Ασθένειες Να συνεχίσω τη θεραπεία με κρέμα στα πόδια του καναρινιού μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MatNina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MatNina

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2018
Μηνύματα
38
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα, ειμαι η Μαρια και ειμαι νεο μελος. Εφερε ο φιλος μου δυο καναρινια στο σπιτι και εγω δεν εχω ιδεα για τη φροντιδα τους :/ Ευτυχως διαβασα πολλα πραγματα εδω μεσα αλλα εχω και μια απορια. Το ενα εχει λεπια στα ποδια του(αληθεια τι pet shop ειναι αυτα που στα πουλανε ετσι 😉 και του εχουμε βαλει για 6 μερες ηδη τη κρεμα, ομως δεν εχει περασει πληρως και επειδη αυτα φαινεται να θελουν να κανουν φωλια τους μας ειπαν εαν ειναι στη φωλια να μην βαζουμε πολυ χερι μεσα. Να συνεχισω την κρεμα; και μεχρι να φυγει τελειως;
 
Μαρία, εκ παραλλήλου, άνοιξε και ενα καινούριο θεμα στο πεδίο αναπαραγωγή καναρινιων, για να συζητήσουμε σχετικά, διότι όπως τα περιγράφεις τα πραγματα, το οτι θέλουν να κάνουν φωλιά δλδ, προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να σου δώσουμε κάποιες απαραίτητες πληροφορίες.
 
Τι κρέμα είναι αυτή;

beaphar epithol

Μαρία, εκ παραλλήλου, άνοιξε και ενα καινούριο θεμα στο πεδίο αναπαραγωγή καναρινιων, για να συζητήσουμε σχετικά, διότι όπως τα περιγράφεις τα πραγματα, το οτι θέλουν να κάνουν φωλιά δλδ, προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να σου δώσουμε κάποιες απαραίτητες πληροφορίες.

Μας ειπε ο petshopας να μην βαζω χερι αμα βαζω φωλια και πρωτα να το γιατρεψω. Οποτε δεν εχω βαλει φωλια και ξενερωσαν... (εαν καταλαβα καλα 😛 )
 
Ωραία. Μια χαρά είναι η κρέμμα, αν υποθέσουμε βέβαια ότι έχουν ακάρεα των ποδιών, στο οποίο θα βοηθούσε αν μας έβαζες μια φωτογραφία καθαρή των ποδιών. Επιπρόσθετα όμως προς τη θεραπεία, θα ήταν καλό κάθε νύχτα να αντικαθίστανται οι πατήθρες των πτηνών και οι ταΐστρες τους εφόσον κι αυτές έχουν πάτημα, με νέες πλυμμένες και να πλένεται σχολαστικά και η σχάρα, για όσο κρατά η θεραπεία με επιθολ. Έτσι τα πόδια τους δεν θα επανα προσβάλλονται από τον ίδιο παράσιτο και η θεραπεία θα γίνει επιτυχής με μεγαλύτερη πιθανότητα (ενώ ο κίνδυνος υποτροπής θα μειωθεί).
Οποτε δεν εχω βαλει φωλια και ξενερωσαν... (εαν καταλαβα καλα 😛 )
Ως προς αυτό, το ζευγάρωμα δλδ, άνοιξε νέο θέμα.
 
Απο τοτε που ξεκινησες να βαζεις κρεμα στα ποδια εχεις δει βελτιωση; Θα σου ηταν ευκολο να μας ανεβασεις μερικες φωτογραφιες απο τα ποδια με τα ακαρεα;
 
Ωραία. Μια χαρά είναι η κρέμμα, αν υποθέσουμε βέβαια ότι έχουν ακάρεα των ποδιών, στο οποίο θα βοηθούσε αν μας έβαζες μια φωτογραφία καθαρή των ποδιών.
Ευχαριστω για την απαντηση! Και βαζω και στο αλλο καναρινακι ε; Απο εκει που το πηρα μου ειπαν τι προβλημα εχει στα ποδια... Παρεπιπτοντως, πως καθαριζω τη σχαρα; Το κλουβι τους ειναι αυτο με τα κλιπς στο πλαι και αφαιρειται το πρασινο κατω αλλα φοβαμαι να το καθαρισω με τα πουλακια μεσα... Ξερετε και κατι απολυμαντικο για το κλουβι;
 
Και βαζω και στο αλλο καναρινακι ε; Απο εκει που το πηρα μου ειπαν τι προβλημα εχει στα ποδια...
Μερικες φωτογραφιες των ποδιων και θα σου πουμε αν χρειαζονται τετοια περιποιηση. :)

Παρεπιπτοντως, πως καθαριζω τη σχαρα; Το κλουβι τους ειναι αυτο με τα κλιπς στο πλαι και αφαιρειται το πρασινο κατω αλλα φοβαμαι να το καθαρισω με τα πουλακια μεσα..
Θα σου προτεινα να πας να παρεις ενα κλουβι με σχαρα και συρταρι για να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη στον καθαρισμο.

