Αναπαραγωγή Να παρω ενα καναρινι θυλυκο η ενα ακομα αρσενικο;

Αποστόλη το ζητούμενο δεν είναι τι θα σου πούμε εμείς αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις εσύ.
Αν θέλεις απλά να έχεις ένα - δυο καναρίνια να σου δίνουν μελωδικά ακούσματα και όμορφα κελαηδήματα τότε να πάρεις ένα ακόμη αρσενικό.
Αν θέλεις να μπεις κι εσύ για τα καλά στην τρέλα της αναπαραγωγής και της δημιουργίας ζωής τότε να αγοράσεις θηλυκό.
Φυσικά για να μπορέσεις να αποκτήσεις απογόνους από τα πουλιά σου θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να διαβάσεις για την πορεία Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών | PetBirds είναι ένα άρθρο εξαιρετικά χρήσιμο και για τους γνώστες όσο και τους αμύητους των εκτροφών.
Αν λοιπόν μας προσδιορίσεις τους στόχους σου ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο... όσοι φυσικά μπορούμε.
 
Θα σου πρότεινα να μην επιχειρήσεις να αγοράσεις τώρα κάποιο καναρίνι είτε θηλυκό είτε αρσενικό. Τα περισσότερα προετοιμάζονται για ζευγάρωμα και όσα έχουν μείνει εκτός αναπαραγωγής σημαίνει πως έχουν κάποιο πρόβλημα. Αυτό σχετικά με αγορές από πετ σοπ. Τώρα εγω θα σου πρότεινα αν έχεις προσεγγίσει κάποιον εκτροφέα να πάρεις ένα θηλυκό. Το αίσθημα του να δίνεις ζωή και γενικά η όλη διαδικασία από το αυγό μέχρι το κλαρί είναι κάτι το μαγικό.
 
Το αίσθημα του να δίνεις ζωή και γενικά η όλη διαδικασία από το αυγό μέχρι το κλαρί είναι κάτι το μαγικό.
Είναι όμορφη εμπειρία αλλά δεν είμαστε όλοι επιδέξιοι γι αυτήν.
Νομίζω ήδη κακώς τείνει να γίνει μόδα η αναπαραγωγή, η οποία από μόνη της είναι μία σοβαρή διαδικασία που έχει να κάνει με την ζωή, τόσο των γονέων όσο και όσων νεοσσών προκύψουν.
Καλό είναι να είναι μια απόφαση σοβαρή και μελετημένη και δεύτερο βήμα αφού γνωρίζουμε αρκετά τα πτηνά που φιλοξενούμε και τις ανάγκες τους.
 
εγω θα ηθελα να παρω ενα θυλυκο αλλα πειδει τωρα αρχησα να μαθενω εχει ενα χρονο που ασχολουμε με τα πουλια και λογικα δεν θα παρω μην παει χαμενος ο κοπος και πανα απολα τα πουλικια μου μην παθουνε κακο φεν με θεωρο ακομα ετιμο σορι για τα ορθογραφικα εχω
Δυσλεξία
 
Εφόσον δεν νιώθεις ο ίδιος έτοιμος, τότε καλύτερα εφόσον θέλεις να πάρεις ένα καναρίνι, ας είναι αρσενικό να ευχαριστηθείς και κελάηδημα βρε αδερφέ!
 
Εγώ λέω να μείνει με ένα καναρινάκι αρσενικό που του τραγουδάει και για αρχή να φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί αυτό το ένα! Μετά μόλις νιώσει έτοιμος μπορεί να πάρει και δεύτερο αρσενικό ή μια καναρίτσα για αναπαραγωγή!

Πάντως μπράβο σου που δεν προτρέχεις και δεν κάνεις βιαστικές κινήσεις! Η αγορά ενός κατοικίδιου (ακόμα και ενός καναρινιού 30 γραμμάρια) είναι σοβαρή υπόθεση και δεν είναι παιχνίδι! Πρέπει να σκεφτόμαστε! Και πάλι μπράβο!
 
Back
Top