Φροντίδα Να τον έχω μέσα σε δωμάτιο με φως από το παράθυρο;

Έλεν

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2019
Μηνύματα
179
Πόλη
Αθήνα
Ζυγισα τα υπέρ και τα κατά και δεν κατέληξα 😀! Παρέα ξέρετε κάτι.. Αν έχω τον Πιπη έξω είτε καλοκαίρι η χειμώνα θα πρέπει να φτιάξω μια κατάσταση που να είναι προστατευμενος από πολλές απόψεις... Αυτό που με καίει είναι οι κακτοι μου που θέλουν το φως, σχεδόν πάντα έχω ανοιχτη την τέντα ιδίως τώρα που ανθίζουν χρειάζομαι ήλιο. Γωνία να τον κρεμάσω στον τοίχο δεν έχω.. Που να ειναι και προστατευμενος απο τον αερα. Αντον έχω σταθερά μέσα σε δωμάτιο με φως απο το παραθυρο να μπαίνει, θα χρειαστώ λάμπα; Πάντως δεν μπορώ να τον βγάζω το καλοκαίρι για πρωινή προαύληση έως τις 10 το πρωι Είπαμε ναι καταλαβα πρέπει να βρω ένα σταθερό σημείο να είναι όλες τις ώρες! Στο σαλόνι το ξεχνάμε γιατί είναι και η κουζίνα οπότε μένει το υπνοδωματιο όχι για να κοιμάται φυσικά αλλά για τις υπόλοιπες ώρες
 
Να είσαι καλά! Το απόγευμα και όχι το πρωί μετά την πρωινή του καθαριότητα; Επίσης, αν τελικά τον έχω μόνιμα μέσα σε φωτεινό δωμάτιο θα χρειαστεί λάμπα ο πουπουλενιος;
 
Καλημέρα Ελένη.
Όπως σου είπα, θεωρώ ότι η καλύτερη συνθήκη για ένα πουλάκι συντροφιάς είναι το έξω. Εφόσον έχεις εξαντλήσει κάθε σκέψη και έχεις καταλήξει ότι αυτό είναι αδύνατον τότε μπορείς να τον έχεις μέσα σε ένα φωτεινό δωμάτιο μακρυά από μυρωδιές κουζίνας κλπ και προσπαθώντας το πουλάκι να ακολουθεί το ωράριο της φύσης. Δηλαδή, κοιμάμε-ξυπνάω αναλόγως το φως του ηλίου. Λάμπα δεν χρειάζεσαι.

Πάντως έχε κατά νου ότι μια κατασκευή σαν ράφι, με ένα πλαίσιο του οποίου τις πλευρές μπορείς να κλείσεις με ενα plexi glass η πολυκαρβονικό και στην μπροστινή πλευρά μια σίτα σαν αυτή που ήδη έχεις, είναι μια σχετικά απλή κατασκευή που θα έχει μια χαρά αποτέλεσμα. Είναι βεβαίως ένα κόστος και απαιτεί να πιάνουν τα χέρια σου.. Όμως λύσεις σίγουρα υπάρχουν.

Tα δικά μου όλο το χειμώνα τον περάσαν αρχοντικά σε αυτό.. Το καλοκαίρι απλώς αντικαθιστώ το μπροστινό και τα πλαϊνά plexi glass με σίτες.

45455.webp

Υπάρχει η παρακάτω θεματική ενότητα που μπορείς να βρεις ένα σωρό ιδέες από κατασκευές μελών μας. Όταν έχεις τον χρόνο μελέτησε το λιγάκι.

 
@GreekMan72, Καλημερα!Έχεις δικιο! Τι ωραία και νοικοκυρεμενα που τα έχεις! Λοιπόν πρέπει να δρασω θα σας έχω νέα αν τυχόν αποφασισω για εξω που ειναι το καλύτερο και αν δεν χώσω στο μαστορέμα τον αδερφό μου που πιανουν τα χερια του, πιστεύω πως στην αγορά θα βρω κάτι παρόμοιο... Με τα αρπακτικά πως προστατεύονται τα δικά σου;
 
Τι ωραία και νοικοκυρεμενα που τα έχεις!

Που να δεις άλλους.. Εγώ απλά τα έβαλα σε ράφι.. Μπακάλικου 🤪

Με τα αρπακτικά πως προστατεύονται τα δικά σου;

Το χειμώνα από το plexi glass και το καλοκαίρι από τις σίτες που αντικαθιστούν τα plexi glass. Ουσιαστικά είναι ξύλινα τελάρα με μεταλλική σίτα όπου το διάκενο είναι στα 1 x 1mm.
 
Back
Top