Αναπαραγωγή Να τα βάλω μαζί ή να πάρω την κανάρα σε άλλο δωμάτιο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasioskis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Γεια σας παιδια, εχω ενα θεμα, αν και παλαιοτερα πριν γεννηθουν τα παιδια μου, ειχα βγαλει πολλες γεννες καναρινιων, τωρα υπαρχει θεμα, μεσα ιανουαριου ο γειτονας μου, μου εδωσε ενα αρσενικο καναρινι, ετσι και εγω πηγα σε πετ σοπ να αγορασω μια καναρα, ξεκινησα μεσα φλεβαρη να τους ετοιμαζω για αναπαραγωγη, (τροφη, βιταμινες κλπ)ο καναρος απο την πρωτη μερα που ηρθε στο σπιτι μου, κελαηδουσε, αν και οχι πολυ και εντονα, αλλα κελαηδουσε σαν αρσενικος, ελεγα οτι θα αρχισει να τα λεει πιο εντονα, πιο μετα, διοτι ηρθε σε νεο περιβαλλον, (εγω τα εχω μεσα σε σπιτι ενω ο γειτονα σε εξωτερικα κλουβια) το οτι απο την πρωτη μερα κελαηδισε ημουν ικανοποιημενος, τα εχω τα κλουβια τους κρεμασμενα σε τοιχο, διπλα διπλα, δεν ακουμπανε μεταξυ τους,Δεν εχω ζευγαρωσρα αλλα και τις προηγουμενες γεννες μου με 2 κλουβια εκανα την δουλεια μου. Ενα πρωι βλεπω την καναρα μου να εχει χαρτι στο στομα της, και της εβαλα αμεσως φωλια με κλωστη διοτι εχω ακουσει οτι μερικες καναρες μπορει να ψοφησουν αν εχουν αβγα χωρις φωλια, αμεσως εκεινη εχτισε την φωλια και εβγαλε 4 αυγα, μια εβδομαδα μετα τα πηρα και τα πεταξα, και εβγαλα την κλωστη και την τσοχα απο την καναρα, ο καναρος βεβαια στον κοσμο του, ουτε καν να κελαηδησει (απλα μια φορα με δυο το πολυ την ημερα και οταν το κανει δε θα κοιταει καν την καναρα ουτε καν προς το κλουβι της) Απο προχτες το βραδυ και ενω στο σημειο που τα εχω ειναι ημισκοτεινα ακουω τον καναρο να τραγουδαει στην κοιμισμενη και κουρνιασμενη καναρα, τον βλεπω επισης να "χορευει" και στην πατηθρα του και να εχει κατεβασμενα τα φτερα (ενδειξη πυρωματος) την επομενη το πρωι μουυγος ο κυριος, χτες το βραδυ παλι τα ιδια, ενα κελαηδητο που σου εδειχνε την εντυπωση πυρωματος, σημερα το πρωι παλι μουγγος, το θεμα ειναι οτι βλεπω την καναρα παλι να χτιζχει φωλια και να καθεται μεσα. μηπως να τα βαλω μαζι; η να παρω την καναρα σε αλλο δωματιο; ΔΕν με ενδιαφερει να χασω την αναπαραγωγικη π[εριοδο, με ενδιαφερει να μην ταλαιπωρηται η καναρα με ασπορα αυγα, μωρακια κανουμε και του ρονου, εχω υπομονη.
 
ΔΕν με ενδιαφερει να χασω την αναπαραγωγικη π[εριοδο, με ενδιαφερει να μην ταλαιπωρηται η καναρα με ασπορα αυγα,
Από την ώρα που ξεκίνησε την πρώτη γέννα δύσκολα θα αποφύγεις τη δεύτερη.
Θα σου πρότεινα αρχικά να βάλεις μερικές σταγόνες ασβέστιο σήμερα στο νερό της κανάρας... μόνο για σήμερα. Και θα ξαναβάλεις στο νερό της μόλις δεις το πρώτο αυγό. Τέσσερις πέντε σταγόνες για τρεις τέσσερις μέρες.
Να τα κρατήσεις μαζί ευελπιστώντας πως υπάρχει ελπίδα να είναι γόνιμα τα αυγά και θα την αφήσεις να το κλωσά για 13-14 μέρες ακόμη και αν δεν είναι γονιμοποιημένα.
Δεν εχω ζευγαρωσρα
Δεν είναι σωστό να επιτρέπουμε ζευγαρώματα σε ακατάλληλα κλουβιά... Με 20-21 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια ζευγαρώστρα πλήρως εξοπλισμένη και κυρίως κατάλληλη σωστή για την αναπαραγωγή των πουλιών.
Έτσι κι εσύ διευκολύνεσαι αλλά κυρίως δεν βάζεις σε κίνδυνο τις ζωές των πουλιών. "Αύριο" το πρωί. Για να προλάβεις τις γέννες.
τα εχω τα κλουβια τους κρεμασμενα σε τοιχο
Να τα βάλεις μαζί στο ίδιο κλουβί τώρα... και όταν αγοράσεις ζευγαρώστρα τα μεταφέρεις εκεί.
 
