Αναπαραγωγή Να τα αφήσω να κάνουν γέννα;

Σκουφατος7

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2014
Μηνύματα
38
Πόλη
Αθήνα
Δεν υπάρχει χρόνος πλέον για την ανατροφή των μικρών. Είναι προτιμότερο να τα χωρίσεις.
Σταυρο οταν λες δεν υπαρχει χρονος για την ανατροφη των μικρων ! Η θυληκια μου εχει 2 αυγα και περημενω και τα επομενα! Τι προβλημα θα εχω στην ανατροφη αφου ο καιρος ειναι καλος για κανα 2 μηνες ακομα;!
 
Ναι, ο καιρος ειναι καλος αλλα και η θερμοκρασια στα υψη. Οσο να ναι η ανατροφη μικρων και το κλωσσημα μεσα σε τοση ζεστη ειναι ζορικη και κουραζει την καναρα. Και επισης τα πουλια σε λιγο ετοιμαζονται για πτεροροια..
 
Ναι, ο καιρος ειναι καλος αλλα και η θερμοκρασια στα υψη. Οσο να ναι η ανατροφη μικρων και το κλωσσημα μεσα σε τοση ζεστη ειναι ζορικη και κουραζει την καναρα. Και επισης τα πουλια σε λιγο ετοιμαζονται για πτεροροια..
Αν της βαζω συνεχεια βιταμηνες; Και αβγο; Κριμα ειναι να της παρω τα αυγα!
 
Τα έχεις σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο;
Σε βεραντα αλλα ειναι με σκεπη και η μονη πλευρα που βλεπουν εξω ειναι στην μερια της φωλιας... Αλλα δεν την βλεπει πολυ ο ηλιος! Μονο μετα τις 19:00 !
 
Και πάλι δεν είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες. Μην προχωρήσεις σε γέννα κατά τη γνώμη μου θα κάνεις κακό στα πουλιά σου.
 
Και πάλι δεν είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες. Μην προχωρήσεις σε γέννα κατά τη γνώμη μου θα κάνεις κακό στα πουλιά σου.
Καλως φιλε μου.. Θα της τα παρω και θα τα χωρισω .. Ευχαριστω .
 
Πόσες μέρες τα κλωσάει; Πόσα αυγά; Είναι η πρώτη γέννα για φέτος;
Εκανε την Δευτερα το πρωτο και σημερα το δευτερο. Ναι πριν 3 εβδομαδες τα πηρα και ειναι η πρωτη τους γεννα, αν το ηξερα δεν θα τα εβαζα.. Κριμα παντως..
 
Άρα δεν έχεις κάνει ούτε διατροφική προετοιμασία.. Έκανε σήμερα το δεύτερο που σημαίνει αύριο και μεθαύριο θα κάνει κι άλλα δύο, δηλαδή τα μικρά θα βγουν αρχές Ιουλίου και όταν θα απογαλακτιστούν θα ξεκινάει η πτερόροια.. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να αφήσεις τη θηλυκιά λίγες μέρες να τελειώσει την ωοτοκία, να τα κλωσήσει και μετά βγάζεις αυγά και φωλιά και χωρίζεις το ζευγάρι. Και του χρόνου με καλή προετοιμασία και πιο νωρίς θα τα ζευγαρώσεις! 😉

Αλλά ας πουν και οι υπόλοιποι την άποψή τους!
 
Γεια σου Θοδωρή! Το ξέρω ότι σε ενθουσιάζει πολύ η διαδικασία της αναπαραγωγής των πουλιών, αλλά δεν μπορούμε να τα βάζουμε να μπαίνουν σε αυτήν την δοκιμασία όποτε θέλουμε. Θα ήθελα να σου επισημάνω μερικά σημαντικά πράγματα που σου εξασφαλίζουν υγιή πουλιά και επιτυχημένη αναπαραγωγή:
1ον) Τα πουλιά τα έχεις μόλις τρεις εβδομάδες. Επομένως δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος να συνηθίσουν στο νέο περιβάλλον και τον τρόπο που τα φροντίζεις( συχνότητα καθαριότητας, διατροφή, τον χώρο που θα τα έχεις).
2ον) Το πιο σημαντικό και ζωτικής σημασίας στάδιο για τα πουλιά είναι η διατροφική προετοιμασία. Τι είναι αυτό; Είναι μια δίμηνη διαδικασία όπου στα πουλιά προσφέρεται ένα ευρύ διαιτολόγιο, ώστε να αφομοιώσει ο οργανισμός τους τα απαραίτητα συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στην αναπαραγωγή.
3ον) Σε εξωτερικό χώρο η αναπαραγωγή των πουλιών ξεκινάει τέλη Μαρτίου και τελειώνει τέλη Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τέλη Ιουνίου πρέπει να απογαλακτιστούν οι νεοσσοί της τελευταίας γέννας. Άρα τώρα για μία γέννα είναι πλέον αργά. Τώρα κάνε αυτό που σου είπε η Αλίκη και μετά από αυτό χώρισε το ζευγάρι και άσε τη θηλυκιά να ξεκουραστεί και να δυναμώσει με καλή διατροφή πλούσια σε αυγό και λαχανικά και δώσε της άφθονα μπάνια για να ανακουφιστεί.

Ελπίζω να φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μου! Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! Φιλικά πάντα!
 
Γειά σου Θοδωρή. Άκουσε τα παιδιά και εγώ είχα λαχτάρα και έκανα μεν τις απαραίτητες διαδικασίες αλλά άρπα κόλα, ήμουν και ένα μήνα μπροστά. Τα αποτελέσματα 1 πουλάκι 6 ημερών, από τα 4 αυγα. Ένα έσπασε άλλο δεν έβγαλε κτλ. Μετά αρχίζεις τα (γιατί το ένα πήγε στραβά και γιατί το άλλο;)
Το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που μετανιώνεις που τα έβαλες να κάνουν αναπαραγωγή

Τώρα αυτό που λέμε : Ότι αφού δεν πρέπει τότε γιατί η φύση επιλέγει να μπουν σε αυτή την διαδικασία τόσο αργά!
Εγώ πιστεύω πως τα πουλιά μας δεν είναι και τόσο στη φύση..
 
Ευχαριστω για την βοηθεια!
Το ξερω για την προετημασια οτι ειναι σημαντικη και για αυτο πηρα μικρα πουλακια φετος για να τα εχω ετοιμα του χρονου απλως αυτα ηταν περσυνα και ειπα να κανω μια προσπαθεια! Ευχαριστω!
 
Back
Top