ξερετε και κατι απολυμαντικο για το κλουβι;
Με Απλο σαπουνι και ενα σφουγγαρι θα καθαριζεις τη σχαρα που γεμιζει συνηθως κουτσουλιες. Με συχνοτητα μια φορα την εβδομαδα.
 
εχει και συρταρακι που βαζουμε εφημεριδα(εαν εννοεις αυτο)
Εχει συρταρι ή πάρο, το θέμα είναι πως για να το καθαρισεις πρεπει να σηκωσεις ολο το κλουβι και να αναστατωσεις τα πουλια. Αυτο το κλουβι που σου λεω εγω είναι ευρυχωρο για 2 καναρινια και αλλαζεις το υποστρωμα χωρις να ενοχληθουν τα πουλια. Μπορεις να το βρεις αν σε ενδιαφερει μς 17-20 ευρω.
Όσο για την εφημεριδα επειδη τα καναρινια ερχονται σε επαφη με αυτη και το μελανι δεν τους κανει καλο να προτιμησεις το χαρτι κουζινας.
 
Image-1_600x800.webp Image-3_600x800.webp Image-4_600x800.webp rsz_image_m_.webp

Αυτα ειναι :)

Image_240x320.webp και το κλουβι με ανοιγμενο συρταρι.
Αυτο με το μελανι το διαβασα κι εγω εδω και στην επομενη αλλαγη θα βαλουμε χαρτι :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για το κλουβί εννοεί κατι σαν αυτο https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
α ναι ειναι οντως πολυ πιο μεγαλο και ωραιο! αμα μας κανουν παιδακια το σκεφτομασταν για τετοιο...
για την αλοιφη τελικα τι λετε; Ηδη χθες ηταν η 7η μερα και βλεπω καλη εξελιξη στα ποδαρακια του.
 
Συνέχισε την κρέμα για λίγες μέρες ακόμα αλλά θα πρέπει να κόψεις και τα νύχια τους. Θα πας τα νύχια κοντά στο φως και θα δεις το αιμοφόρο αγγείο και θα προσέξεις να κόψεις από εκεί που τελειώνει και κάτω.

Όσο για το κλουβί είναι μικρό ακόμα και για ένα καναρίνι.. σκεφτείτε να κάνετε την επένδυση των 17 € από τώρα.. Θα σε διευκολύνει αρκετά κυρίως στην αναπαραγωγή.
 
Αληθεια; και του το εδωσαν για διπλο, μαλλον επειδη χωριζετε στη μεση :/ Παιδια δεν κοβω νυχια, ουτε στη γατα μου δεν το κανω που με εχει συνηθησει και τοσα χρονια... Μα γιατι να τους τα κοψω;
Εαν αναπαραχθουν μετα τα τοσα καναρινια τι τα κανεις; Τους πηραμε φωλια επειδη επεμεινα εγω γιατι δεν ηθελα να μπλοκαρω ουσιαστικα τη φυση οχι γιατι θελω να μου γεννησουν... Και βασικα εαν μπροουσα να τα στειρωσω θα το ειχα κανει αλλα ξερω οτι δεν γινεται...
 
