Αναπαραγωγή Να τα χωρίσω ή οχι;

Giorgos keratea

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2015
Μηνύματα
91
Πόλη
Κερατέα
Η μεγάλη στιγμή της απογοήτευσης είναι πλέον προ των πυλών. Συμπληρώνονται 40 ημέρες σήμερα από την έναρξη της διαδικασίας της αναπαραγωγής χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ερώτηση μου λοιπόν είναι πλέον να συνεχίσω να τα έχω μαζί ή να τα χωρίσω;
 
Είναι σίγουρα ζευγάρι (αρσενικό - θηλυκό).
 
Κοίταξε να δεις είχα μια αμφιβολία ως προς το αρσενικό διότι δεν κελαηδουσε συχνά αλλά από την μέρα που απομάκρυνα τον δεύτερο αρσενικό από τον χώρο πήρε μπροστά κ αυτός κατά τα αλλα μηδέν όμως.
 
Πρώτα πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για ζευγάρι, διαφορετικά όποια συμβουλή σου δώσουμε καταλαβαίνεις ότι θα είναι άχρηστη.

Ποια ήταν η διαδικασία την πρώτη φορά; Έκανε φωλιά, υπήρξαν αυγά;
 
Η διαδικασία έχει ως εξής: 27 Μαρτίου μπήκαν τα δυο πουλια μαζί στην ζευγαρωστρα με το χώρισμα στην μέση. Περιπου στις 3 εβδομάδες μετά κ αφού είχαν αρχίσει τα σαλιαρίσματα μέσα από το κάγκελο το αφαίρεσα κ έδωσα φωλιά κ νήμα.Απο τότε κ στο εξής υπάρχει μια αρμονία μεταξύ των δυο χωρίς τσακωμούς χωρίς ερωτοτροπίες κ φυσικά χωρίς φωλιά παρόλο που η θυληκια παίζει με το νήμα. Δινω ανά δυο μέρες αυγό κ έχω δώσει κ πολυβιταμινη aidone tafarm για μια εβδομάδα.
 
Γιώργο, ποια είναι η διάρκεια φωτισμού στο χώρο που βρίσκονται; Υπάρχει τεχνητός φωτισμός και κάθε πότε αναλάβει και σβήνει το φως; Βρίσκονται σε μόνιμη θέση ή τα έχεις μέσα έξω την ημέρα και το βράδυ;

Η διάρκεια της ημέρας την περίοδο που διανύουμε είναι ιδανική για αναπαραγωγή. Επομένως, εάν βρίσκονται κάπου μόνιμα έξω, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό το θέμα, διαφορετικά θα πρέπει να σταθεροποιήσεις τη διάρκεια του φωτισμού γύρω στις 14 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Στη συνέχεια και εφόσον δεν έχεις άλλα πουλιά για να δοκιμάσεις διαφορετικό συνδυασμό, αφήνεις το ζευγάρι μαζί δίνοντας καινούργιο νήμα και φωλιά και ενισχύεις τη διατροφή με το αυγό καθημερινά, μια πολυβιταμίνη για το επόμενο δεκαήμερο και δίνεις φύτρα σπόρων εφόσον έχεις τη διάθεση και το χρόνο να τα ετοιμάσεις.
 
Η φυσική τους κατάσταση είναι καλή; Έχει κάποιο από τα δύο περάσει στο πρόσφατο παρελθόν ασθένεια και έχει λάβει αντιβίωση;
 
Αν για κάποιους λόγους απουσιάζουν όλα όσα σου προτείνουν πιο πάνω τα παιδιά και επιπρόσθετα για την περίπτωσή σου η κανάρα δεν είναι έτοιμη... Τότε φρονώ πως πρέπει να περιμένεις.
Τι ηλικία έχουν τα πουλιά;
 
Βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο αν κ είναι κάποιες στιγμές είμαστε γύρω τούς αλλά κ με τα δυο πουλια δεν έχω πρόβλημα καθώς κ φως να ανάψω το βράδυ σπάνια θα διακόψουν τον ύπνο τους καθώς έχουν συνηθίσει υπερβολικά θα έλεγα την παρουσία ανθρώπων. Τα πουλια είναι υγειστατα καθότι πρόσεχα ιδιαίτερα την διατροφή τους κ την καθαριοτητα του χώρου τους επί ένα χρόνο.

Αρσενικός του 09 θηλυκό μόλις κ μετά βίας πρέπει να είναι 3-4 χρονων αλλά δεν έχω πληροφορίες για αυτήν. Να άλλαζα χώρο ή είναι μεγάλο ρίσκο;
 
Αρσενικός του 09 θηλυκό μόλις κ μετά βίας πρέπει να είναι 3-4 χρονων αλλά δεν έχω πληροφορίες για αυτήν. Να άλλαζα χώρο ή είναι μεγάλο ρίσκο;
Είναι "μεγάλα" τα πουλιά και θα έπρεπε να έχουν ειδική προετοιμασία για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του ζευγαρώματος...
Κάνε 15-20 ημέρες υπομονή και σύντομα θα δείξει αν θα πρέπει για φέτος να μπουν σε συντήρηση.
 
Επίσης πιστεύω ότι αν τα είχες σε εξωτερικό προστατευμένο χώρο με φυσικό φωτισμό οι πιθανότητες θα αυξανόταν σημαντικά.
 
Σταυρό πίστεψε με εξωτερική αναπαραγωγή ήθελα να κάνω.Αλλα επειδή το σπίτι μου είναι μονοκατοικία κ οι γάτες μαζί με τις καρακάξες έχουν υπερπολλαπλασιαστει,έχω χάσει πουλια κ από τα δυο,το απέφυγα.
 
Αν εχουν την καταλληλη προστασια δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις. Εγω πχ δεν τα αφηνω εξω οχι για τις γατες (εχω σκυλους οποτε δεν πλησιαζει ουτε γατα ουτε αλλο αρπακτικο) αλλα για τα κουνουπια. ΜΕχρι να αγορασω κουνουπιερα θα μενουν μεσα. Κατα τα αλλα μπορουν να προστατευτουν απο τα αρπακτικα με καταλληλο εξοπλισμο.
 
Σταυρό πίστεψε με εξωτερική αναπαραγωγή ήθελα να κάνω.Αλλα επειδή το σπίτι μου είναι μονοκατοικία κ οι γάτες μαζί με τις καρακάξες έχουν υπερπολλαπλασιαστει,έχω χάσει πουλια κ από τα δυο,το απέφυγα.
Εσύ ξέρεις καλύτερα. Ο χώρος που διατηρούμε τα πουλιά είναι θέμα καθενός ξεχωριστά, ειδικά εάν δεν ζει μόνος του στο σπίτι.

Νομίζω ότι έχουμε καλύψει τα περισσότερα ενδεχόμενα. Αποφασίζεις πώς θα συνεχίσεις εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να μας ενημερώνεις.
 
Λοιπόν θα περιμένω αλλά 15 μέρες κ ότι γινει...
Βιαστηκες να βγαλεις το χώρισμα, θέλαν και άλλο χρονο τα πουλάκια ( και τα 2)
Τώρα να περιμένεις λίγο ακόμα και κάθε μέρα αυγό και την πολυβιταμινη και την κοβεις μόλις δεις το πρωτο αυγουλακι (εγώ θα ξαναεβαζα το χώρισμα)
 
υπομονή θα πρότεινα και εγώ.. Δώσε στην κανάρα και εξωτερική φωλιά και εσωτερική ώστε να επιλέξει εκείνη..
 
Back
Top