Αναπαραγωγή Να της βαλω καποιο αλλο αρσενικο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης arathorn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

arathorn

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2007
Μηνύματα
34
Πόλη
Αγρίνιο
Προσφατα ειχα ενα ζευγαρι καναρινια σε εσωτερικο χωρο για ζευγαρωμα. Ολα φαινοταν μια χαρα, ειχαν κανει φωλια και το θηλυκο ειχε κανει ενα αυγο. Την επομενη μερα ομως βρηκα το αρσενικο φουσκωμενο και τελικα δεν αντεξε μεχρι το βραδυ τις ιδια μερας ( κριμα γιατι ηταν το πρωτο καναρινι που ειχα βγαλει ☹). Η καναρα την επομενη μερα δεν εκανε αυγο και υπεθεσα οτι λογω θανατου του αρσενικου τα παρατησε. Ομως την τριτη και την τεταρτη ημερα βρηκα αυγο σπασμενο στο πατωμα. Τι να κανω; Να της βαλω καποιο αλλο αρσενικο τωρα ή να την αφησω να ηρεμησει κανα μηνα και μετα να προσπαθησω;
 
Πιστεύω ότι καλυτέρα να μη βάλεις άλλο αρσενικό τώρα να την αφήσεις μόνη της και να την παρακολουθείς στενά να δεις μήπως το αρσενικό μετέδωσε κάποια ασθένεια στο θηλυκό.

Το αρσενικό δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα;
 
θα συμφωνησω ακριβως με αυτα που ειπε ο στεφανος μην βαλεις αλλο αρσενικο και παρακολουθησε την συμπεριφορα του θηλυκου.
 
Οχι δεν ειχε παρουσιασει κατι. Ηταν περιπου 5 χρονων και τον περασμενο Νοεμβριο τον ειχε ταλαιπωσηση μια παρατεταμενη διαροια αλλα τωρα φαινοταν ενταξει. Δεν ξερω, ισως να ειχε κατι και να μην το ειχα προσεξει εγω.
Η καναρα παντος φαινεται ενταξει, μεχρι στιγμης. Θα ακολουθησω την συμβουλη σας ομως και θα αθφησω μονη για κανα μηνα, καλου κακου
 
Back
Top