Γενικά Να σας συστήσω τον Ντιούη (budgie)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lioui

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2020
Μηνύματα
176
Πόλη
Λάρισα
Καλημερα
Να σας συστήσω τον Ντιουη!
Είναι λίγο μαζεμένος ! Δεν έφαγε ακόμη!
Ο Λιουη από την στιγμή που βγηκε από το σπίτι του , έχει καρφωμένο το βλέμμα του στον νέο!έκανε δύο αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το κλουβί του Ντιουη ο οποίος ψιλοτρομαξε!
Ο Λιουη από την άλλη βγάζει κάποιες κραυγές σαν να λέει "εγώ είμαι το αφεντικό " αλλά τώρα είναι πάνω μου και πίνουμε καφέ και αδιαφορεί για το νέο μέλος!

Από τον Ντιουη ακούσαμε την φωνή του μόνο όταν τρόμαξε λίγο! Όλη την άλλη ώρα απλά παρατηρεί ! Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ανοιγοκλείνει συνέχεια το στόμα του σαν να αναπνέει γρήγορα!
Επισης παρατήρησα πως από το μεσαίο του το δάχτυλο είναι σαν να του λείπει ένα νύχι!
 

Συνημμένα

  • IMG_20210918_100236.webp
    IMG_20210918_100236.webp
    45,9 KB · Προβολές: 27
  • IMG_20210918_100212.webp
    IMG_20210918_100212.webp
    53,3 KB · Προβολές: 25
  • IMG_20210918_101407.webp
    IMG_20210918_101407.webp
    69,7 KB · Προβολές: 26
Πολύ ωραίο και ξεχωριστό χρώμα έχει. 😍 Αλλά γνώμη μου καλύτερα θα ήταν ένα δεύτερο κοκατιλ. Μπορεί να τα πηγαίναμε πολύ καλά μεταξύ τους και να τα έβαζες και σε ίδιο κλουβί. Εγώ είχα δύο κοκατιλ στο ίδιο κλουβί και είχανε πλάκα, τι γέλιο όταν το αρσενικό δάγκωνε το ποδαράκι του θυληκου για να το πειράξει 😄 Αλλά όπως και να χει εσύ ξέρεις, να το χαίρεσαι καλή αρχή να έχετε.
 
Να είναι πάντα γερός και να τον χαίρεσαι! Είναι υπέροχος! 😍🧿🙂 Να περνάτε τέλεια όλοι μαζί! Υ.Γ. Βλέπεις όμως πως στο ίδιο δωμάτιο είναι δύσκολο να τηρηθεί η καραντίνα. Θα πρότεινα όταν ο Λιούι βγαίνει από το κλουβί του ο Ντιούι να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.
 
Πολύ όμορφος!
Όντως μοιάζει σαν να λείπει ένα νυχάκι άλλα αν σε λίγο καιρό δεις ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται καλό θα ήταν το θέμα να κοιταχτεί.
Να σου ζήσει! (:
 
Σασ ευχαριστώ όλους !

Λοιπόν ,ο ντιουη εχθές έδειξε τα πρώτα σημάδια εξοικείωσης στο νέο του σπίτι καθώς ήπιε λίγο νερό , έφαγε πολύ πολύ λίγο αλλά το κυριότερο , περιποιοτανε τον εαυτό του και πήρε έναν μεσημεριανό υπνακο!

Σήμερα το πρωί λοιπόν μόλις ξύπνησε , με άφησε να βάλω χέρι για να του αλλάξω νερό και έπεσε με τα μούτρα στο φαγητό!
Όλη αυτήν την ώρα ο Λιουη ξεσήκωνε την γειτονιά με το τραγούδι του και κοιτούσε με μισό μάτι τον Ντιουη από την άλλη άκρη του σαλονιού!

