Αναπαραγωγή Να προχωρήσω σε δεύτερη γέννα Ιούνιο μήνα ή υπάρχει κίνδυνος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User22314
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User22314

Guest
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.Πριν 3 μέρες έχασα όλους τους νεοσσούς, δυστυχώς έζησαν 5 μέρες και μετά τους έχασα.Έβγαλα τη φωλιά τη Δευτέρα.Δεν ξέρω τι έφταιξε κάπου διάβασα από ξένους εκτροφείς ότι κακώς εβαλα grid ή μήπως κανάρα ήταν αρχάρια και δεν τα τάιζε.Εγω πάντως είδα τους προλοβούς με τροφη.Όυτε μαύρα στιγματα εντόπισα.Είδα και τα video του Giannis Misalouris στο net πολύ χρήσιμα, εξαίρετος άνθρωπος.Τώρα θέλω τη βοήθεια σας, βλέπω ότι πουλιά είναι πυρωμένα αλλά έχω βάλει το χώρισμα ο αρσενικός την έχει βατεψει παρά πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της γέννας και μέχρι να βάλω το χώρισμα.Επειδη στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με την απώλεια μπορώ να προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια τώρα Ιούνιο μήνα ή υπάρχει κίνδυνος.Δεν θέλω ν ρισκάρω από την αλλη βλέπω ότι έχουν διάθεση.Ευχαριστω.
 
@vag18 κοίταξε να δεις εγω πιστεύω προλαβαίνεις μια γέννα. Δεν έχω εμπειρία τώρα πήρα το πρώτο μου ζευγάρι και το έβαλα να ζευγαρωσει πριν μια βδομάδα και μέχρι τώρα πάνε όλα καλά 3 αυγουλακια έχουν κάνει (μέχρι τώρα) σου προτείνω να τα βάλεις αλλά κάνε ότι πιστεύεις είναι καλύτερο για αυτά.
 
Οχι, είναι αργά. Η αναπαραγωγική περίοδος έφτασε στο τέλος. Σε λίγο θα αρχίσει η περίοδος της πρερρόροιας. Άλλωστε, απ' ότι κατάλαβα, είσαι από Κρήτη, άρα με υψηλότερες θερμοκρασίες. Τα πουλιά θα δεινοπαθήσουν. Πρεπει να ηρεμήσουν για να ανταπεξέλθουν στη δυσκολη φαση αλλαγής πτερώματος. Άφησέ τα να ξεκουραστούν.
 
καλησπερα θα ελεγα οτι ειναι πολυ οριακα ειμαστε μεσα Ιουνιου αν η προσπαθεια γινοταν
τελη Μαιου θα σου ελεγα "ναι"
με επιφυλαξη λεω το εξης ...εφ οσον ειναι δευτερη προσπαθεια και το επιθυμεις και τα καναρινακια
ειναι σε καλη κατασταση δηλαδη ζωηρα και με διαθεση μπορεις να τα αφησεις να κανουν αλλη μια προσπαθεια
μην βαλεις χωρισμα φροντισε να μην υπαρχει πολυ ζεστη στο χωρο ( εσωτερικο η εξωτερικο)
εαν τα πανε καλα και μεγαλωσουν οι νεοσσοι θα φτασεις τελη ιουλιου
 
Επειδη στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με την απώλεια μπορώ να προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια τώρα Ιούνιο μήνα ή υπάρχει κίνδυνος.Δεν
Η γνώμη μου συνοψίζεται στο οτι δεν είναι τόσο το θέμα του κινδύνου απο το περασμένο της εποχής(που υπάρχει), όσο η άγνοια του λόγου της απώλειας, της προηγούμενης προσπάθειας. Πώς θα πάς σε μια νέα προσπάθεια αν δεν ξέρεις τι πήγε στραβά στην προηγούμενη ; Τι θα διορθώσεις ώστε να μην έχεις τα ίδια ; Θα ελπίζεις απλά στην καλή τύχη ;
 
@Dimnik έχεις δίκιο αλλά τα έβαλα την προηγούμενη Δευτέρα και όχι απλά δεν κάνει ζέστη εδώ τα έβαλα εχθες μέσα γιατί έβρεχε και εκανε πολύ κρύο και φοβήθηκα μην πάθουν τίποτα στο χωριό γενικά που μένω είναι ποιο κρύα από ότι στο Ηράκλειο.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις όλων σας.Απ τη μικρή μου πείρα ψείρα δεν υπήρχε β) ούτε μαύρη τελεια γ) τα είδα ταισμενα άρα το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι κάποια απόφραξη η διάτρηση λόγω grid? ίσως κάποιο μικρόβιο δεν ξέρω κάτι άλλο να υποθεσω.Απλα είναι πυρωμένα τώρα και στεναχωριέμαι ν τα βλέπω έτσι απ' την άλλη είναι και κοντά στην περίοδο πτερροροιας και λέω να μη ρισκάρω επιπλέον.Οι Γονείς είναι υγιείς και ενός έτους περίπου.ΥΓ.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να χάθηκαν 5 πουλάκια από γκριτ.

Επίσης το πότε θα βάλουμε στοπ στις γέννες δεν έχει να κάνει μόνο με τη ζέστη ή με την εξάντληση των γονιών ή με το μέχρι πότε θα είναι πυρωμενα. Έτσι θα φτάναμε Σεπτέμβρη.

Πρέπει να σταματάνε εγκαίρως για να κάνουν στο σωστό χρονικό διάστημα πτεροροια και γενικά να έχουν σωστό χρονοδιάγραμμα μέσα στη σεζόν κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Γιατί μετά θα ανοίξεις θέμα για το ότι θα κάνουν πτεροροια το Νοέμβριο.

Επίσης, αν έχεις ήδη αποφασίσει μέσα σου ότι θα προχωρήσεις, οι δικές μας γνώμες περισσεύουν.
 
Διάβασα όλες τις απαντήσεις και μέσω αυτών αποφάσισα ν μην προχωρήσω σεβόμενος όλες τις γνώμες ειλικρινά ήμουν στο 50-50 διάβασα τα post κ αποφάσισα να μη ρισκάρω.Οσο για την αιτία δεν γνωρίζω το μόνο που μπορουσα ν κάνω ήταν να πάω σε πτηνιατρο φίλο μου είπε για νεκροψία αλλά δεν ήθελα δεν ήμουν σε θέση.Το μέλος mgerom έχει δίκιο σε αυτό που λεει χωρίς ν γνωρίζω τα αίτια θ ήταν λάθος ν προχωρησω,όπως και κάποια άλλα μέλη ότι η αναπαραγωγική περιοδο έχει τελειωσει ή ότι ειναι πολύ οριακα.Ευχαριστω όλους για τη γνώση σας,όπως είπα και πριν δεν είμαι experct.
 
Κάτι τελευταίο να τα αφήσω στη ζευγαρωστρα με το χώρισμα η να τα βάλω σε ξεχωριστά κλουβιά.Τι είναι καλύτερο ?
 
@vag18 μεγαλύτερα κλουβιά;
[automerge]1623874307[/automerge]
Αν είναι μεγαλύτερο το κλουβί η γνώμη μου είναι να βάλεις το ένα στο άλλο κλουβί και να αφήσεις στην ζευγαρωστρα χωρίς χορισμα το άλλο καναρινι.
 
Back
Top