3 μηνες θα τα παω για κοπη νυχιων και για ενα τσεκαρισμα για την υγεία τους. (δεν έχουν κατι απλα να ελέγξω). Εχω εναν γνωστό σε ενα pet shop. Να παω εκεί ή να μην εμπιστεύομαι πετ σοπ για τα ιατρικά θεματα και να παω σε κτηνίατρο. Επίσης φαντάζομαι οτι για να τους κοψουν τα νυχια θα τα πιάσουν. Μετα την επίσκεψη η εμπιστοσύνη μας θα χαθει?
 
Υπάρχουν πετ που ξέρουν και πετ που δεν ξέρουν και έχει τύχει αποτι έχω διαβάσει εδώ να φύγει πουλι από κακό κόψιμο και αιμορραγία
Εγώ θα τα άφηνα προς το παρών! Το ράμφος και τα πόδια θα επιθεωρουσα συχνά για ακαραια μιας κ έχουν ευπάθεια τα συγκεκριμένα πουλια!
 
Καλησπέρα και καλές γιορτές!
εγω προτείνω κτηνίατρο/πτηνιατρο καθώς φυσικά γνωρίζει περισσότερα αλλά έχει (λογικά) και τα κατάλληλα εξαρτήματα! Ας πούμε όπως πολύ σωστά είπε ο @takis1964 μπορεί να κοπεί πιο πολύ το νύχι και να υπάρξει αιμορραγία, ο κτηνίατρος μπορεί να την σταματήσει με καυτηριασμό, στο πετ σοπ αμφιβάλλω αν μπορούν. Δεν νομίζω όμως να μεγάλωσαν τόσο πολύ τα νύχια τους ώστε να χρειαστεί να τα κόψεις, συνήθως τα λιμάρουν μόνα τους αν υπάρχουν φυσικά κλαδιά μέσα στο κλουβι, ή έστω σε κάποιο σταντ. Σίγουρα για να τα κόψουν πρέπει να τα πιάσουν, συνήθως δεν τους αρέσει και πολύ αυτό (εκτός βέβαια αν έχει μάθει ο παπαγάλος το πιάσιμο με πετσέτα) και ίσως τις πρώτες μέρες να φοβούνται λίγο, ίσως όχι! Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του παπαγάλου και φυσικά το πιάσιμο του κτηνιάτρου.
 
@Giopant από την στιγμή που δεν σκαλωνουν κάπου και δεν τους δημιουργεί πρόβλημα μπορεί να περιμένει. Αλλά καλό θα ήταν να πας σε κτηνίατρο/πτηνιατρο. Τώρα για τα ξύλα,εννοώ αυτά που υπάρχουν στην φύση,όχι αυτά του εμπορίου, στο σωστό μέγεθος κάνουν εκπληκτική δουλειά.
 
Υπάρχουν πατηθρες φυσικού ξύλου στα πετ, όχι την πατηθρα φυσικού σκουπόξυλου που πιστεύω θα εχεις! Φυσικα πτηνιατρο συνιστώ, αλλά όπως είπαν αργότερα.
Ομως υπάρχει ένα κόστος 40-50 ανάλογα, μπορείς να το συνδιασεις με προληπτικές εξετάσεις κοπράνων ώστε να έχει καλύτερη αξία η επίσκεψη κ να ξέρεις πως είναι η υγεία τους!
 
θα τα παω για κοπη νυχιων και για ενα τσεκαρισμα για την υγεία τους. (δεν έχουν κατι απλα να ελέγξω). Εχω εναν γνωστό σε ενα pet shop. Να παω εκεί ή να μην εμπιστεύομαι πετ σοπ για τα ιατρικά θεματα και να παω σε κτηνίατρο
Με βάση τον τρόπο που θέτεις την ερώτησή σου, νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ των θεμάτων υγείας και του καλλωπισμού. Το κόψιμο των νυχιών αφορά τους επαγγελματίες υγιεινής και καλλωπισμού και τα θέματα υγείας αφορούν τους γιατρούς. Επομένως, σκέψου τι θα έκανες εσύ. Δηλαδή, θα μπορούσε ίσως να κόψει τα νύχια σου ο/η γιατρός, όπως θα μπορούσε να σου κάνει γνωμάτευση και σου δώσει θεραπεία η/ο αισθητικός - manicurist για ευερέθιστο έντερο. Σε ποιον θα πήγαινες για τον πόνο στην κοιλιά και σε ποιον για τα μακριά νύχια.

Σκέψου τώρα ότι τα pet shops δεν είναι αρμόδια ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Είναι απλά εμπορικά καταστήματα που πουλάνε τροφές και "αξεσουάρ σπιτιού", κάτι σαν τα ανθρώπινα σουπερμάρκετ ας πούμε.
 
Back
Top