Ευχαριστω για την απαντηση στα κλουβια τα οποια τα εχω ειναι 35 εκ υψος και 45 εκ πλατος, αλλα αυριο πρωι θα παρω μια ζευγαρωστρα οπως ειπες, ασβεστιο βαζω κανονικοτατα, αυριο το πρωι θα τα βαλω μαζι χωρις χωρισμα στην νεα ζευγαρωστρα, αυτο που με μπερδευει ειναι ο αρσενικος, να μην τραγουδα τα πρωινα και να τραγουδα τις νυχτες χωρις φως και να δειχνει με την σταση του σωματος πανω στο τραγουδι του οτι ειναι πυρωμενος. Ασε να δουμε αυριο που θα παρω την ζευγαρωστρα.
 
Εννοείται τη φωλιά τη στρωμένη θα τη μετακινήσεις στη ζευγαρωστρα.
Με προβληματίζει επισης το γεγονός οτι το αρσενικό κελαηδά νύχτα. Προφανώς, αν ειναι νύχτα όπως λες και το περιβάλλον ειναι ημισκοτεινό, όπως το χαρακτηρίζεις και τα πουλιά βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, τοτε κατι δεν γινεται σωστά και θα βελτιωθεί αν τα πουλιά βρίσκονται σε κανονικό σκοτάδι.
Καλή επιτυχια!
 
Φρόντισε αρκετά την διατροφή τους, ασβέστιο σίγουρα στο θηλυκό. Ένωσε τα πουλάκια και ίσως ο αρσενικός γονιμοποιήσει. Δεν έχεις άλλες επιλογες.
 
η διατροφη τους ειναι κομπλε νομιζω, αυγοτροφη, φερτι βιτ , ασβεστιο, απο φρουτα και λαχανικα, μαρουλι καλα στεγνωμενο, φραουλα, σπανακι και μηλο
 
Σιγουρα υπομονη, μετα την διατροφη σε τετοιες περιπτωσεις υπομονη ειναι το καλυτερο που πρεπει να κανουμε ολοι.
 
Καλησπερα παιδια, απο το πρωι τους εβαλα και τους δυο στην ζευγαρωστρα, πιανοντας τον αρσενικο τον κοιταξα απο κατω, και λογω φτερωματος δεν ειδα να εξεχει, δεν εχω βεβαια και το πιο εμπειρο ματι, βεβαια με το δαχτυλο μου, εντοπισα κατι σκληρο, anyway , απο το πρωι που τους εχω βαλει, αυτος συνεχιζει να ειναι μουροχαβλος, ουτε τραγουδα, ουτε να κοιταξει την καναρα, εκεινη παλι, τον ακολουθει απο πισω, ειναι αυτος στον πατο του κλουβιου, τρεχει και εκεινη, ειναι αυτος στη μια ταιστρα, τρεχει και εκεινη, ειναι αυτος σε μια πατηθρα, τρεχει και εκεινη στην ιδια πατηθρα, και αυτος ολο και απομακρυνεται απο κοντα της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Λιγότερες επαφές, λιγότερες επισκέψεις στα πουλιά...
Ο αρσενικός σου με όσα λες δείχνει ανέτοιμος αναπαραγωγικά... αλλά επειδή η ενόχληση θα τον πάει ακόμη πιο "πίσω" θα σε συμβούλευα να αφήσεις ελεύθερα τα πουλιά να αποφασίσουν πως θα πορευθούν μόνα τους. Έτσι ή αλλιώς άλλη λύση δεν έχεις...
Προτείνω λοιπόν υπομονή και να συνεχίσεις την καλή διατροφή τους.
Η φύση και η άνοιξη θα κάνουν όλα όσα χρειάζονται αν υπάρχει ηρεμία και καλό φαγητό.
 
