Φροντίδα Να προσελκύσω με τροφή το lovebird για να μη φοβάται τα χέρια;

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα, εδώ και 2 μέρες έχω ενα lovebird απο εκτεοφεα ταισμενο στο χερι και πλήρως εξημερωμένο, αρχικα μόλις έφτασε μετα απο κάποιες ώρες το έβγαλα εξω, καθόταν στον ώμο μου συνέχεια, αλλά με το χερι έχει ενα θέμα, δεν ανεβαίνει και αν τύχει να ανέβει πετάει γύρω γύρω, να το. Προσέλκυσε με τροφή για να το δει πιο φιλικά και να μη φοβάται τα χέρια;
 
Σε αυτή τη φάση, το μόνο που χρειάζεται το πουλάκι είναι χρόνο στο χώρο του (κλουβί) για να εγκλιματιστεί και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να περάσεις μετά από τα Χριστούγεννα σε αυτό που προσπαθείς να πετύχεις σήμερα.

Επίσης, βγάλε μια φωτογραφία το χώρο που βρίσκεται το κλουβί αλλά και το ίδιο το κλουβί για να δούμε εάν υπάρχει κάτι περισσότερο να σου προτείνουμε.

Εάν έχεις άλλα πουλιά, εκτός από ό,τι έχω αναφέρει, να δώσεις μεγάλη προσοχή στην καραντίνα.
 
Να σου ζήσει Σπύρο!
Τι ηλικία έχει το πουλάκι; Συμφωνώ απόλυτα με τον Σταύρο. Μετά την ταλαιπωρία και το στρες της διαδρομής και της αλλαγής περιβάλλοντος, ήταν πολύ βιαστικό να το βγάλεις εκτός κλουβιού και να προσπαθήσεις να το βάλεις να σου κάνει κόλπα.
Άφησε το πουλάκι να προσαρμοστεί και να μάθει το καινούργιο σπίτι του και σιγά-σιγά να το πλησιάζεις.
Βασικός κανόνας ανάπτυξης κάθε σχέσης είναι η προσέγγιση με σεβασμό.
Όλος ο χρόνος είναι μπροστά σας.
Περιμένουμε φωτογραφίες, πουλιού κλουβιού και σημείου που βρίσκεται τοποθετημένο.
 
Το πουλί είναι 4-5 μηνών,θυληκο με τεστ DNA, πριν το πάρω είδα βίντεο λεπτομερώς, έχει κόλλημα να κάθεται στον ώμο, αλλά απο οτι κατάλαβα το χερι το έχει εκλάβει ως κάτι που το γυρνάει πίσω στο κλουβί, και μόλις το πλησιάζει χερι απομακρυνεται

Και επειδή έχει μαθει να βγαίνει συχνα εξω απο πριν μόλις με βλέπει ψάχνει σαν τρελό τρύπα να βγει, είναι έξυπνο έχει καταλάβει την φιλοσοφια της πόρτας και προσπαθει να την σηκώσει με το ράμφος
 
Ωραία όλα αυτά αλλά δεν παύει να βιάζεσαι.
Χρειάζεται περισσότερη υπομονή γιατί λάθος αρχικές ενέργειες αντί να βοηθούν, βλάπτουν.
Οργανωμένα και μεθοδικά βήματα.
Ναι, πρόσεχε πόρτες και ταΐστρες είναι πολύ επιδέξιοι δραπέτες τα lovebirds, μην έχουμε δράματα :)
Βάζε μανταλάκια καλής ποιότητας για να τις ασφαλίζεις.
Ποτέ έξω από το κλουβί όταν λείπετε από το σπίτι.
 
Να χαιρεσαι την καινουρια σου φτερωτη φιλη.
Εννοειται και θελουμε φωτογραφιες! 😛
Θα συμφωνησω κι εγω οτι πρεπει να την αφησεις να ηρεμισει, ομως επειδη ειναι ηδη ημερη, προσωπικα, δεν θα την αφηνα μονο εντος κλουβιου μεχρι να μην φοβαται το χερι.
Θα την εβγαζα καθε μερα ιδια ωρα εξω, θα φροντιζα να εχω την αγαπημενη της λιχουδια και να της δινω και σιγα σιγα να της μαθω το "πανω", ωστε να ανεβαινει στο δαχτυλο μου.
Την εντολη "πανω" δεν θα την εκτελεις μονο οταν θελεις να την βαλεις στο κλουβι αλλα σε ασχετες φασεις που θα ειναι εξω ωστε να μαθει οτι απλα θα ανεβαινει στο δαχτυλο και θα παιρνει λιχουδια.
Πριν την βαλεις στο κλουβι θα την εχεις παλι στο χερι σου αλλα δεν θα την βαλεις κατευθειαν μολις ανεβει αλλα μετα απο λιγη ωρα.
Μολις την βαλεις στο κλουβι της δινεις παλι λιχουδια ή της βαζεις μια λιχουδια μεσα σε ενα μπολακι ωστε να το συνδιασει με κατι καλο.
Καλο ειναι να εχεις καποιο σταντ εξω και να την βαζεις εκει μολις την βγαζεις απο το κλουβι ωστε να μπορεις να την εκπαιδευσεις και πιο ευκολα.
Προσωπικα δεν πιστευω οτι δεν θελει χερια επειδη εχει συνδιασει οτι θα παει στο κλουβι αλλα επειδη ακομα δεν σε εμπιστευεται γι αυτο πρεπει να της εχεις προγραμμα οσο μπορεις και θα σεις οτι οταν ειναι εξω θα σε κυνγαει εκεινη για να ειναι πανω σου 😀!
 
@Spiros Papatheodorou καλημέρα! Ακριβώς τα ίδια κάνει και ο δικός μου στον ώμο αν τον βάλεις όλη την ημέρα κάθεται τα χάδια όμως δεν.. Πιστεύουν ότι θα τα βάλουμε στο κλουβί γιατί και μένα παλεύει συνεχώς να ανοίξει την πόρτα με το ράμφος.. Ίσως αν τους πάρουμε κεχρί και τρώνε από το χέρι μας να συνηθίσουν!
 
Back
Top