Αναπαραγωγή Να προτιμουμε αυγοτροφη με χαμηλα ή υψηλα λιπαρα στην αναπαραγωγη;

kostasoko

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
54
Πόλη
Χαλκιδική
καλησπερα τωρα στη περιοδο αναπαραγωγης να προτιμισουμε αυγοτροφη με χαμηλα η υψηλα λιπαρα.Βλεπ ω αλλες εχουν 5-6% και αλλες πανω απο 10%. Ποια η γνωμη σας;
 
Υποθέτω μιλάμε για καναρίνια. Υποθετικά λοιπόν μια μέση λύση θα είναι και η πιο κοινά αποδεκτή.
Αν κάνουμε χρήση αυτής της αυγοτροφής στην προετοιμασία τα λιπαρά θα εξαρτηθούν και απο την κατάσταση των γεννητόρων και την συνδρομή της εμπειρίας μας στο αν έχουμε παχιά, αδύνατα ή βαρβάτα πουλιά.
Μια άλλη διαφοροποιηση μπορεί να υπάρξει και ανάλογα με τί καναρίνια εκτρέφουμε. Πχ για τα χρώματος υποθέτω πως, σε απλά κίτρινα λιποχρωμικά το ποσοστό των λιπαρών θα το ήθελα απο την μέση και πάνω, σε απλά κόκκινα λιποχρωμικά θα το ήθελα υψηλό, σε μωσαικά θα το ήθελα, για την πρώτη φάση, να φτάσει πάτο ενώ τηρώντας μια αναλογία με τα παραπάνω, στα μελανινικά θα το ήθελα στο βαθμό μιας απλής συντήρησης.
ΥΓ:Δώσε μας κάποιο παράδειγμα των προιόντων που αναφέρεις.
 
ναι για καναρινια λιποχρωμικα κιτρινα και μωσαικα κοκκινα/κιτρινα. Η προετοιμασια εχει σχεδον ολοκληρωθει και τωρα ξεκινανε φωλιες ολα τα ζευγαρια μου. Τωρα για τα κιτρινα λιποχρωμικα εχει μια με 16%πρωτεινη και 8% λιπαρα και η αλλη 17%πρωτεινη με 12 λιπαρα. Οσο για ουδετερη για τα μωσαικα η μια εχει 17πρωτεινη και12 λιπαρα και η αλλη 17%πρωτεινη με 5%λιπαρα. Γενικα αυτες που εχω δει με αυξημενα λιπαρα ειναι πατε
 
Πχ για τα χρώματος υποθέτω πως, σε απλά κίτρινα λιποχρωμικά το ποσοστό των λιπαρών θα το ήθελα απο την μέση και πάνω, σε απλά κόκκινα λιποχρωμικά θα το ήθελα υψηλό, σε μωσαικά θα το ήθελα, για την πρώτη φάση, να φτάσει πάτο ενώ τηρώντας μια αναλογία με τα παραπάνω, στα μελανινικά θα το ήθελα στο βαθμό μιας απλής συντήρησης.

Πάς για μεταπτυχιακό στη διατροφή...😀

Εγώ δε το καταλαβαίνω αυτό. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω.
 
Εγώ δε το καταλαβαίνω αυτό. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω.
😀,ήρθε η ώρα να κάνω log out και να πάω για διακοπές! 🙄
Μπάμπη στηρίζω ένα συλλογισμό και κάνω κάποιες αναλογίες πάνω σε ένα υποθετικό ισχυρισμό. Η υπόθεσή μου είναι οτι το μέσο χρώσης είναι το λίπος. Έπειτα κάνω αναλογίες σύμφωνα με τον τύπο του καναρινιού. Δεν έχω κάποια πηγή να παραθέσω. Ξέρω ωστόσο πως αν σε ένα οποιδήποτε καναρίνι του στερήσουμε τα καροτινοειδή,θα γίνει λευκό. Υποθέτω λοιπόν πως αν ένα καναρίνι ζήσει στερούμενο κάθε λίπος πάλι λευκό θα είναι.
Τώρα γιατί κάνω αυτές τις αναλογίες ανα τύπο.
Τα κίτρινα, το κίτρινο,το έχουν στη φύση τους οπότε ζητώ κάτι στη μέση αλλά ικανό.
Τα κόκκινα, το κόκκινο, δεν το έχουν χωρίς την διαίτά τους. Παράλληλα λοιπόν με τα καροτινοειδή και την υποστήριξη που τους δίνουμε, εικάζω πως θα έπρεπε να τονίσουμε και το όχημα, το λίπος.Άρα υψηλό.
Τα μωσαικά, δεν θέλουμε να τα βάψουμε στην αρχή. Κάποιοι κακοί στο εξωτερικό ξέρεις μέχρι και τί σπόρια δίνουν. Συνεπώς, επειδή εμείς εδώ είμαστε καλοί και τα ταίζουμε, δεν θα θέλαμε τα λάθος σπόρια να βάψουν τόσο εύκολα.Αρα θα πρέπει να μην έχουν και τόσο λιπαρή διατροφή.
Στα μελανινικά,τηρούμε τα παραπάνω αλλά το κάνουμε πιο χαλαρά γιατί μας ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα.

Τώρα ή παραμύθι είναι αυτό που είπα ή δεν ξέρω και εγώ τί🙄!
Ωστόσο έχω ακούσει και την φράση ".. Αν δεν φάει νιζεράκι το πουλάκι, το λιποχρωμα δεν απλώνει τόσο καλά.." και το νίζερ βάφει κόκκινο αλλά εμείς μιλάγαμε για κίτρινα.
 
Back
Top