Αναπαραγωγή Να προχωρήσω σε τρίτη γέννα ή θα έχω πρόβλημα με την κανάρα;

paolo222

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
44
Πόλη
Λαμία
Καλησπέρα.τα καναρίνια μου είναι στο τέλος της δεύτερης γέννας μπορώ να προχωρήσω σε Τρίτη γέννα η θα έχω πρόβλημα με την καναρα ?
 
Νομίζω μέχρι τρεις πρέπει αλλά καλυτερα ν αφήσεις ένα διάστημα ανάμεσα για να ξανά παρει τα πάνω του κατάλαβες.
 
Εγώ πάλι θα σου πω το αντίθετο. Αν υποθέσουμε ότι ξεκινάς μια ακόμη γέννα, ο απογαλακτισμός χονδρικά θα γίνει στα τέλη Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις μεγάλες ζέστες οι γονείς θα έχουν φουλ δουλειά για να μεγαλώσουν τα μικρά. Άρα θα είναι εξουθενωμένοι. Και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η περίοδος της πτερόρροιας, η οποία είναι ιδιαίτερα επίπονη για αυτά. Το θέμα για εμένα είναι τα πουλιά να είναι υγιή. Του χρόνου, αν θέλεις, μπορείς να προσπαθήσεις και να ξεκινήσεις νωρίτερα.
 
Καλησπέρα.τα καναρίνια μου είναι στο τέλος της δεύτερης γέννας μπορώ να προχωρήσω σε Τρίτη γέννα
Καλύτερα Όχι, θα πέσεις μέσα στις ζέστες του Ιουλίου, είναι καλύτερο να αφήσεις τους γονείς να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την καλοκαιρινή πτερόρροια.
 
Καλησπέρα τελικά δεν πρόλαβα να τα χωρισω και η καναρα μου έκανε αυγό τι να κάνω να την αφήσω να βγάλει και τα υπόλοιπα και να τα πετάξω μετά η να την αφήσω κανονικά να τα κλωσισει.πειτε μου την γνώμη σας
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@paolo222
Δεν είμαι ειδικός στις αναπαραγωγές ,όμως διαβάζοντας νομίζω ότι πρέπει να κάνεις τα εξής:
Τα αυγά τα αφαιρείς και τα κάνεις αντικατάσταση με ψεύτικα.
Την αφήνεις λίγες μέρες να κλωσσαει τα ψεύτικα αυγά και μετά αφαιρείς την φωλιά.

Thread 'Διακοπή της αναπαραγωγής καναρινιών' https://community.petbirds.gr/threads/Διακοπή-της-αναπαραγωγής-καναρινιών.32795/
 
Προσωπικά, και αν η κανάρα ήταν σε καλή κατάσταση, θα αποτολμούσα να την αφήσω να επωάσει κανονικά τα μικρά της και να τα μεγαλώσει έως να φτάσουν στην ηλικία στην οποία ταΐζει κυρίως ο αρσενικός. Έπειτα (και οπωσδήποτε πριν ζευγαρώσει ξανά) θα τη χώριζα από τα μικρά και θα τα άφηνα με τον πατέρα τους. Θεωρώ ότι είναι κρίμα να χάνονται εν' δυνάμει ζωούλες.
Παρόλα αυτά, αν αποφασίσεις τελικά να μην την αφήσεις να προχωρήσει στην επώαση, καλό θα ήταν να μην ξεκινήσει η ίδια η επώαση, επομένως κάθε πρωί θα πρέπει να παίρνεις τα αυγά (και ιδανικά να τα αντικαθιστάς όπως σου γράφει ο Βάιος με ψεύτικα αυγά). Και φυσικά θα την χωρίσεις από το ζευγάρι της άμεσα.
 
Back
Top