Αναπαραγωγή Να τα αφησω να ζευγαρωσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Themis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Themis

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2008
Μηνύματα
87
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Καλιμερα σε ολους

Ρε παιδια εφτασε στα χερια μου ενα καναρινη κ μια καναρα.
Τα πουλια ηταν απο διαφορετικο ιδιοκτητη δεν ειχαν ηδωθει ποτε ξανα.
Μολις τα εβαλα στην ζευγαρωστρα κ αρχισα να φτιαχνο ενα χειροποιητο χωρισμα τα ειδα να φιλιουντε κ να ταιζοντε.
Μου εκανε τεραστια εντυπωση γιατι τα πουλια εμειναν μαζι λιγοτερο απο 20λεπτα.
Μαλιστα ο αρσενικος εκανε κ διαφορα κολπα για να την εντυπωσιασει(οπως ανοιγε τα φτερα του λες κ ηταν Αετος 😛)
Στην αποθηκη που εχο ολα τα πουλια η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 4-5 βαθμους(λογο του παγετου) αλλα σημερα που η μερα ειναι καλυτερη η θερμοκρασια εφτασε εντος αποθηκης τους 10-12βαθμους.

Πιστευται πως θα πρεπει να παρω το χωρισμα κ να τα αφισω να ζευγαρωσουν;
Η να αφησω το χωρισμα 1-2 βδομαδες ακομη;
 
Θέμη καλημέρα.
Από τη στιγμή που συνέβησαν όλα αυτά που περιγράφεις, ο αρσενικός είναι σίγουρα, έτοιμος. Δεν γνωρίζω άν η κανάρα είναι κι αυτή πανέτοιμη, αλλά άν τους βάλεις φωλιά και νήμα θα έχεις την απόδειξη εντός των επομένων ημερών.
Φιλικά,
 
καλημερα θεμη. Τις θερμοκρασιες που αναφερεις που τα φροντιζεις εκει περιπου κυμενονται και μενα οι θερμοκρασιες. Εγω παντως θα τραβιξω το χωρισμα απ τη ζευγαρωστρα αρχες μαρτιου(να δουμε και το καιρο).υπομονη δεν χρειαζεται βιασινηοσο μεγαλωνει η μερα τοσο το καλητερο για τα μικρα που θα γενηθουνε.σου ευχομαι τα καλητερα:)
 
η δικια μου γνωμη ειναι να τα βαλεις απο τωρα ετσι εκανα προσωπικα και ειδη εχω την δευτερη παρτιδα αβγα, θελεις ομως μια λαμπα για πουλια που σου χρειαζεται ουτως η αλλως
 
Το προβλημα με εμενα φιλε μου ειναι πως το μερος που στεγαζω τα πουλια ειναι 16km μακρυα απο το σπιτι μου. Ετσι μπορω να πηγαινω εκει μονο μερα παρα μερα οποτε δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να ελενξω τις ωρες λειτουργειας της λαμπας για αυτο τα εχω αφησει και ελπιζω μονο στο φυσικο τους φως.

Οσον αφορα το αν βγαλω το χωρισμα η οχι δν ειναι το προβλημα μου αν ειναι πειρωμενη η θυληκια η οχι αλλα αν βγαλουν αβγα μιπως βγουν κλουβια η εχω αλλα προβληματα λογο κρυου. Οπως ξαναειπα και πριν η θερμοκρασια κειμενετε απο τουσ 5-10βαθμους πιστευται πως ειναι αρκετη για να γονημοποιηθουν επιτυχως κ να επιζησουν τα πουλακια;
 
καλησπερα. Κανονικα η θερμοκρασια πρεπει να ειναι 17βαθμους και ανω αλλα ξερω περιπτωσεις που γεννησανε σε 5βαθμους και επιβιωσανε. Αν ειναι καλη η καναρα δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε. Αλλα οπως σου εγραψα και πιο πανω οσο μεγαλωνει η μερα τοσο το καλητερο(περισσοτερο φως με αποτελεσμα η καναρα να τα ταιζει περισσοτερες ωρες)και οσον αφορα τα κλουβια εχει να κανει με διατροφη και οχι με το κρυο. Εχεις κανει προετειμασια για ζευγαρωμα;
 
Θέμη καλησπέρα. Η δική μου γνώμη είναι να μην τα ζευγαρώσεις ακόμη. Η κάθε αναπαραγωγική περίοδος θέλει υπομονή και πάρα πολύ φροντίδα. Πόσο μάλλον τώρα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Και λέω ιδανικές από την μεριά την δική σου.
Τα πουλιά στην φύση τώρα αρχίζουν και φτιάχνουν ζευγάρια. Όσο μεγαλώνει η μέρα και μπαίνει η Ανοιξη τόσο πιο έντονη έχουν την επιθυμία για αναπαραγωγή. Και στα καναρίνια το ίδιο ισχύει. Πολλοί έχουν πάρει από τώρα κάποιες γέννες αλλά η φροντίδα και η προετοιμασία τους είναι δεδομένη. Εσύ όπως λες τα πουλιά τα έχεις 16χλμ μακρυά σου και τα παρακολουθείς μέρα παρά μέρα.Ακόμα και η θερμοκρασία δωματίου σου είναι από 5-10 βαθμούς. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τώρα θα σου είναι δύσκολο.Άσε να ζεστάνει λίγο ο καιρός να μεγαλώσει η μέρα και τότε βάλτα μαζί. Όσο ο αρσενικός είναι πυρωμένος τόσο θα πυρώνει και η θηλυκιά. Έξάλου όσο μεγαλύτερη είναι η μέρα φαντάζομαι και εσύ να έχεις περισσότερο χρόνο. Είναι προτιμότερο να χάσεις οικειωθελός μία γέννα από το να κάνεις μικρά και να τα χάσεις επειδή δεν τα φρόντισες. Να είσαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς καλύτερα όταν δεις τα μικρά στο κλαρί από το να τα χάσεις μέσα στην φωλιά τους.
 
Ισιδωρε το μυνημα σου μου αγγιξε την ευαισθητη πλευρα της ψυχης μου πραγματικα εχεις πολυ ωραιο "λεγην" ισως επρεπε να γινεις ποιητης η συγγραφεας, :):D

Τελικα θα κανω αυτο που μου προτεινες απο οσα διαβασα νομιζω πως ειναι η καλυτερη ιδεα.
Σας ευχαριστω πολυ ολους (αλλα λιγο παραπανω τον Ισιδωρο)
 
Back
Top