Και εκεί που το πήραμε απόφαση οτι ο ντιουη είναι μουγγός , ξεκίνησε την πάρλα! Μιλάμε όμως για πολύ πολύ πάρλα ! Ο Λιουη μόλις τον πρώτο άκουσε παράτησε ότι έκανε και δεν έκανε και έτρεξε σπίτι του να κρυφτει!
Τώρα το σπίτι είναι σαν γήπεδο! Από την μια πλευρά λέει ο ένας τα συνθήματα του, σταματάει , και ξεκινάει τα συνθήματα ο άλλος από την άλλη πλευρά του σαλονιού!

Τρέλα!
 
Τώρα το σπίτι είναι σαν γήπεδο! Από την μια πλευρά λέει ο ένας τα συνθήματα του, σταματάει , και ξεκινάει τα συνθήματα ο άλλος από την άλλη πλευρά του σαλονιού!
Όταν πρώτο διάβασα το θέμα σου το πρώτα πράγμα που σκέφτηκα πως θα συμβεί ήταν αυτό.😂
 
Παιδιά βοηθήστε με λίγο με την καραντίνα! Κατανοώ το νόημα της καραντίνας για την μετάδοση των μικροβίων! Μετά την μια εβδομάδα τι; Μπορώ να φέρω σε πιο κοντινή απόσταση τα κλουβια από τα πουλάκια; Πρέπει να δω κάτι που θα μου δώσει το πράσινο φως λήξης της καραντίνας; Είναι κάτι που κάνω πρώτη φορά! Έως τώρα όλα πάνε καλά και με τα δύο πουλάκια μου! Είναι και δείχνουν χαρούμενα!
 
@Lioui Θεωρητικα δεν πρεπει να βρισκονται στον ιδιο χωρο να εχουν τον ιδιο αερα δηλαδη για 40 μερες. Αποτι εχω καταλαβει εχουν βρεθει στον ιδιο χωρο σωστα?
 
@HxC είναι στο ίδιο χώρο αναγκαστικά αλλά σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους , βοηθάει όμως ο καιρός και ο χωρός αερίζεται συνέχεια πρωί βράδυ! Δηλαδή ανοιχτή μπαλκονόπορτα συνέχεια χωρίς βέβαια τα πουλιά να είναι εκτέθημενα σε ρεύμα αέρα!
 
Περιμενε να μας απαντησει καποιος πιο εμπειρος αλλα νομιζω οτι δεν ισχυει η καραντινα σε αυτες τις συνθηκες.
 
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά να περιμένεις το μέγιστο δυνατό διάστημα μέχρι το σαρανταήμερο, ούτως ώστε αν είναι να βγει κάποιο κουσούρι στο πουλάκι να βγει χωρίς να επηρεαστεί το άλλο και το αντίθετο. Μετά από αυτό το διάστημα θα έχει εγκλιματιστεί, θα απαλλαγεί από το στρες, θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό του και πλέον θα μπορείς να τα βάλεις μαζί.
 
θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό του και πλέον θα μπορείς να τα βάλεις μαζί.

Πρόκειται για 2 πουλιά διαφορετικών ειδών, κοκατίλ και μπάτζι. Καλύτερα να μείνουν χωριστά στα κλουβιά του το καθένα.
 
@Φοίβος εννοείτε ότι θα μείνουν σε ξεχωριστά κλουβιά! Εννοώ να φέρω πιο κοντά τα κλουβια τους μετά την καραντίνα!
 
Παιδιά σήμερα ο Λιουη πλησίασε μόνος του το κλουβί του ντιουι από ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ! Ο μικρός ενώ τις πρώτες ημέρες φοβοτανε, σήμερα έμεινε ατάραχος! Ίσα ίσα που κάθε μέρα έχουνε και συνομιλίες από απόσταση!

Σασ παρουσιάζω και το νέο πάρκο που τους έφτιαξα! Αν έχετε και καμιά ιδέα με τι να το εμπλουτίσω δεκτή!
 
Back
Top