Μα γιατι να τους τα κοψω;
Είναι θέμα πρώτον υγείας του πουλιού όσο μεγαλώνουν θα στρίβουν κιόλας και με αύξηση των πιθανοτήτων για μόλυνση από μύκητα βακτήρια κτλ όσο και τυπική να είσαι στην καθαριότητα. Δεύτερων δεν θα μπορούν να αγκαλιάσουν σωστά την πατηθρα και θα αρχίσουν προβλήματα
Τρίτον η πιθανότητα τραυματισμού γιατί κάπου θα πιαστούν τα πόδια τους ( θα μαγκοσουν ) είναι μεγάλη μέσα στο κλουβί και θα έρθουν τα χειρότερα!
Τέταρτον στις αναπαραγωγες είναι μεγάλο μείον γιατί αφενός ο αρσενικός δεν μπορεί να βουτήξει σωστά την θηλυκια και αφετέρου το θηλυκό μπορεί καταλάθος να τρυπα τα αυγά !
Εαν αναπαραχθουν μετα τα τοσα καναρινια τι τα κανεις;
Αν δεν ξέρεις τι να τα κάνεις δεν προχωράς σε αναπαραγωγή!
δεν ηθελα να μπλοκαρω ουσιαστικα τη φυση οχι γιατι θελω να μου γεννησουν...
Δεν υφίσταται αυτό μιλάμε για πτηνά η θηλυκια είτε με αρσενικό είτε όχι αυγά θα κάνει μόλις έρθει ο καιρός της, μπορεί λοιπόν να τις δώσεις φωλιά και να κάθεται σε άσπορα αυγά να της περάσει ο καημός! Τα κρατάς σε διαφορετικά κλουβιά για να μην έρθουν σε επαφή και απολαμβάνεις το κελάηδισμα του αρσενικού !
Δεν είναι παπαγαλάκια να θέλουν παρέα! Ακόμα θα μπορούσες να πάρεις μόνο ένα αρσενικό ή δύο σε διαφορετικά κλουβιά ! Τώρα αν δεν θες να τα χωρίσεις και προχωρήσουν από μόνα τούς τότε καλό είναι να προμηθευτείς με ψεύτικα αυγά και να τα αντικαταστησεις μόλις κάνουν αυτά τα δικά τούς!
 
Μαρία, εφόσον δεν θέλεις απογόνους, τότε πρέπει να χωρίσεις τα πουλάκια, όπως σου λέει ο Σταμάτης. Εγώ θα συμπληρώσω...άμεσα, διότι τώρα είναι η εποχή του ζευγαρώματος. Οπότε πάρε από ένα άνετο κλουβί (60 πόντοι μήκος είναι μια χαρά), με δυνατότητα χωρίσματος (ώστε να προσαρμόζεις το χώρισμα όταν επεμβαίνεις μέσα στο κλουβί για να βάλεις μπανιέρα πχ, χωρίς να έχεις τον κίνδυνο να σου φύγει το πουλί), χώρισέ τα σε διαφορετικά κλουβιά, να μην βλέπουν το ένα το άλλο, ώστε και ο αρσενικός να σου κελαηδά, και να μην κολλήσει ακάρεα το ένα το άλλο, και κατά τα άλλα πορεύσου έτσι όπως σου λένε πιο πάνω, χωρίς φωλιά, και όταν κάνει το θηλυκό αυγά, το συζητάμε περαιτέρα, αλλά τουλάχιστον αυτά θα είναι άσπορα και θα το ξέρεις ότι δεν πετάς εν δυνάμει ζωούλες.
Ως προς τα νύχια, διάβασε αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-των-καναρινιών.18825/ και αν δεις ότι πραγματικά δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου ή με κάποιον άλλον, πες μας που μένεις και ίσως βρεθεί κάποιο μέλος μας να διατεθεί να συναντηθείτε και να κόψει τα νύχια τους δείχνοντάς σου πόσο απλό είναι.
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες δεν εχω ιδεα απο πουλια! Νομιζα οτι οπως στη γατα καποια στιγμη σπανε λιγο ετσι και στα πουλια. Θα παω εαν ειναι σε πτηνιατρο να το κανει. Απο την αρχη που μου τα εφερε ηθελα να τα παω για να δω εαν ειναι υγιεστατα ωστε να τα κρατησουμε.Αλλα δυστηχως ειδα οτι ειναι σπανιο καποιος κτηνιατρος να ξερει καλα. Βρηκα εναν εδω και θελα να τα παω μετα το Πασχα. Αυτο μωρε ηθελα κι εγω να μη βασανιζεται το καημενο. Ελα μωρε κριμα ειναι να τα χωρισω, αφου φαινεται οτι κοιμουνται και μαζι μαζι διπλα διπλα. Δεν ξερω εαν κελαηδαει να πω την αληθεια, σαν να μιλανε ειναι... Δεν ηξερα για τα ψευτηκα αβγα, αυτο θα κανω! Μας ειπε και καλα ο petshopας εαν γεννησουν να του τα δωσουμε αλλα δεν ψηνομαι -.-"
Κατα τ'αλλα καθαριζω τις πατιστρες καθε βραδυ οπως μου ειπατε και βλεπω μεγαλη βελτιωση. Το συγκεκριμενο κλουβι που εχουμε εχει χωρισμα και ετσι καταφερνουμε να τα πιανουμε οταν τους βαζουμε κρεμουλα.
 
Back
Top