ηρεμια και καλο φαγητο υπαρχει, οπως και ο φωτισμος, Λεω μηπως φταιει που στο ιδιο δωματιο ειναι και ο παπαγαλος μου, και τα τρομαζει με τις αγριο φωναρες του και την ομιλια του;
 
ηρεμια και καλο φαγητο υπαρχει, οπως και ο φωτισμος, Λεω μηπως φταιει που στο ιδιο δωματιο ειναι και ο παπαγαλος μου, και τα τρομαζει με τις αγριο φωναρες του και την ομιλια του;
Αν θεωρείς οτι μπορει και να ειναι έτσι, τοτε γιατι δεν μετακινεις τον παπαγάλο σε άλλο δωματιο;
 
16 χρονια τον εχω στο ιδιο σημειο, αν κανω το λαθος να μετακινησω το κλουβι του, την επομενη θα τον βρω χωρις φτερωμα. Βεβαια στο κλουβι του παει μονο για να χαλαρωσει και για τροφη, τις αλλες ωρες κανει βολτα με τη γατα και το σκυλο
 
16 χρονια τον εχω στο ιδιο σημειο, αν κανω το λαθος να μετακινησω το κλουβι του, την επομενη θα τον βρω χωρις φτερωμα. Βεβαια στο κλουβι του παει μονο για να χαλαρωσει και για τροφη, τις αλλες ωρες κανει βολτα με τη γατα και το σκυλο
Ε, τοτε, αν σου φαίνεται οτι ο παπαγάλος μπορει να ενοχλεί, άλλαξε στα καναρίνια δωματιο. Κάνε το τωρα γιατι αν φτιάξει φωλιά, μπορει και να την παρατήσει με αλλαγή περιβάλλοντος.
 
Καλημερα, χτες το βραδυ κοιμοντουσταν στην ιδια πατηθρα, που σημαινει οτι ηρθαν πιο κοντα, σημερα το πρωι που ξυπνησα και πηγα να τους αλλαξω το νερο, ειδα οτι η θυληκισ καθοταν στη φωλια και ειχε αυγο. Παλαιοτερα σε αλλες γεννες που ειχα πετυχει, εβλεπα και τα 2 πουλια να καθονται μαζι, η εναλαξ , κι εππισης ο αρσενικος να ταιζει συνεχεια την θυληκια. Απο το πρωι που τα παρακολουθω δεν συμβαινει τιποτα. Που σημαινει αλλη μια ασπορη γεννα, μηπως τωρα πρεπει να βγαλω τον αρσενικο και να του αλλαξω τοποθεσια; Αν τον κρατησω μαζι με την θυληκια κινδυνευουμε με τριτη ασπορη γεννα, και την ταλαιπωρω αδικα, και ενσπορες να ηταν οι γεννες δε θα αφηνα να γινει 3η, απο παλια τα χωριζα στις 2 γεννες. Τι συμβουλευεται;
 
που σημαινει οτι ηρθαν πιο κοντα,
Που σημαινει αλλη μια ασπορη γεννα,
Νομίζω πως βιάζεσαι να έχεις θετικά αποτελέσματα και ασφαλώς μέσα σε αυτή τη βιασύνη όλα όσα σκέφτεσαι μπορεί να αποδειχτούν λάθος.
Από την εμπειρία μου και όσα μπορώ να ξέρω θα σου πω πως μπορεί να σε διαψεύσουν άνετα, όπως το ίδιο άνετα μπορεί να έβλεπες όλες τις απαραίτητες αναπαραγωγικές πράξεις, αλλά το αποτέλεσμα να ήταν μηδενικό.
μηπως τωρα πρεπει να βγαλω τον αρσενικο και να του αλλαξω τοποθεσια;
Κάθε αλλαγή στην κατάσταση μέσα και έξω από το κλουβί μπορεί άνετα να επηρεάσει την όλη εξέλιξη.
Καμία μεταβολή.. ειδικά τώρα που όπως γράφεις το θηλυκό βρίσκεται σε ωοτοκία.
Αν τον κρατησω μαζι με την θυληκια κινδυνευουμε με τριτη ασπορη γεννα,
Να βάλεις ασβέστιο στο νερό... 5-6 σταγόνες για 3-4 μέρες.
Για το αν θα έχεις αποτέλεσμα θα σου το δείξει η ωοσκόπηση την 6-7 μέρα
Όσοι δεν γνωρίζουν ή θέλουν να θυμηθούν τα σχετικά με την ωοσκόπηση μπορούν να συμβουλευτούν τα άρθρα:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Μέσα-και-τρόποι-ωοσκόπησης.29732/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Ωοσκόπηση-Να-αφαιρέσω-τ-αυγά-από-τη-φωλιά.29642/
 
Back
Top