Γενικά Να τον βγάλω απο το κλουβί ή όχι ακόμη;

dimitrisss

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
γεια σας θα ηθελα να σας ρωτησω ξανα εαν θα μπορεσω να τον βγαλω απο το κλουβι του για λιγο;

ο κοκο ειναι μαζι μου 3 μηνες μονο ειναι τριων ετων εχει πολυ ασχημα βιωματα απο τους πρωτους ιδιοκτητες.
αυτους τους μηνες τα παμε παρα πολυ καλα οι δυο μας, ασχολουμε αρκετα μαζι του, εχει αρχισει να με εμπιστευεται δηλαδη με αφηνει καμια φορα να του αγγιζω το ραμφος και ερχεται προς το μερος μου οταν με βλεπει να πλησιαζω το κλουβι του, ε καμια φορα ζοχαδιαζετε και παει να μου χωσει και καμια δαγκα ετσι για να μην παιρνω και πολυ αερα. Βεβαια δεν τον μαλωνω ποτε, μου μιλαει και μου σφυριζει οποτε θελει να ασχοληθω μαζι του, τρελαινεται οταν με βλεπει να του δινω σταφυλι να τρωει, και τωρα τελευταια τον παρατηρω οτι ψαχνει να δει πως θα ανοιξει το κλουβι του

και εδω ειναι αυτο που θελω να ρωτησω πρεπει να τον βγαλω η οχι ακομα, αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι εαν βγει πως θα τον ξαναβαλω μεσα; Εαν πεταξει τι γινεται;(γνωριζω οτι πρεπει να εχω κλειστα παραθυρα κουρτινες και τετοια)

εσεις τι νομιζεται;

και κατι αλλο ρε παιδια τρωει μονο τροφη συσκευασμενη για παππαγαλους φυστικια και σταφυλια πολλα σταφυλια δεν γουσταρει τιποτα αλλο απο αυτα που βλεπω οτι συμβουλευεται

ευχαριστω!
 
Είναι νωρίς για να αρχίσει με τη μία να τρώει και άλλα πράγματα εκτός από αυτά που έχει μάθει.. Δική μου άποψη είναι ότι ίσως να πρέπει λίγο ακόμη να του κερδίσεις την εμπιστοσύνη..Αλλά εγώ γενικά είμαι πιο επιφυλακτική.
 
Εγω θα σου προτεινα πελετς για τη βασικη του διατροφη. Υπαρχουν αρκετα θεματα αναλογα στο φορουμ για να διαβασεις περι διατροφης και το πως θα κανεις την αλλαγη της εαν το αποφασισεις. :)

Εαν τον βγαλεις και δεν ξαναμπαινει (που πιστευω οτι αν τον δελεασεις με ενα σταφυλι ισως μπει πολυ ευκολα 😉 εχε μια πετσετα διπλα σου για να τον πιασεις και να τον βαλεις εσυ μεσα χωρις φωνες και πανικο. Εαν νιωθεις ετοιμος απλα ανοιξε του την πορτα και αφησε τον να βγει μονος του χωρις αγχος, εσυ καθισε απλα διπλα του. (πιστευω πως θα ανεβει πανω στο κλουβι του, συνηθως ετσι κανουν). Και εχε κατι για του κρατας την προσοχη (πχ σταφυλι :D ) επιβρεβευσε τον και αφου ασχοληθεις μαζι του για λιγο βαλτον μεσα σχετικα νωρις (θα προτεινα ενα 10λεπτο) διοτι καλα ειναι σιγα σιγα και απο λιγο ωστε να μειωνεις τις πιθανοτητες να τρομαξει απο κατι.
 
Εμένα ο δικός μου άργησε να βγεί έξω. Του άνοιγα το κλουβι καθημερινα κ αφου περασε λίγος καιρός τον δελέασα με κάτι φαγώσιμο κ βγήκε. Όπως λεει κ ο Ανέστης συνηθως κάθονται πάνω στο κλουβί(αν εχεις κλουβί που ανοίγει στο πάνω μέρος κ μπαίνει ξύλο ακόμη καλύτερα). επίσης καλο ειναι να εχεις κ κλειστη τη πόρτα στο δωμάτιο που θα ειστε για να μην μπε καποιος αποτομα η ακουσει καποιον δυνατο ηχο κ ενοχληθει κ τρομάξει. Και οταν ηθελα να μπεί μέσα τον δελέαζα με φαί πάντα. Να πετάξει μόλις βγεί εξω δε νομίζω. Αν κρίνω απο τον δικό μου θα περάσει καιρός. Αν το κάνει πάντως Μπορείς να τον βάλεις μέσα και με πετσέτα αλλα για μένα καλύτερα(αυτο που κάνω εγω) το κλουβί του εχει κάποια πιαστράκια που ανοίγει κ μένει μόνο το πάνω μέρος. Οπότε αν θέλω να τον βάλω μέσα του πάω το κλουβι κοντά (μόνο το πάνω μέρος) κ μπαίνει μέσω μόνος του μέσα χωρίς να παραπονιέται καθόλου. Εγώ πλέον του εχω μόνιμα ανοιχτό το κλουβί (βέβαια εχουμε σιτες στα παραθυρα κ προσέχουμε πολυ πάντα) κ μια φορά την ημερα πετάει κ φευγει απο πάνω απο το κλουβι... Προς το παρόν.
 
Όπως είπε και ο Ανέστης εσύ αν νιώθεις έτοιμος. Νομίζω θα του αρέσει πολύ. Κάτσε δίπλα του και μίλα του με απαλή φωνή και πάντα μια λιχουδιά για επιβράβευση στο χέρι. Είναι φυσιολογικό να φοβηθεί αφού θα αφήσει την ασφάλεια που νιώθει στο κλουβί του. Η επαφές σου έξω να είναι μικρές σε διάρκεια και συχνές και όλα θα πάνε καλά. Εσύ να του βάζεις συνεχώς νέες τροφές και ας μη τρώει, έτσι θα μάθεις τι του αρέσει.
 
Back
Top